+31 885016722
Bel om te boeken
Help
Log in / Meld je aan

De beste visvakantie in Nederland

vlakbij
Data toevoegen
2 Gasten, 0 Huisdieren
Home
 
 
 
 


 
 
 
 


 
 
 
 


 
 
 
 


 
 
 
 


 
 
 
 


 
 
 
 


 
 
 
 


Visvakantie in Nederland voor de echte visliefhebber

Als vissen je hobby is, dan is Nederland een perfecte vakantiebestemming. Je kunt hier namelijk genieten van mooie wateren in prachtig polderlandschap, meren omringd met boven en langgestrekte landschappen of gooi een hengel uit op zee. Als je graag op zee vist, kun je er ook voor kiezen om tijdens de vakantie een dag mee te varen op een vissersboot. Zo leer je veel over de visserij in Nederland en beleef je het vissen net iets op een andere manier dan vanaf de waterkant. Pak je hengels maar vast in en haal samen met je reisgezelschap een vis binnen.

Visvakantie Nederland

Nederland heeft een mooi aanbod wat betreft viswateren voor de sportvissers. Zo kun je bijvoorbeeld een hengel uitgooien op zee, op een meer, waterwegen, rivieren of een van de visvijvers. Tijdens een visvakantie in Nederland is het natuurlijk helemaal ideaal als je vanaf je eigen steiger een hengel kan uitgooien of vanaf daar in je boot kan stappen. Belvilla heeft een ruim aanbod aan vakantiehuizen op vakantieparken met een visvijver, of gelegen naast mooie viswateren. Vergeet niet even te checken of je in het bezit bent van de juiste visvergunning.

Vakantiehuizen aan een meer

Karpervissen Nederland

De visserij op karpers gebeurt vaak tijdens de donkere uren, vandaar dat je ook altijd de tentjes langs het water ziet staan. Nu wil je natuurlijk ook in de buurt zijn van je vakantiehuis en andere reisgenoten. Boek daarom een vakantiehuis in de buurt van de karpervijver of jouw visplek. Nederland telt ongeveer 50 betaalde visvijvers, waarvan de meeste gelegen zij in Noord-Brabant. Belvilla heeft meer dan 250 vakantiehuizen in deze prachtige provincie om van jouw visvakantie een succes te maken. Oktober is de beste maand voor het karpervissen omdat ze zich klaarmaken voor de winter en actief op zoek zijn naar eten.

Vakantiehuizen karpervis vakantie

Zeevissen in Nederland

Of je nu wilt zeevissen van de kant of graag een dag mee gaat op een vissersboot, in Nederland is er voor beide een ruim aanbod. De meest populaire opstapplaatsen voor een boottocht is Rotterdam, Vlissingen en IJmuiden. Vanuit hier vertrekken veel vissersboten en georganiseerde tours met begeleiding voor mensen die nog weinig ervaring hebben. Het is zelfs mogelijk om hengels en aas te huren als je meegaat aan boord van een vissersboot. De vissen die je kunt vangen als je op zee vist zijn onder andere: platvis, gul, zeebaars, makreel, fint en steenbolk. Met een vakantiehuis aan zee ben je zo op de bestemming!

Visvakantie huizen aan zee

Visvakantie Nederland met hond

Neem jij je hond graag mee terwijl je aan de kant of op de boot een hengeltje uitgooit? Geen enkel probleem Belvilla heeft ruim 1.800 vakantiehuizen waar je hond van harte welkom is. De vakantiehuizen zijn verdeeld over het hele land, gelegen aan meren of aan de kust. Sommige hebben zelfs een eigen steiger waarvandaan je een hengeltje kunt uitgooien. Zo hoef je niet per se de deur uit om lekker te genieten van de hengelsport. Dat is pas optimaal genieten, je hele gezin in de buurt en een viswater in de achtertuin.

Hondvriendelijke vis vakantiehuis

FAQ

Wat voor vissen kun je vangen in Nederland?

Nederland kent veel verschillende vissoorten. De meest voorkomende zijn:

  • Brasem
  • Karper
  • Snoek
  • Forel
  • Voorn
Waar kan je vissen in Nederland?

De Nederlandse kust, polders, sloten, rivieren en meren zijn erg populair voor de watersport.

Heb je een vergunning nodig om te vissen in Nederland?

Als je recreatief met een vislijn vist op zee heb je geen visvergunning nodig. Let op: hiervoor geldt wel de regelgeving van recreatief vissen.

Klantbeoordelingen

Meer dan 40 jaar ervaring
Belvilla is dé expert in vakantiehuizen
Beoordeeld met een 4+
Beloond met awards & reviews
40.000+ huizen in Europa
Prachtige en unieke vakantiehuizen
2,8 miljoen gasten in 2020
Wij bieden een onvergetelijke ervaring
Join our network and grow your business with us!