Vakantiehuis Zwarte Woud

Alle vakantiehuizen in het Zwarte Woud

Uw huis verhuren

Doe inspiratie op!
Gezinnen met kinderen
38 vakantiehuizen
Lastminute
9 vakantiehuizen
Groepshuizen
2 vakantiehuizen
Wellness
2 vakantiehuizen

Top bezienswaardigheden in het Zwarte Woud

Culinair genieten

Een actief weekendje weg

De hoogste watervallen van Duitsland

Het zwarte woud, taarten en koekoeksklokken

Aanmelden

Zwarte Woud

Vakantiehuizen in het Zwarte Woud, ook wel Schwarzwald genoemd, garanderen een heerlijke vakantie! Het Zwarte Woud is een middelgebergte, een dicht bebost gebied in het zuidwesten van Duitsland. Het Zwarte Woud is gelegen in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg en grenst aan de Rijn, Oostenrijk en Frankrijk. Een zeer diverse vakantiebestemming die zorgt voor een heerlijke vakantie.

Wellicht denk je bij het Zwarte Woud meteen aan koekoeksklokken, lederhosen, en donkere wouden, maar deze regio heeft veel meer te bieden. De vakantiehuizen in het Zwarte Woud zijn gelegen in een prachtig landschap vol dichtbegroeide bossen, wijngaarden, bergen, valleien, meren en beekjes. Een vakantie in het Zwarte Woud is erg geliefd bij natuurliefhebbers en biedt het ideale decor voor allerlei buitenactiviteiten. Vanuit een vakantiehuis in het Zwarte Woud kun je genieten van een tal van schitterende toeristische wandel- en fietsroutes die zijn uitgezet door de regio. Bovendien zijn de diverse meren zoals de Schluchsee of de Mummelsee prima om allerlei watersporten te beoefenen. Zo hoef je op je vakantie in het Zwarte Woud geen moment stil te zitten!

Vakantiehuis in het prachtige Zwarte Woud

Vakantiehuizen in het Zwarte Woud zijn gelegen in het grootste bosgebied en het grootste middelgebergte van Duitsland. Tijdens je vakantie kun je dit gebied, met hoofdzakelijk dennen- en sparrenbomen op diverse manieren ontdekken. Zelfs met de auto kun je prima van het Zwarte Woud genieten: in de regio zijn een aantal mooie toeristische autoroutes uitgestippeld. Er is er altijd wel eentje nabij je vakantiehuis gelegen. Zo vind je hier bijvoorbeeld de Schwarzwald Panorama route, de Schwarzwald-Hochstrasse of de Schwarzwald-Baderstrasse. Of rijd tijdens je vakantie in het Zwarte Woud over de Badische Weinstrasse: een culturele route van 160 kilometer lang die langs mooie wijngaarden loopt. Onderweg moet je echt eens stoppen bij enkele wijngaarden, zodat je kunt genieten van de heerlijke wijnen van het Zwarte Woud. Je kunt natuurlijk ook een fles wijn kopen om vervolgens van een heerlijk glas Duitse wijn te genieten op het privéterras van je vakantiehuis in het Zwarte Woud.

Vakantiehuizen in het bezienswaardige Zwarte Woud

Tijdens je vakantie in het Zwarte Woud is er genoeg te beleven. Geniet op een terrasje van de Schwarzwälder Kirschtorte, een heerlijke kersentaart die zijn naam ontleent aan het Zwarte Woud. Of bezoek een van de diverse musea, zoals een van de uurwerkmusea en ontdek hoe de typisch Duitse koekoeksklok wordt gemaakt. Maak vanuit je vakantiehuis in het Zwarte Woud een tocht met een stoomtreintje, zoals met de museumtrein Wutachal. Of bezoek één van de kastelen en kloosters in de regio, zoals klooster Alpirsbach en klooster Maulbronn. Ook de plaatsjes Gengenbach, Donaueschingen en het kuuroord Baden-Baden zijn een bezoek waard. Dit zorgt ervoor dat je heerlijk ontspannen thuis komt na jouw vakantie in het Zwarte Woud. De centraal gelegen vakantiehuizen in het Zwarte Woud zijn het ideale uitgangspunt om de diversiteit van de regio te ontdekken.

Skiën in het Zwarte Woud

Vanuit je wintersportchalet in het Zwarte Woud sta je  binnen korte tijd op de piste. Het Zwarte Woud is een prima bestemming voor wintersporters. In 1895 werd hier de eerste skiclub opgericht. Het middelgebergte heeft een hoogte tot 15000 meter en beschikt over langafstand langlaufroutes zoals de 100 kilometer lange loipe Schonach-Belchen. Bovendien vinden er allerlei internationale sportevenementen plaats in het Zwarte Woud, waaronder de ‘Schwarzwälder Rucksacklauf’ en het ‘Springertournee’ in Schönwald en Neustadt. Voor wintersportvakanties met het gehele gezin is het Zwarte Woud dus een ideale vakantiebestemming.

Tip voor een perfecte vakantie in het Zwarte Woud: schaf de ‘SchwarzwaldCard’ aan. Deze kaart geeft toegang tot 140 attracties nabij jouw vakantiehuis, waaronder, zwembaden, museau, kastelen en kloosters.

Alle vakantiehuizen in het Zwarte Woud