Vakantiehuis Sardinië

Alle vakantiehuizen op Sardinië

Uw huis verhuren

Top bezienswaardigheden op Sardinië

Waan uzelf in de grotten van Neptunus

Bewonder de hoofdstad van Sardinië

Costa Smeralda, dé plek voor strandliefhebbers

Bezoek het prachtig plaatsje San Teodoro

Aanmelden

Sardinië

Geniet van een veelzijdige vakantie op Sardinië één van de schitterende Italiaanse eilanden! Met een bijzondere natuur, eigenzinnige cultuur en prachtige stranden biedt het eiland voor ieder wat wils. Sardinië ligt slechts twaalf kilometer van het Franse eiland Corsica en lijkt een land op zich door haar eigen taal, cultuur en gebruiken. Het eiland wordt gekenmerkt door aantrekkelijke stranden, ruige bergen en bijzondere overblijfselen uit het verleden. De vakantiehuizen op Sardinië liggen stuk voor stuk op prachtige plekjes. Hier vind je, vooral in het de Gennargentu gebergte, nog eeuwenoude tradities. Sardinië heeft een uitzonderlijk mooie, ongerepte natuur. Het landschap is overwegend heuvelachtig en soms bergachtig. Een gedeelte is zelfs door UNESCO uitgeroepen tot beschermd natuurgebied. Een vakantiehuis op Sardinië ligt vaak in een groene omgeving en meestal direct aan, of dichtbij de kust.

Ontdek vanuit je vakantiehuis op Sardinië het fraaie binnenland

Tijdens een vakantie op Sardinië word je overdonderd door al het natuurschoon. In het binnenland bepalen bossen, kalksteenrotsen, oude vulkanen, grotten, waterbronnen, watervallen en kloven het landschap. Wil je veel van het eiland zien, huur dan een mountainbike! Het rustige verkeer en het bergachtige landschap nodigen je uit voor een stevige fietstocht. Wandelen behoort ook absoluut tot de mogelijkheden. Sardinië staat niet voor niets bekend als het wandelparadijs van de Middellandse zee. Proef het echte Sardinië tijdens een ontspannen wandeling over het kleurrijke landschap. De 1800 kilometer lange kustlijn wordt gekenmerkt door grote inhammen, baaitjes en schelp- en kiezelstranden die worden omringd door een kristalheldere, blauwe zee. Heerlijk om vanuit je vakantiehuis op Sardinië te ontdekken.

Maak kennis met het eiland Sardinië

Een vakantie op Sardinië is een vakantie vol contrasten. Naast de folkloristische levensstijl en de ongerepte natuur in het binnenland, zijn er in het noorden aan de Costa Smeralda ook heuse jetset oorden. Hier vind je ook de bekende en prachtige Maddalena-archipel; een nationaal water- en eilandenpark met 23 kleine eilandjes verspreid ove 50 vierkante kilometer. Het eiland kent ook een aantal archeologische schatten, zoals de vele "Nuraghi", prehistorische verdedigingstorens die her en der verspreid op het eiland staan. Bezoek tijdens je vakantie op Sardinië ook zeker de Romeinse overblijfselen, zoals het Romeinse amfitheater bij Cagliari. Je vakantiehuis op Sardinië leent zich uitstekend voor een wisselende vakantie op het eiland.

Kies voor een authentieke villa op Sardinië

Het aanbod vakantiehuizen op Sardinië is groot en veelzijdig. Wat dacht je van een typische Sardeense villa tussen de prachtige bergen, of een comfortabel vakantiehuisje aan het strand met uitzicht over de kristalblauwe zee? Geniet van een vakantie vol zon, zee en strand in een vakantiehuis op Sardinië!

Ben je helemaal weg van de Italiaanse eilanden? Bekijk ook eens de vakantiehuizen op Sicilië! Net als Sardinië een prachtige plek om je vakantie in Italië te vieren.

Alle vakantiehuizen op Sardinië