Veelgestelde vragen (FAQ) | Belvilla vakantiehuisjes
Antwoorden op veelgestelde vragen

Antwoorden op veelgestelde vragen

Algemeen

Belvilla, thuis in vakantiehuizen sinds 1980, is een internationale touroperator die een breed assortiment karakteristieke, hoogwaardige vakantiehuizen in Europa aanbiedt. Van kastelen tot landhuizen, van boerderijen tot windmolens en van villa's tot chalets.

Heeft dit antwoord jou geholpen?

Je kan de algemene voorwaarden, ofwel huurvoorwaarden, vinden in de rubriek Informatie & Service.

Heeft dit antwoord jou geholpen?

Je vindt deze informatie onder Contact. Wanneer je contact op wil nemen via het e-mailformulier, geef dan het onderwerp van je bericht zo specifiek mogelijk aan. Dan kunnen wij jou zo goed mogelijk van dienst zijn!

Heeft dit antwoord jou geholpen?

Heb je een klacht over de dienstverlening van Belvilla of over je verblijf? Je kan de klacht kenbaar maken onder Contact door als onderwerp van je bericht te kiezen voor ‘Iets anders’ en vervolgens te specificeren met ‘Ik heb een klacht’. Bij een klacht na verblijf word je klacht binnen 5 werkdagen in behandeling genomen. Neem bij een klacht tijdens je verblijf telefonisch contact op met Belvilla. De gegevens hiervoor vind je op je verblijfsticket. Onze volledige klachtenprocedure tref je aan in onze huurvoorwaarden.

Ben je niet tevreden met de afhandeling van je klacht? Dan kan je deze voorleggen aan de Geschillencommissie Thuiswinkel. Tevens kan je de klacht voorleggen aan de Geschillencommissie via het Europees ODR Platform.

Heeft dit antwoord jou geholpen?

 

50 Euro Kortingscode

  • De korting is geldig op alle boekingen die zijn gemaakt tussen 14 september 2020 en 31. maart 2021.
  • De kortingbon kan voor op alle accommodaties worden gebruikt, met uitzondering van vakantieparken.
  • De korting is geldig op alle verblijven tussen 14 september 2020 en 31 december 2021.
  • Dit is een vaste korting van €50 bij een minimale boekingswaarde van €350.
  • Per boeking kan slechts één kortingscode worden gebruikt.
  • De kortingscode is niet inwisselbaar tegen contanten.

  

 

Heeft dit antwoord jou geholpen?

VEILIG REIZEN MET ONS AAN JE ZIJDE

Door de wereldwijde Covid-19 pandemie zijn er nog steeds onvoorziene wijzigingen in de regelgeving voor internationaal reizen van kracht. We begrijpen heel goed dat je vragen hebt over je geboekte vakantiehuis. Uiteraard helpen wij je graag en zorgen we voor duidelijkheid. Onze klantenservice wordt momenteel overspoeld met vragen, waardoor antwoorden per telefoon, e-mail of social media helaas langer duren dan je van ons gewend bent, waarvoor onze excuses.

Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, bieden wij je verschillende mogelijkheden om je boeking zelf te wijzigen of te annuleren. Klik hier om te zien of dit voor jou een oplossing biedt. Zo hoef je niet te wachten op onze collega's van de klantenservice.

Daarnaast hebben we de meest gestelde vragen over Covid-19 en boekingen hieronder op een rijtje gezet. We hopen dat dit je meer duidelijkheid zal geven. Mocht je nog (aanvullende) vragen hebben, neem dan contact op met onze Klantenservice. Bedankt voor je begrip.

We raden je aan op de hoogte te blijven van de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie en deze na te volgen.

Raadpleeg voor recente reisinformatie van de Europese Unie deze website of de reisadviezen en beperkingen van lokale autoriteiten. 

 

Geüpdatete veelgestelde vragen

Als je op of voor 11 maart 2020 bij ons hebt geboekt:

Je kan je reis kosteloos annuleren als je wegens COVID-19-beperkingen niet mag reizen. Houd er rekening mee dat quarantaine na een verblijf en de eis van een Corona test geen gratis annulering rechtvaardigen.

 

Als je op of na 12 maart 2020 bij ons hebt geboekt:

Kosteloos annuleren is in principe niet mogelijk. Dit is alleen anders als het vakantiehuis je niet mag verwelkomen.

 

* Wat is een voucher?

Een voucher is een door Belvilla uitgegeven digitaal tegoed waarmee je een nieuwe boeking kunt maken.

 

Aangezien we verschillende regels hebben, leggen we dit hier verder uit:

Er zijn twee verschillende soorten annuleringen:

  • De situatie waarin wij je boeking hebben moeten annuleren wegens geldende beperkingen opgelegd door de overheid / autoriteiten, een zogenaamde overmachtsituatie. In dit geval ontvang je een Corona-voucher waarmee je een ​​nieuwe vakantie kunt boeken. Deze voucher is 3 jaar geldig. Als je de voucher niet gebruikt, kun je 6 maanden na de uitgiftedatum van de voucher een terugbetaling aanvragen.
  • De situatie waarin jij hebt besloten je boeking te annuleren, ook al zijn er vanaf de annuleringsdatum geen beperkingen vanuit de overheid / autoriteiten opgelegd. In dit geval ben je verplicht de op de annuleringsdatum geldende annuleringskosten te voldoen.
  • Als je een vakantie hebt geboekt op één van de door ons aangeboden parken, kan je je vakantie omboeken naar een andere datum of een ander park van dezelfde groep.

 

1. Hoe ontvang ik mijn voucher?

Als we je de voucher hebben toegezegd, sturen we je deze per e-mail toe. Controleer je 'ongewenste e-mail’ box (SPAM) wanneer je deze nog niet hebt ontvangen. Momenteel hebben we het erg druk, maar we zorgen ervoor dat je de voucher zo snel mogelijk ontvangt.

 

2. Er is mij al een voucher toegezegd en mijn boeking is al geannuleerd, wanneer ontvang ik mijn voucher?

Indien wij je boeking naar aanleiding van een eerder telefonisch contact hebben geannuleerd en we hebben je een voucher toegezegd, willen we je vragen om geduld. Op dit moment werken wij hard om alle vouchers te versturen en doen wij ons uiterste best ook die van jouw zo snel mogelijk toe te sturen.

 

3. Ik wil een nieuwe boeking maken, maar ik heb mijn voucher nog niet ontvangen.

Als je een nieuwe boeking wilt maken, maar je hebt jouw voucher nog niet ontvangen is dat geen probleem. We kunnen je helpen bij het maken van de nieuwe boeking en de prijs aanpassen met het bedrag van jouw voucher, zelfs als je de voucher nog niet hebt ontvangen. Neem hiervoor contact op met de klantenservice. 

 

4. Hoe gebruik ik de voucher?

Wanneer je een boeking maakt op onze website, vragen we je op de betaalpagina je unieke vouchercode te gebruiken. Wanneer je de vouchercode invoert, wordt het bedrag, afhankelijk van de boeking die je maakt, automatisch van het voucher totaal afgetrokken. Als je boekingsbedrag lager is dan de waarde van de voucher, is het resterende saldo nog steeds beschikbaar op je voucher en kan het worden gebruikt voor toekomstige boekingen. Als het boekingsbedrag echter hoger is dan de waarde van de voucher, moet je het restant bijbetalen tijdens het betalingsproces.

 

5. Wat is de waarde van de voucher?

Het bedrag op de voucher is het totale bedrag dat reeds is betaald voor jouw huidige boeking inclusief kosten ter plaatse en verzekeringskosten (indien van toepassing). De borg die reeds betaald is aan Belvilla wordt teruggestort (door de extra werkdruk kan dit momenteel 8 weken duren).

 

6. Waarom maakt Belvilla gebruik van vouchers?

We beseffen dat we - onder normale omstandigheden - in geval van een annulering door Belvilla het reeds betaalde bedrag zouden moeten terugbetalen. De huidige situatie is echter zo uitzonderlijk dat we van mening zijn dat het gerechtvaardigd is om een uitzondering te maken. We rekenen op je vriendelijke begrip.

 

7. Wat als ik geen voucher, maar mijn geld terug wil?

We werken aan een manier waarop je je geld terug kunt vragen in ‘Mijn Belvilla’. Dit is de snelste manier om het geld terug te vragen en je voucher te deactiveren.

Wanneer wij je boeking hebben moeten annuleren wegens geldende beperkingen opgelegd door de overheid / autoriteiten, een zogenaamde overmachtsituatie, ontvang je een Corona-voucher waarmee je een nieuwe vakantie kunt boeken. Deze voucher is 3 jaar geldig. Als je de voucher niet gebruikt, kan je 6 maanden na de uitgiftedatum van de voucher een terugbetaling aanvragen. Belvilla heeft 6 maanden de tijd om deze terugbetaling te voldoen. Terugbetaling zijn niet mogelijk voor eventuele extra kortingen die door Belvilla worden verstrekt.

 

7A. Als ik mijn voucher niet kan gebruiken, krijg ik dan mijn geld terug?

Als je een Corona-voucher hebt ontvangen, kun je 6 maanden na uitgiftedatum van de voucher een terugbetaling aanvragen. Als je een Belvilla-voucher hebt ontvangen, kun je 12 maanden na de uitgiftedatum van de voucher een terugbetaling aanvragen. Indien je niet om terugbetaling vraagt en er staat saldo op de voucher, krijg je dit bedrag automatisch terugbetaald na de vervaldatum van de voucher.

 

8. Hoelang is mijn voucher geldig?

Wij verzoeken je vriendelijk om op ‘Mijn Belvilla’ in te loggen voor je actuele voucher informatie en saldo.

9. Is de voucher overdraagbaar aan een ander persoon?

De Corona-voucher kan alleen worden gebruikt door de hoofdboeker. Dit voucher is niet overdraagbaar. De Belvilla Voucher is vrij overdraagbaar aan een andere persoon. Belvilla kan echter niet aansprakelijk worden gesteld voor verlies, diefstal of misbruik van de voucher.

 

10. Wat moet ik doen als ik op vakantie ben en de situatie verandert, bijv. een lockdown?

Als je verblijft in een gebied waar de reiswaarschuwing veranderd (bijv. lockdown), neem dan contact met ons op via het 24/7 SOS nummer (dat op jouw reis voucher vermeld staat) en onze lokale kantoren. Zorg dat je tot die tijd in veiligheid blijft en volg de adviezen van de lokale autoriteiten op.

 

11. Ik ga binnen 3 dagen op reis en ik heb geen bericht van Belvilla ontvangen. Wat moet ik doen?

Als wij geen contact met jou hebben opgenomen en jij hebt geen contact met ons opgenomen, gaan we ervan uit dat je gaat genieten van jouw welverdiende vakantie. Als je besluit niet op reis te gaan en je hebt ons niet geïnformeerd, moeten we dit afhandelen als een no-show. Dit betekent dat alle kosten in rekening worden gebracht.

 

Als je besluit dat je niet op vakantie wilt gaan, vragen we je vriendelijk om onmiddellijk contact met ons op te nemen zodat we kunnen kijken hoe we jou kunnen helpen de annuleringskosten zo laag mogelijk te houden.

 

12. Wat zijn de voordelen van de voucher?

De voucher is geldig voor gebruik bij Belvilla gedurende 3 jaar vanaf de uitgiftedatum van de voucher. Vouchers die aan het begin van de pandemie zijn uitgegeven met een geldigheidsduur van 1 jaar, worden verlengd tot 3 jaar (we sturen je een nieuwe voucher per e-mail). Dit betekent dat je zelfs tot en met 2023 een reservering kunt maken voor alle data en vakantiehuizen op de website van Belvilla. 

 

13. Kan ik de voucher gebruiken om een ​​zomer- en / of wintervakantie te boeken?

Ja natuurlijk kun je dat! De voucher is geldig voor ALLE vakanties die via Belvilla geboekt kunnen worden. Bekijk ons ruime aanbod vakantiehuizen op onze website.

 

14. Wat als de nieuw geboekte vakantie goedkoper is dan het bedrag op mijn voucher?

Het bedrag op de voucher dat niet is gebruikt voor de nieuwe boeking blijft geldig voor later gebruik. Let wel op de vervaldatum van de voucher, deze ligt 3 jaar na de uitgiftedatum van de voucher. Vouchers die aan het begin van de pandemie zijn uitgegeven met een geldigheidsduur van 1 jaar, worden verlengd tot 3 jaar. Wanneer je de voucher niet gebruikt, kan je een terugbetaling aanvragen.

 

15. Wat als de nieuw geboekte vakantiewoning meer kost dan het bedrag op mijn voucher?

Als je een nieuwe boeking hebt gemaakt die meer kost dan het bedrag op jouw voucher, word je gevraagd het verschil te betalen.

 

16. Kan ik de voucher gebruiken voor meerdere boekingen? 

Ja, het is mogelijk om de voucher te gebruiken voor meerdere boekingen. Het bedrag op de voucher dat niet is gebruikt voor de nieuwe boeking, blijft geldig voor later gebruik vóór de vervaldatum van de voucher. Bezoek jouw ‘Mijn Belvilla’ om het resterende bedrag op jouw voucher te zien.

 

17. Wat als ik een nieuwe boeking maak met het voucher en er nog steeds reisbeperkingen gelden?

Houd er bij het gebruiken van de voucher rekening mee dat er voor sommige landen nog steeds reisbeperkingen kunnen gelden op de door jou gekozen aankomstdatum. Zorg ervoor dat je dit controleert voordat je op reis gaat. Wanneer je een nieuwe vakantie met de voucher hebt geboekt en deze helaas opnieuw moet worden geannuleerd als gevolg van een gewijzigde reisbeperking, ontvang je het betaalde bedrag in de vorm van een nieuw voucher. Voor boekingen die na 13 maart 2020 zijn gemaakt en die worden geannuleerd, kunnen annuleringskosten in rekening worden gebracht.

We zullen ons altijd aan de regels van de autoriteiten houden met betrekking tot de 1,5 meter afstand en andere maatregelen. We raden je aan om voor vertrek te controleren of er relevante reisbeperkingen zijn en contact met ons op te nemen als deze beperkingen jouw reis naar het vakantiehuis of jouw verblijf in het vakantiehuis belemmeren. Wij helpen je graag met een oplossing. Als er op jouw bestemming sociale maatregelen in werking zijn, zoals het sluiten van restaurants, bars, musea, enz. kunnen we jouw boeking niet kosteloos annuleren. Dit heeft geen invloed op jouw verblijf in ons vakantiehuis.

 

18. Ik heb bij Belvilla een toekomstige vakantie boeking gemaakt, maar ik maak me zorgen dat ik niet kan reizen wegens het Coronavirus, wat moet ik doen?

Wij raden je aan op de hoogte te blijven van de maatregelen en adviezen van jouw eigen overheid en de lokale autoriteiten. Neem contact met ons op wanneer je maatregelen tegenkomt die jouw verblijf in gevaar brengen. Vergeet je boeking niet te betalen, want anders wordt jouw boeking automatisch geannuleerd en worden er annuleringskosten in rekening gebracht. Jouw veiligheid staat voorop! We houden al onze boekingen nauwlettend in de gaten met betrekking tot het sluiten van landsgrenzen.

Als er geen beperkingen gelden voor jouw geboekte vakantiehuis, annuleren we jouw boeking niet. We hopen dat je bij ons van een welverdiende vakantie zult genieten. Wanneer je zelf jouw boeking wilt annuleren, gelden de normale annuleringsvoorwaarden en raden we je aan contact met ons op te nemen. Als je geen contact met ons opneemt en je komt niet opdagen op de geboekte datum, kunnen wij jou het betaalde bedrag helaas niet teruggeven.

 

19. Waarom krijg ik per e-mail bericht dat mijn boeking wordt geannuleerd en niet telefonisch?

Het spijt ons dat we op dit moment niet de capaciteit hebben om je persoonlijk te informeren.

Om zoveel mogelijk beschikbaar te blijven voor dringende vragen en oproepen hebben we besloten jou per e-mail te informeren. Onze verontschuldigingen voor de onpersoonlijke aanpak en bedankt voor je begrip.

 

20. Hoe kan ik mijn geannuleerde boekingsbevestiging bewaren?

Je hebt de geannuleerde boekingsovereenkomst per e-mail ontvangen. Bewaar deze e-mail samen met jouw voucher en het originele betalingsbewijs op een veilige plek  op jouw computer voor latere referentie. 

Als je 'Mijn Belvilla' gebruikt, worden de boekingsgegevens ook opgeslagen in jouw 'Mijn Belvilla'-account.

 

Hoe kan ik een betalingsbewijs maken?

·         Je ontvangt van ons een betalingsbevestiging. Daarnaast kun je ook het volgende doen:

·         Log in op jouw internetbankieren en ga naar jouw betaling aan Belvilla.

·         Maak een  foto van de betaling met de 'Print Sceen'-knop.

·         Bewaar dit bestand op jouw computer, zodat je het op een later moment kunt inzien.

 

 

Heeft dit antwoord jou geholpen?

 

Reis veilig met ons aan je zijde

Als gevolg van de wereldwijde pandemie van COVID-19 zien we nog steeds veranderingen in de regelgeving met betrekking tot het internationale reizigersverkeer. We begrijpen heel goed dat je vragen hebt over je boeking. Natuurlijk helpen we je graag en willen we duidelijkheid geven. Onze Klantenservice is nog steeds druk met het beantwoorden van de grote toestroom vragen. Antwoorden per telefoon, e-mail en social media duren helaas langer dan je van ons gewend bent, waarvoor onze excuses.

Om je zo goed mogelijk te helpen, bieden wij je verschillende mogelijkheden om zelf je boeking te wijzigen of te annuleren. Klik hier zodat je niet hoeft te wachten op onze collega's van de Klantenservice.

Daarnaast hebben we de meestgestelde vragen over COVID-19 en je boeking hieronder weergegeven. We hopen dat dit meer duidelijkheid zal geven. Als je nog (aanvullende) vragen hebt, neem dan contact op met onze Klantenservice. Bedankt voor je begrip.

Wij raden je aan om de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO nauwlettend in de gaten te houden en op te volgen.

Actuele informatie m.b.t. maatregelen en reisbeperkingen van de Europese Unie kun je op deze website nalezen of je kunt de lokale overheden raadplegen.

 

Per 1 februari 2021 zijn we niet langer lid van de SGR.

Wij hebben besloten ons lidmaatschap bij de SGR op te zeggen, omdat de SGR besloten heeft om alle aangesloten reisorganisaties per 1 februari 2021 een vast bedrag van €10 per boeking in rekening te brengen. Hoewel we dit besluit respecteren, zou deze prijsverhoging ons minder concurrerend maken, in vergelijking tot de andere vakantieverhuurbedrijven die geen lid zijn van SGR. 

Aangezien het vertrouwen om te reizen weer toeneemt hebben we besloten om het uitgeven van vouchers stop te zetten.

 

1. Wat gebeurt er met mijn SGR-voucher nu Belvilla niet langer een SGR-lid is?

Dit heeft geen gevolgen voor jou. We hebben een overeenkomst hierover met SGR. De SGR-dekking blijft van kracht onder de normale voorwaarden. Voor verdere informatie verwijzen wij je naar de veelgestelde vragen die gelden voor vouchers uitgegeven vóór 1 februari 2021.

 

2. Ik heb een boeking gemaakt vóór 1 februari 2021. Op dat moment was het nog gedekt door SGR. Hoe wordt mijn boeking beïnvloed door de beslissing van Belvilla om de SGR te verlaten?

Er is niets voor jou veranderd. Je boeking is nog steeds gedekt onder de SGR-voorwaarden. Voor meer informatie over de SGR-garantie verwijzen wij je naar www.sgr.nl.

 

3. Wat verandert er voor mij als gast nu Belvilla niet langer SGR lid is?

Voor bestaande boekingen verandert er niets. Nieuwe boekingen (na 1 februari 2021) vallen niet langer onder de SGR garantieregeling.

 

4. Wat als ik mijn boeking moet annuleren na 1 februari 2021, vanwege reisbeperkingen als gevolg van COVID-19?

Als je bij ons hebt geboekt op of vóór 11 maart 2020:

Als je niet mag reizen vanwege reisbeperkingen als gevolg van COVID-19, kun je je boeking kosteloos annuleren. Wij betalen je terug waar je recht op hebt. Let op, quarantaine na verblijf en een verplichte Coronatest zijn geen reden voor het kosteloos annuleren van je boeking.

Als je bij ons geboekt hebt op of na 12 maart 2020:

Kosteloos annuleren is over het algemeen niet mogelijk. De enige uitzondering is wanneer het vakantiehuis je wegens beperkingen niet mag verwelkomen. 

 

5. Wat als ik wil mijn reservering in de toekomst wil annuleren om persoonlijke redenen?

De normale annuleringsvoorwaarden zijn van toepassing en als je recht hebt op terugbetaling, zullen wij dit in orde maken.

 

6. Wat moet ik doen als de situatie verandert, bijvoorbeeld in een lockdown, terwijl ik al op de bestemming ben?

Als je verblijft in een gebied waar het reisadvies verandert (bijvoorbeeld naar een lockdown), neem dan contact met ons op via het 24/7 SOS nummer, zoals vermeld op je voucher. Volg het advies van de bevoegde autoriteiten.

 

7. Ik vertrek binnen 3 dagen en ik heb geen bericht ontvangen van Belvilla. Wat moet ik doen?

Wanneer we geen contact met je hebben opgenomen en jij ook niet met ons, gaan wij ervan uit dat je op je welverdiende vakantie zal gaan. Mocht je niet komen opdagen en je hebt ons niet geïnformeerd dan zullen wij dit behandelen als een no-show wat betekent dat alle kosten in rekening zullen worden gebracht.

Als je besluit om niet op vakantie te gaan, verzoeken wij je vriendelijk om direct contact met ons op te nemen om de annuleringskosten tot een minimum te beperken.

 

8. Ik heb een toekomstige boeking bij Belvilla gemaakt, maar ik ben bang dat ik niet kan reizen vanwege het coronavirus, wat moet ik doen?

Wij adviseren je om goed op de hoogte te blijven van de maatregelen en reisadviezen van je eigen regering en lokale overheden. Als je eventuele reisbeperkingen ondervindt, neem dan direct contact met ons op. Vergeet niet je boeking op tijd te betalen anders wordt je boeking automatisch geannuleerd en worden de bijbehorende annuleringskosten in rekening gebracht.

Mochten er geen relevante wijzigingen zijn in de beperkingen voor jouw geboekte vakantiehuis, dan nemen wij geen contact met je op en hopen we dat je van je welverdiende vakantie bij ons zult genieten. Als je zelf je boeking wilt annuleren, gelden de normale annuleringsvoorwaarden en adviseren wij je contact met ons op te nemen. Neem je geen contact met ons op en kom je niet opdagen op de geboekte datum, kunnen we het betaalde bedrag helaas niet terugbetalen. 

 

9. Waarom word ik per e-mail en niet per telefoon geïnformeerd dat mijn boeking wordt geannuleerd?

Helaas hebben we op dit moment niet in de capaciteit je persoonlijk te informeren.

Om zoveel mogelijk bereikbaar te blijven voor dringende vragen, hebben we besloten om je per e-mail te informeren. Onze excuses voor de onpersoonlijke benadering en dank voor je begrip.

 
Heeft dit antwoord jou geholpen?

Belvilla, een van de toonaangevende verhuurders van vakantiehuizen in Europa en heeft meer dan 40.000 vakantiehuizen. Belvilla is al meer dan 40 jaar actief en stelt vakantiegangers in staat om hun gewenste vakantiehuizen wereldwijd te boeken voor een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Belvilla AG, gevestigd in Zürich, Zwitserland, is de contractpartij van gasten.

Belvilla Services B.V, gevestigd in Eindhoven, Nederland, is een dienstverlener van Belvilla AG.

 

Heeft dit antwoord jou geholpen?
Niet gevonden wat je zocht?
Neem contact met ons op