Vakantiehuis Terschelling

Bent u weleens op Terschelling geweest? Terschelling is een van de mooiste Waddeneilanden met prachtige natuur en eindeloze zandstranden. Een ideaal eiland om een huisje te huren en heerlijk uit te waaien, van de zon te genieten (Terschelling heeft meer zonuren dan het vasteland) en tot rust te komen. Of juist lekker actief te zijn met bijvoorbeeld kitesurfen of golfsurfen! Waarvoor u ook naar Terschelling gaat, wij hebben het perfecte vakantiehuis op Terschelling voor u.

 

 
Lees meer

Alle bestemmingen op Terschelling

Alle vakantiehuizen op Terschelling

Uw huis verhuren

Aanmelden

Vakantiehuis huren op Terschelling

Vakantiehuis in de duinen

Reist u met uw gezin en zoekt u een bungalow op Terschelling? Of gaat u voor een groot vakantiehuis of juist een kleiner huisje in de duinen? Belvilla heeft een groot, divers aanbod verspreid over het eiland. Zo hebben we ook vakantiewoningen op Terschelling met de hond én vakantiehuizen voor 10 personen.

Welke woning het beste bij u past, is natuurlijk helemaal afhankelijk van wat u tijdens uw langverwachte vakantie gaat doen. De mogelijkheden op Terschelling zijn legio.

Gaat u van de zomer lekker met uw gezin een week op vakantie in eigen land? En neemt u de hond mee? Bij Belvilla boekt u een vakantiehuis op Terschelling in de duinen (mét hond) waarvandaan u dag na dag de heerlijke, brede (!) zandstranden van Terschelling kunt ontdekken. Geniet op uw eigen strandbedje van het prachtige weer of zoek een plekje bij een van de hippe strandpaviljoens terwijl uw kinderen zich wagen aan een van de vele watersportactiviteiten.

Bent u een fietser in hart en nieren die jaarlijks met een groep vrienden erop uit trekt? Met 70 kilometer aan fietspaden, een prachtige natuur en leuke dorpjes, is Terschelling een perfecte bestemming. Huur een vakantiewoning op Terschelling voor 10 personen dat van alle gemakken is voorzien, en u heeft het perfecte startpunt voor vele dagen gezellig fietsen over het eiland.

Heeft u juist behoefte aan een rustige vakantie met zijn tweeën om romantisch te struinen door de duinen? Dan is een huisje in de duinen van Terschelling perfect. Aangevuld met gezellige etentjes in een van de vele restaurantjes van het eiland, heeft u samen een heerlijke vakantie.

Vakantiehuis op Terschelling

Vakantie op Terschelling is eigenlijk altijd een goed idee: elk jaargetijde heeft zijn eigen charme. In de herfst fietst u door prachtig gekleurde bossen, in de winter wandelt u door besneeuwde duinen, in de lente geniet u van de natuur in bloei en de lammetjes, en tijdens een zomervakantie op Terschelling geniet u van zon, strand en zee.

Bent u een natuurliefhebber? De duinen van Terschelling vormen het grootste aaneengesloten natuurgebied van Nederland. Daarnaast heeft het eiland 400 hectare aan bos en kunt u genieten van de natuurgebieden Boschplaat, Koegelwieck, Noordsvaarder en Kroonpolders (vlakbij West aan Zee). Prima voor een bezoek in de zomer, perfect voor een vakantie op Terschelling in het voor- of najaar.

Buiten de natuur heeft Terschelling een aantal mooie, authentieke dorpjes. West-Terschelling is de hoofdstad van het eiland, maar ook een bezoek aan Midsland, West aan Zee (ook wel Paal 8 genoemd), Hoorn, Formerum en de kleinere plaatsjes is de moeite waard tijdens een vakantie op Terschelling.

Ook nieuwsgierig naar de andere Waddeneilanden? U kunt bij ons ook terecht voor een vakantiehuis op Texel, een vakantiehuis op Ameland of een vakantiehuis op Schiermonnikoog.

Terschelling praktisch & niet te missen

Bedenk dat u de veerboot nodig heeft vanuit Harlingen, om uw vakantiehuis op Terschelling te bereiken. U kunt ervoor kiezen om uw auto mee te nemen, maar wij denken dat u vooral uw eigen fiets niet moet vergeten. Terschelling is perfect om per fiets te ontdekken. En heeft u al nagedacht wat u wilt gaan zien? Wij geven u graag een paar tips.

Voor uw vakantie op Terschelling neemt u de veerboot vanuit Harlingen, die ongeveer 1u45 duurt. Via de boot komt u aan in West-Terschelling. Uw fiets of auto mag mee, maar houd er rekening mee dat u op tijd reserveert als u de auto meeneemt. Op Terschelling rijden bussen en natuurlijk kunt u op Terschelling een taxi pakken. Heeft u geen eigen fiets meegenomen? Een fiets huren op Terschelling kunt u op het Havenplein.

Neemt u gezellig uw hond(en) mee? Honden zijn van harte welkom op Terschelling: honden mogen los op het strand en in de bossen lopen. Op de rest van het eiland moet uw viervoeter zijn aangelijnd.

Bent u van plan veel tijd op het strand door te brengen? Houd er dan rekening mee dat de strandpaviljoens zijn geopend van april tot november. Alleen paviljoen de Branding is het hele jaar door geopend.

En als u toch het eiland gaat ontdekken, bezoek dan zeker natuurgebied Boschplaat, het grootste natuurreservaat van heel Nederland. In dit gebied broeden in het broedseizoen ongeveer 70 vogelsoorten en het strand is in dit gebied zeer breed en mooi. Als u geluk heeft spot u ook nog een zeehond.

Bent u meer van cultuur? Bezoek dan in Hoorn de Sint Janskerk uit 1250; het is het oudste gebouw op het eiland. Ook vindt u op het eiland de oudste vuurtoren van ons land: vuurtoren Brandaris in West-Terschelling is meer dan 400 jaar oud.

Alle vakantiehuizen op Terschelling