Vakantie op Sardinië? Boek je heerlijk rustig vakantiehuis | Belvilla

Top bezienswaardigheden op Sardinië

Ga ondergronds in de Neptunus grot

Dompel je onder in zuiderse sfeer

Jetsetters aan de Costa Smeralda

De prachtige natuur van San Teodoro

Aanmelden

De beste tips voor je ultieme Sardinië vakantie

Geniet van een veelzijdige vakantie op Sardinië, een prachtig Italiaans eiland in de Middellandse Zee! Met een bijzondere natuur, eigenzinnige cultuur en prachtige stranden biedt het eiland voor ieder wat wils. Sardinië ligt slechts twaalf kilometer van het Franse eiland Corsica en lijkt een land op zich door zijn eigen taal, cultuur en gebruiken. Sardinië biedt lange zandstranden, ruige bergen, een mediterraan klimaat en bijzondere overblijfselen uit het verleden. De vakantiehuizen op Sardinië liggen stuk voor stuk op prachtige plekjes. Hier vind je, vooral in het de Gennargentu gebergte, nog eeuwenoude tradities. Sardinië staat bekend voor zijn uitzonderlijk mooie, ongerepte natuur. Het landschap is overwegend heuvelachtig en soms zelfs bergachtig. Een gedeelte is zelfs door UNESCO uitgeroepen tot beschermd natuurgebied. Een vakantiehuis op Sardinië ligt vaak in een groene omgeving en meestal direct aan, of langs de kust.

Maak kennis met het eiland Sardinië

Een vakantie op Sardinië is een vakantie vol contrasten. Naast de folkloristische levensstijl en de ongerepte natuur in het binnenland, vind je in Noord Sardinië aan de Costa Smeralda ook heuse jetset oorden. Hier vind je ook de bekende en prachtige La Maddalena archipel; een nationaal water- en eilandenpark met 23 kleine eilandjes, verspreid over 50 vierkante kilometer. Het eiland kent ook een aantal archeologische schatten, zoals de vele "nuraghi", prehistorische verdedigingstorens die her en der verspreid staan op het eiland.
Bezoek tijdens een vakantie op Sardinië ook zeker de Romeinse overblijfselen, zoals het Romeinse amfitheater bij de hoofdstad Cagliari. Wie tijdens een vakantie op Sardinië wil genieten van heerlijk eten, cultuur en ontspanning is in Cagliari aan het juiste adres!
In het westen van Sardinië ligt het idyllische stadje Alghero, bekend om zijn smalle straatjes, gezellige pleintjes, indrukwekkende vestingsmuren en een schitterend uitzicht op zee. De Spaanse overheersing heeft zijn sporen achtergelaten op de plaatselijke architectuur, waardoor Alghero ook wel ‘klein Barcelona ’ genoemd wordt!

Of je nu wilt bruinbakken op de lange zandstranden, op zoek bent naar rustieke, Italiaanse charme of de benen wilt strekken te midden van de groene natuur, jouw vakantie op Sardinië leent zich uitstekend voor een afwisselende vakantie op het grootste eiland in de Middellandse Zee.

Het fraaie binnenland van Sardinië

Tijdens een vakantie op Sardinië word je overdonderd door al het natuurschoon. In het binnenland bepalen bossen, kalksteenrotsen, oude vulkanen, grotten, waterbronnen, watervallen en kloven het landschap. Wil je veel van het eiland zien, huur dan een mountainbike! Het rustige verkeer en het bergachtige landschap nodigen je uit voor een stevige fietstocht. Wandelen behoort ook tot de mogelijkheden. Sardinië staat niet voor niets bekend als het wandelparadijs van de Middellandse zee. Proef het echte Sardinië tijdens een ontspannen wandeling in het bucolische landschap. De 1800 kilometer lange kustlijn wordt gekenmerkt door grote inhammen, baaitjes en schelp- en kiezelstranden die worden omringd door een kristalheldere, blauwe zee. Heerlijk genieten en eenvoudig om vanuit je vakantiehuis op Sardinië te ontdekken.

Ons aanbod van vakantiehuizen op Sardinië

Het aanbod vakantiehuizen op Sardinië is groot en veelzijdig. Wat dacht je van een typisch Sardeense villa middenin de prachtige bergen, of een comfortabel vakantiehuisje aan het strand met uitzicht over de kristalblauwe zee? Waar je ook voor kiest, op onze website vind je gegarandeerd jouw ideaal vakantiehuis! Geniet van een vakantie vol zon, zee en het zachte mediterrane klimaat!

Ben je helemaal weg van de Italiaanse eilanden? Bekijk dan ook eens onze vakantiehuizen op Sicilië; net als Sardinië is dit afwisselende eiland een prachtig alternatief voor een vakantie in Italië.

Alle vakantiehuizen op Sardinië
Veelgestelde vragen over een vakantie op Sardinië
Hoeveel‌ ‌Belvilla‌ ‌vakantiehuizen ‌zijn‌ ‌er‌ ‌beschikbaar‌ op Sardinië?‌ ‌

Op Sardinië kun je kiezen uit 40+ Belvilla vakantiehuizen.

 

Wat‌ ‌zijn‌ ‌de‌ ‌belangrijkste‌ ‌bezienswaardigheden‌ op Sardinië?‌ ‌

Als‌ ‌je‌ ‌op‌ ‌vakantie‌ ‌bent‌ op Sardinië moet‌ ‌je‌ ‌zeker‌ ‌een‌ ‌bezoekje‌ ‌brengen‌ ‌aan‌ Nuraghe Su Nuraxi, Costa Smeralda, Alghero, Nuraghe Losa, Tharros en Bosa. 

 

Wat‌ ‌moet‌ ‌ik‌ ‌tijdens‌ ‌mijn‌ ‌verblijf‌ op Sardinië zeker‌ ‌doen?‌ ‌

Een‌ ‌paar‌ ‌activiteiten‌ op Sardinië die‌ ‌je‌ ‌niet‌ ‌mag‌ ‌overslaan:‌ ‌

  • Een dagje strand en een zeiltocht maken
  • De mooie steden bezoeken
  • De pittoreske dorpjes verkennen
  • Wilde dieren spotten
  • Archeologische vondsten doen
  • Oude mijnen en grotten bezoeken

 

Welke‌ ‌gerechten‌ ‌moet‌ ‌ik‌ op Sardinië ‌absoluut‌ ‌proeven?‌ ‌

Op Sardinië kun‌ ‌je‌ ‌smullen‌ ‌van‌ octopus-salade, zeevruchten fregola met saffraan, zuppa gallurese, spaghetti met zee-egel, bottarga en seadas.‌ ‌

 

Wat‌ ‌is‌ ‌de‌ ‌beste‌ ‌tijd‌ ‌voor‌ ‌een‌ ‌vakantie‌ ‌naar‌ Sardinië?‌ ‌

Als‌ ‌je‌ ‌op‌ ‌vakantie‌ ‌wilt‌ ‌naar‌ Sardinië,‌ ‌kun‌ ‌je‌ ‌het‌ ‌beste‌ ‌gaan‌ ‌in‌ ‌de‌ ‌periode‌s van april tot en met juni en september tot en met oktober.

 

Meer dan 40 jaar ervaring
Beoordeeld met een 4+
40.000+ huizen in Europa
2,8 miljoen gasten in 2020