Vakantiehuis Vogezen

Alle vakantiehuizen in de Vogezen

Uw huis verhuren

Doe inspiratie op!
Gezinnen met kinderen
46 vakantiehuizen
Lastminute
30 vakantiehuizen
Groepshuizen
13 vakantiehuizen
Wellness
6 vakantiehuizen
Aanmelden

Vogezen

Een vakantiehuis in de Vogezen is het hele jaar door een echte aanrader. Dit gebergte in het noordoosten van Frankrijk ligt op de grens van de Elzas en Lotharingen. In de zomer kun je hier heerlijk wandelen of mountainbiken en genieten van de heerlijke natuur met zijn prachtige meren, bergstroompjes en watervallen. In de herfst is vooral de oostzijde van het gebergte sprookjesachtig mooi, de wijnranken van de Elzas kleuren van oranje naar dieprood. Vanaf eind oktober kan er in de Vogezen sneeuw vallen, en bereidt het gebied zich voor op de wintersport. Een vakantiehuis in de Vogezen biedt dan ook een perfecte basis om te gaan wintersporten!

Vanuit je vakantiehuis in de Vogezen stap je midden in de natuur

Het gebergte van de Vogezen kent een grote variëteit. In het noorden liggen de Vosges Gréseuses die vooral uit zandsteen bestaan. In het zuiden liggen de Vosges Cristallines, deze bestaan vooral uit kristalgesteente. Aan de westkant ligt Lotharingen, de hellingen zijn hier minder steil en het landschap wordt gekenmerkt door watervallen, meren en bossen. De oostkant kent een veel milder klimaat, hier ligt de Elzas die door de toppen van de Vogezen beschut ligt tegen de westenwind. De regenarme hellingen zijn ideaal voor de wijnbouw.

In dit berggebied zijn twee regionale natuurparken te vinden. In het noorden ligt het Vosges du Nord. Een geweldig gebied met prachtige meren en uitgestrekte bossen waar reeën en herten leven. Heerlijk om hier te wandelen of te fietsen. Verder naar het zuiden ligt het regionaal natuurpark Ballons des Vosges. De hoge toppen hier bieden een indrukwekkend uitzicht . De Grand Ballon is met zijn 1424 meter de hoogste berg. Voor de sportieveling is het een leuke uitdaging om naar de top van een van deze bergen te wandelen.

Een hoogtepunt: De Route des Crètes

De Route des Crètes is een route die je zeker niet mag missen tijdens je bezoek aan de Vogezen. Tijdens deze prachtige weg over de toppen van het gebergte kom je geweldig natuurschoon tegen. Diepe wouden en groene valleien worden afgewisseld met kale vlaktes en prachtige meren. De weg is aangelegd  tijdens de Eerste Wereldoorlog om het front te bevoorraden. Onderweg kom je dan ook een aantal oorlogsmonumenten tegen. Boeiend uitstapje vanuit je vakantiewoning in de Vogezen!

Wintersport in de Vogezen

In de winter is het gebergte van de Vogezen een uitstekend wintersportgebied. Er valt niet altijd genoeg sneeuw, maar het gebied beschikt over honderden sneeuwkanonnen waardoor de pistes altijd van een goede kwaliteit zijn. De twee belangrijkste skicentra van deze regio zijn La Bresse en Gérardmer. Je kunt hier alpineskiën en langlaufen, en ook ochtend- en avondskiën behoren tot de mogelijkheden.

Ontdek het berglandschap van de Vogezen vanuit je vakantiehuis 

In dit prachtige berglandschap heb je de keuze uit verschillende vakantiehuizen. Kies bijvoorbeeld voor een smaakvol gerestaureerde boerderij, een houten chalet met sauna of een moderne gite met (verwarmd) privé zwembad. Ieder seizoen heeft zijn eigen charmes en dus geniet je het hele jaar door in je vakantiewoning in de Vogezen.

Alle vakantiehuizen in de Vogezen