Vakantiehuis Sicilië

Alle vakantiehuizen op Sicilië

Uw huis verhuren

Top bezienswaardigheden op Sicilië

Beklim de grootste, actieve vulkaan van Europa!

Niet alleen maar een maffiastad

De Griekse oudheid in Italië

Azuurblauwe zeeën en parelwitte stranden

Aanmelden

Sicilië

Beleef een avontuurlijke strandvakantie in een vakantiehuis op Sicilië. Dit eiland ligt in het zuiden van Italië en werd als eerste bewoond door de Grieken. Sicilië heeft een mooie combinatie van historie, kunst en natuur. Want naast de Grieken hebben de Arabieren, Normandiërs en de Spanjaarden hier hun sporen achtergelaten. Dit is te zien aan de verschillende bouwstijlen op het eiland en dat maakt het ook zo bijzonder. De Sicilianen hoor je er overigens niet over klagen; zij zijn dol op al die pracht en praal. De vakantiehuizen op Sicilië zijn een ideaal uitgangspunt voor een vakantie in Italiaanse sferen.

Vakantie op Sicilie, maak een rondrit over het eiland

Een vakantiehuis op Sicilie maakt vele uitstapjes mogelijk. Rijd bijvoorbeeld met de auto door Sicilië en maak een reis langs wisselende landschappen vol amandelboomgaarden, sinaasappelplantages, oude Griekse tempels, vervallen kerken, azuurblauwe baaien en prachtige kliffen. Van alle volkeren hebben de Grieken het meeste achtergelaten. Aan de westkust en zuidkust kom je tal van Griekse bouwwerken tegen en kun je opgravingen bewonderen.

Voor mensen die van rust houden is een bezoek aan het natuurpark Lo Zingaro zeker de moeite waard! Deze bevindt zich in het noorden van Sicilië. Naast de prachtige flora en fauna vind je er kleine baaitjes waar je heerlijk in alle rust kunt zwemmen, duiken en snorkelen. Met een vakantiehuis op Sicilië beleef je gegarandeerd een heerlijke vakantie.

Zelf kokkerellen in je vakantiehuis of buiten de deur eten?

Kook jij tijdens je vakantie op Sicilië het liefste zelf of laat je je verwennen in een van de lokale restaurants? De Siciliaanse keuken proeven doe je het beste in de hoofdstad Palermo. Sicilië kent eigenlijk twee soorten keukens. Op de menukaart van Sicilianen vind je veel vis en groentegerechten. Een typisch gerecht is de involtini (dunne plakje opgerold vlees met kruiden, kaas of eieren). Daarnaast is de Siciliaan gek op kleine hapjes. Op straat vind je talloze eetstalletjes met hapjes als amandelkoekjes, Arancine di riso (rijsteballetjes) en diverse gefrituurde groenten. Geniet van al het lekkers en maak een heerlijk diner in je vakantiehuis op Sicilië of neem het ervan en ga lekker uit eten. De eettentjes blijven vaak tot ver na middernacht staan, dus neem de tijd!

Tot slot nog wat algemene tips: Op Sicilië is een auto, motor of scooter huren echt een aanrader, want openbaar vervoer is niet altijd voorhanden, zeker niet om afgelegen plaatsen te bereiken. Verken alle plekjes van het eiland eenvoudig vanuit je vakantiehuis op Sicilië!

Alle vakantiehuizen op Sicilië