Vakantiehuis Languedoc-Roussillon

Alle bestemmingen in Languedoc-Roussillon

Bekijk alle bestemmingen Bekijk minder bestemmingen
Alle vakantiehuizen in Languedoc-Roussillon
Aanmelden

Languedoc-Roussillon

Je vakantiehuis in Languedoc (Lengadòc Rosselhon) is gelegen in het zuiden van Frankrijk. De regio bestaat uit de gelijknamige Franse provincies Languedoc en Roussillon en verschillende landstreken. De regionale overheid heeft in 2004 de naam getracht te veranderen in Septimanië, maar dit is door kritiek niet doorgegaan.

Languedoc Roussillon is gelegen ten westen van de Provence en de Côte d’Azur. De kindvriendelijke zandstranden maken deze regio de ideale locatie voor een gezinsvakantie. Vakantiehuizen in het achterland van Languedoc liggen in een rustige en stille omgeving. Maar waar je vakantiehuis in Languedoc ook gelegen is: de prachtige Romeinse cultuur en indrukwekkende natuur kun je ontdekken vanuit alle vakantiehuizen in Languedoc.

Omgeving van je vakantiehuis in Languedoc

Je vakantiehuis in Languedoc is gelegen in een streek met karakter en veel contrasten, waar de zon bijna permanent schijnt. Je zult kilometerslange zandstranden met pittoreske vissershavens ontdekken met als achterland een prachtig typisch Frans heuvelland met wijngaarden en karaktervolle dorpjes. Dit achterland zijn de uitlopers van het Massif Central en de Pyreneeën, aan het oosten grenzend aan de rivier de Rhône. Hiernaast biedt de mooie streek sfeervolle steden zoals Perpignan, Carcassonne, Monpellier, Nimes en Mende die je zeker moet bezoeken vanuit de vakantiehuizen! Bovendien beschikt de regio over prachtige natuurgebieden zoals Cevennen en Gorges du Tarn, zeker een bezoek waard tijdens je vakantie. Vanuit je vakantiehuis in Languedoc kun je alle contrasten zelf beleven en genieten van deze prachtige streek van Frankrijk.

Bezienswaardigheden tijdens je vakantie in Languedoc

Je vakantiehuis in Languedoc ligt altijd wel in de buurt van een bezienswaardige stad zoals Perpignan, Nimes of Montpellier. De citadel van Carcassonne is zeker aan te raden, dit stadje is in oorspronkelijke middeleeuwse stijl hersteld. Ga ook eens een van de vele bewonderenswaardige natuurverschijnselen bekijken tijdens je vakantie in Languedoc Roussillon. Een hiervan is bijvoorbeeld de Massif Central met haar causses (kalksteenplateaus) die doorsneden worden door gorges (kloven). De grootste causse van Frankrijk is die tussen Millau en Lodève: de Causse de Larzac. Zeker een bezoek waard tijdens je vakantie in Languedoc!

Zo vormen ook de Gorges du Tarn een schitterend natuurverschijnsel en bevindt zich in het Parc Naturel Régional du Haut-Languedoc een groot blok graniet. Het klimaat en de flora & fauna van Languedoc worden beïnvloed door zowel de Middellandse zee als de Atlantische oceaan. Hierdoor is de natuur in Languedoc Roussillon echt onweerstaanbaar mooi en leven er allerlei unieke planten en dieren. Een schitterend gebied voor elke natuurliefhebber! Dit is slechts een kleine greep uit alle unieke elementen die ervoor zorgen dat je een fantastische vakantie zult hebben in je vakantiehuis in Languedoc.

Alle vakantiehuizen in Languedoc-Roussillon