Vakantiehuis Canarische Eilanden

Alle vakantiehuizen op de Canarische Eilanden

Uw huis verhuren

Aanmelden

Canarische Eilanden

Laat u verleiden door de schoonheid van de Canarische Eilanden

Op de Canarische Eilanden geniet u heerlijk van de zon. Met hun ligging nabij Afrika, ten westen van Marokko, staan de Canarische Eilanden garant voor een aangenaam en subtropisch klimaat gedurende het hele jaar. Deze eilandengroep bestaat uit zeven eilanden en maakt deel uit van Spanje. Er zijn twee provincies, namelijk Santa Cruz de Tenerife, die bestaat uit Tenerife, La Palma, La Gomera en El Hierro, en Las Palmas de Gran Canaria, die Lanzarote, Fuerteventura en Gran Canaria omvat. Zijn naam heeft de archipel te danken aan de vele wilde honden die er vroeger leefden. De Latijnse term canis diende als basis voor de naamgeving van de eilandengroep. De oorsprong van de Canarische Eilanden kan gezocht worden in hun vulkanische karakter. Krateropeningen, basaltdekken, vulkaankegels en lavavelden zijn hiervan de zichtbare getuigen. Hoewel er nog steeds actieve vulkanen voorkomen op de Canarische Eilanden moet u als toerist niet schrikken voor woest natuurgeweld. De laatste uitbarsting dateert van 1826. De Canarische Eilanden zijn veelzijdig en ideaal voor zowel een zonvakantie als een actieve wandelvakantie. Reist u met kinderen, dan is een bungalow op de Canarische Eilanden met zwembad een aanrader. U geniet geheid van het warme weer en de prachtige omgeving.

Een vakantiehuis op de Canarische Eilanden in El Hierro

Voor de toerist die rust en stilte zoekt, is El Hierro een absolute topbestemming. Dit eiland is het kleinste van de Canarische Eilanden en ook het minst toeristische. Het ontbreken van uitgestrekte zandstranden heeft hier zeker wat mee te maken. Wat dit eiland wel in overvloed heeft, is een prachtige natuur die zich leent voor lange wandelingen en heuse trektochten. Aan de kust vindt u diepe kloven en ruige bergwanden die een fijne uitdaging vormen voor bergbeklimmers. Wanneer u sportief bent, zult u op dit eiland alles vinden voor een actieve en aangename vakantie.

Genieten van een vakantie op de Canarische Eilanden in Fuerteventura

Het op een na grootste eiland van de Canarische Eilanden is Fuerteventura. Gezien het eiland naast een grote oppervlakte een lage bevolkingsdichtheid kent, is het ideaal wanneer u op zoek bent naar een bestemming waar u in alle rust van witte stranden kunt genieten. Prachtige woestijnlandschappen vormen het grootste deel van Fuerteventura en zorgen voor een adembenemend kader. Dit eiland is de juiste keuze voor u wanneer een hele dag op het strand liggen en zonnen in een uniek kader bij u past.

Kies voor een appartement op de Canarische Eilanden in La Gomera

Van hippiebestemming tot toeristische trekpleister voor iedereen die rust en strand wil combineren. La Gomera staat bekend als bestemming bij uitstek voor mountainbikers en wandelaars. Vanuit de Valle Gran Rey worden zowel mountainbiketochten als dagwandelingen georganiseerd met begeleiding van een gids. Daarnaast is ook het zeezwembad van Hermigua een bezoekje waard. Hier kunt u zwemmen wanneer het langs de kust ruig weer is met hoge golven, en dat gebeurt regelmatig.

Uitblazen in uw vakantiehuis op de Canarische Eilanden in Gran Canaria

Stranden, gezellige bars en leuke winkeltjes vindt u op Gran Canaria. Met een aanwezigheid van meer dan 70 stranden is dit eiland erg populair bij de zonnegenieter die ook graag op stap gaat en plezier maakt. Van alle Canarische Eilanden is Gran Canaria het meest geliefd bij fotografen. Vooral de duinen van Maspalomas, een beschermd natuurgebied, zijn een vaak gekozen onderwerp.

Een fantastische vakantie op de Canarische Eilanden in La Palma

Wie naar de Canarische Eilanden trekt om te wandelen, wordt op La Palma niet teleurgesteld. Dit unieke eiland telt verschillende kleine beekjes, prachtige kloven, dichte bossen en een paradijselijk groene omgeving aan de noordkant. In het zuiden vormen de lavahellingen een apart spektakel. Een waaier aan wandelroutes voeren u mee langs fantastische landschappen en een unieke omgeving. Dit is de natuur zoals u haar nog niet vaak zag, woest en indrukwekkend.

Breng de zomer aan zee door op de Canarische Eilanden in Lanzarote

Wilt u een gezinsvakantie doorbrengen op de Canarische Eilanden, dan is Lanzarote het overwegen waard. Het droge klimaat heeft als resultaat dat het op dit eiland amper regent en zelden te koud of te warm wordt. Ideaal om met uw gezin te genieten van een echte zomervakantie. Lanzarote is eveneens een eiland dat luxe uitstraalt en waar u als toerist flink in de watten wordt gelegd. Met een ligging van slechts 100 kilometer van het Marokkaanse vasteland, is Lanzarote het meest noordelijke van de Canarische Eilanden.

Ontdek de Canarische Eilanden met een verblijf in Tenerife

Het grootste van de Canarische Eilanden is Tenerife. Dit eiland heeft veel gezichten en biedt u als toerist een waaier aan diverse landschappen en sferen. Rotsformaties, stranden van zwart vulkaanzand en een mooie natuur zorgen voor een relaxte omgeving. Wilt u getrakteerd worden op een uniek uitzicht, dan moet u zeker de Pico del Teide beklimmen of de kabelbaan naar de top nemen.

Alle vakantiehuizen op de Canarische Eilanden