Vakantiehuis Puglia

Alle vakantiehuizen in Puglia

Uw huis verhuren

Aanmelden

Puglia

Je vakantiehuis in Puglia ligt in het zuiden van Italië, de hak van de Italiaanse laars. Aanvlieghavens voor deze regio zijn Brindisi en Bari. Verschillende volkeren (o.a. Grieken, Turken Arabieren en Spanjaarden) hebben hier hun sporen achtergelaten (op het zuidelijke schiereiland Salento wordt zelfs in enkele dorpen nog Oudgrieks gesproken). De regio heeft zijn authenticiteit nog echt weten te behouden en is daarom ideaal om het pure Italië te beleven. Ontdek de prachtige architectuur, fantastische keuken, heerlijke wijnen, dromerige kustlijnen en Italiaanse gastvrijheid vanuit een vakantiehuis in Puglia.

Ontdek het pure Italië in Puglia vanuit een vakantiehuis

Eindeloze vlakten, golvende heuvels, platteland met olijfboomgaarden, wijngaarden en oude witte stadjes liggen te wachten om ontdekt te worden. Puglia is de olijfproducent van Italië en ook vind je hier goede, betaalbare wijnen. De Barok stad Lecce, in het zuiden, is zeker een bezoek waard. Je vindt hier een aantal interessante gebouwen. Rondom het prachtige Piazza del Duomo (domplein) staan bijvoorbeeld de kathedraal, het Palazzo Vescovilr en het Seminarie. Vergeet ook de Santa Croce niet, een kerk uit 1549, met een indrukwekkende barokke façade. Neem ook eens een kijkje bij de opgravingen van het Romeinse amfitheater. Houd je van kerken en kathedralen, ga dan ook naar die van Bari, Trani en Ruvo di Puglia.

Zeker een bezoekje waard is de stad Ostini, gelegen in de provincie Brindisi. De stad wordt ook wel ‘Città Bianca’, witte stad, genoemd. Op het hoogste punt staat de bruinkleurige kathedraal met een kleurige koepel. Vanaf dit punt heb je een prachtig uitzicht over het omliggende landschap en de Adriatische Zee.

Ook de stad Nardò mag je zeker niet missen. Op enkele kilometers van de Golf van Taranto vind je hier prachtige monumenten. Na een aardbeving in het jaar 1743 zijn veel bouwwerken in barokstijl herbouwd. In het hart van de stad, gelegen op het Piazza Salandra, staat de indrukwekkende zuil Giuglia dell’Immaculta. Genoeg te zien en te ontdekken dus vanuit je vakantiehuis in Puglia!

Ook voor een strandvakantie naar Puglia!

Je vakantiehuis in Puglia ligt nooit ver van zee. In het oosten ligt namelijk de Adriatische zee en in het zuiden de Ionische zee. Aan de Atlantische kust is vooral het gedeelte op het schiereiland Gargano mooi (zoals de plaatsjes Vieste en Rodi Garganico). Ook aanraders: Otranto en kuuroord Santa Cesarea Terme. Aan de Ionische kust is o.a. het mooie havenstadje Gallipoli en S.M. di Leuca een bezoek waard. Ook is er langs de kustlijn een aantal grotten te vinden. Geniet van je eigen vakantiehuis in Puglia omringd door rotsen, pijnbomen, zandstranden, prachtige baaitjes en een blauwe zee!

Ontdek Puglia vanuit een karakteristiek vakantiehuis

In Puglia kun je met Belvilla genieten van een zeer authentiek vakantiehuis; je kunt hier slapen in een heuse trullo! Trulli (meervoud) zijn mysterieuze huisjes met een unieke kegelvormige bouwstijl, uniek in Puglia. Ze zijn door hun bouw koel in de zomer en werden vroeger gebruikt door boeren om uit te rusten na het werk op het land. Nu zijn het bijzondere monumenten. In het gebied rondom Alberobello staan er wel duizenden, dit gebied staat daarom ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Overnachten in een Trullo is een bijzondere ervaring, Belvilla biedt je die mogelijkheid! Duik snel in ons aanbod en geniet komende lente, zomer of herfst van je eigen vakantiehuis in Puglia.

Alle vakantiehuizen in Puglia