Vakantiehuis in Friesland huren met comfort en zonder zorgen | Belvilla
Alle vakantiehuizen in Friesland

Je huis verhuren

Top bezienswaardigheden in Friesland

Bewonder de nationale parken

De belangrijke afsluitdijk

Bezoek de prachtige hoofdstad

Ontdek de Waddeneilanden

Aanmelden

Vakantiehuis in Friesland

Op zoek naar een vakantiehuis in Friesland? De omgeving in deze regio is gevarieerd; van uitgestrekte landschappen met boerderijen, bossen en heidevelden tot het waddengebied in het noorden van Friesland. Natuurlijk ook het water, waar Friesland voor ongeveer 15% uit bestaat. Het eldorado voor de watersportliefhebber dus! De vakantiehuizen in Friesland liggen vaak dichtbij of zelfs aan het water! Heb je geen waterbenen, dan zijn er mogelijkheden genoeg om te fietsen, wandelen of paardrijden. Ons aanbod vakantiehuizen in Friesland is zeer veelzijdig! Ga voor een karakteristiek vakantiehuis in een historisch Fries dorp, een voormalige boerderij met uitzicht over de weidse velden of een woonboot op het water. Duik in ons aanbod, boek nu een vakantiehuis in Friesland en geniet van een heerlijke vakantie in een schitterende omgeving! De provincie Friesland is de perfecte locatie voor een weekendje weg in eigen land.

Je vakantiehuis in de schitterende natuur van Friesland!

Geniet tijdens je vakantie in Friesland van de vele gezichten die de provincie kent. In het zuidwesten vind je de Friese meren. Een toeristisch gebied en een ideale plek voor liefhebbers van de watersport met Sneek als bruisend watersportcentrum. In het oosten van Friesland liggen de Friese wouden, met uitgestrekte bossen, zandverstuivingen en heidevelden. Bezoek tijdens je vakantie in Friesland de vier nationale parken. In het hart van de provincie ligt het nationaal park Alde Feanen. Dit moerassige gebied is de ideale woonplaats voor meer dan honderd soorten broedvogels. Voor een ontspannen wandeling in de bossen ga je naar het Drents-Friese Wold. Geniet naast de bossen, ook van beekdalen, heidevelden met vennetjes en uitgestrekte stuifzanden. Op de grens van Friesland en Groningen vind je het Lauwersmeergebied. Een schitterend park met wateren, graslanden, bossen en zandplaten dat geliefd is onder wandelaars, fietsers en watersporters. Je vakantiehuis in Friesland ligt midden in deze bijzondere natuur!

Je vakantiehuis in Friesland: hét uitgangspunt voor een tocht langs de Elfstedenroute

Je vakantiehuis in Friesland is het ideale vertrekpunt voor de Elfstedenroute. Maak de tocht al schaatsend, fietsend, met de auto of zelfs lopend! Bezoek ook de schilderachtige havenplaatsjes en historische stadjes vanuit je vakantiehuis in Friesland, ze zijn zeker de moeite waard. Het rijke verleden heeft namelijk bijzondere schatten achtergelaten. Dokkum is een van de mooiste Friese steden. Ooit een havenstad, nu een bedevaartsoord. Een prachtig vestingstadje omringd door stadswallen met een historische sfeertje. Franeker heeft een bijzonder historisch centrum en de op één na oudste universiteit. Harlingen is net een openluchtmuseum, met schitterende monumenten en een gezellige binnenstad. Leeuwarden, de hoofdstad, is in het bezit van vele historische bouwwerken en leuke winkelstraatjes. Iedere stad heeft zijn eigen karakter. Ontdek vanuit jouw vakantiehuis in Friesland de charme van de elf Friese steden.

Je vakantiehuis in Friesland aan het water

Voor een vakantie vol waterpret ga je naar Friesland! Veel van onze vakantiehuizen in deze provincie zijn gelegen aan of vlakbij het water. De vele meren, de uitstekende faciliteiten en de havendorpen maken Friesland de ideale bestemming voor een watersportvakantie. Je vindt hier verschillende types om het water mee op te gaan. Huur een sloep, motorboot, zeilboot of catamaran en beleef Fryslân vanaf het water! Verschillende prachtige vaarroutes brengen je langs de mooiste plekjes van de regio. Wil je ongestoord kunnen genieten van de weidse blikken en de horizon? Laat je dan varen door een expert! Zo heb je alle tijd om te genieten van de omgeving. Boek nu een vakantiehuis in Friesland en ontdek de provincie vanaf het water!

Wandelen en fietsen tijdens je vakantie in Friesland

Je vakantiehuis in Friesland is het ideale vertrekpunt voor een stevige wandeling of fietstocht. Friesland is namelijk niet alleen op het water leuk, ook het vasteland is prachtig en interessant om op een actieve manier te ontdekken! In het noorden en westen wandel je door het rustige terpenland; kleigronden waar rust en ruimte samen komen. In het oosten en zuidoosten geniet je van de Friese wouden. Natuurlijk heb je ook de mogelijkheid om te wadlopen tijdens je vakantie in Friesland. Vanuit verschillende kustplaatsen heb je de mogelijkheid een waddentocht te ondernemen. Via het knooppuntennetwerk kun je prachtige fietstochten maken vanuit je vakantiehuis in Friesland. Onderweg kun je een hapje of drankje doen in één van de elf Friese steden. Na een actief dagje door de regio is het heerlijk bijkomen in je vakantiehuis in Friesland!

Alle vakantiehuizen in Friesland
Veelgestelde vragen over een vakantie in Friesland
Hoeveel‌ ‌Belvilla‌ ‌huisjes‌ ‌zijn‌ ‌er‌ ‌beschikbaar‌ in Friesland? ‌

In Friesland kun je kiezen uit 200+ Belvilla huisjes.‌ ‌

Wat‌ ‌zijn‌ ‌de‌ ‌belangrijkste‌ ‌bezienswaardigheden‌ in Friesland?

Als‌ ‌je‌ ‌op‌ ‌vakantie‌ ‌bent‌ in Friesland moet‌ ‌je‌ ‌zeker‌ ‌een‌ ‌bezoekje‌ ‌brengen‌ aan Stavoren, Workum, Sneek, Franeker, Hindeloopen en de Friese Meren.

Wat‌ ‌moet‌ ‌ik‌ ‌tijdens‌ ‌mijn‌ ‌verblijf‌ in Friesland zeker doen?‌ ‌

Een‌ ‌paar‌ ‌activiteiten‌ in Friesland die‌ ‌je‌ ‌niet‌ ‌mag‌ ‌overslaan:‌ ‌een wandeling door Workum, musea bezoeken, de oudste middeleeuwse kerk bezichtigen, kitesurfen, naar de zonsondergang kijken op het strand.

Welke‌ ‌gerechten‌ ‌moet‌ ‌ik‌ in Friesland absoluut‌ ‌proeven?‌

In Friesland kun‌ ‌je‌ ‌smullen‌ van Fryske dumkes, Fries roggebrood, Kanterkaas, Hoornse Broeder en suikerbrood.

Wat‌ ‌is‌ ‌de‌ ‌beste‌ ‌tijd‌ ‌voor‌ ‌een‌ ‌vakantie‌ ‌naar Friesland?‌

Als je zin hebt in een vakantie naar Friesland, kun je het beste gaan in de periode van juni tot en met september.