Vakantiehuis Steiermark

Alle vakantiehuizen in Steiermark

Uw huis verhuren

Doe inspiratie op!
Gezinnen met kinderen
195 vakantiehuizen
Lastminute
188 vakantiehuizen
Wellness
185 vakantiehuizen
Groepshuizen
134 vakantiehuizen
Dicht bij de piste
81 vakantiehuizen
Aanmelden

Steiermark

Steiermark heeft uitgestrekte bossen en ruige berggebieden, maar ook veel wijngaarden en een aantal prachtige burchten. Vanuit je vakantiehuis in Steiermark kun je uitstekend wintersporten in het enorme skigebied Dachstein-West en in de zomer kun je onder andere raften, paardrijden, fietsen of wandelen.Ontdek dit prachtig stukje Oostenrijk vanuit een vakantiehuis in Steiermark!

Kies een vakantiehuis in je favoriete regio

Steiermark is te verdelen in een noordelijk en een zuidelijk gedeelte, de rivieren Mur en Mürz zijn hiervoor de grens. Het noordelijke gedeelte is het alpengebied (hoogtes tussen de 2000-3000m) en ten zuiden vind je het heuvelachtige wijngebied en de kuuroorden. Het Alpengebied bestaat uit Niedere Tauern, het Tote Gebirge, Dachstein, Ennstaler- en Eisenerzer Alpen. Vanuit je vakantiehuis in Steiermark kun je een bezoek brengen aan Ramsau. Één van de populairste plaatsjes in Dachstein. Zowel in de zomer als in de winter zul je hier versteld staan van het fraaie berggebied. Duik nu in ons aanbod en boek je vakantiehuis in Steiermark voor een sportieve vakantie. 

Je vakantiehuis in Steiermark biedt voor ieder wat wils

Optimaal genieten doe je met een vakantiehuis in Steiermark. Deze regio is nog niet ontdekt door het massatoerisme en dat brengt rust met zich mee. De vakantiehuizen in Steiermark zijn dan ook erg rustig gelegen en bieden veel ruimte. De hoofdstad van Steiermark is Graz. Graz was in 2003 de cultuurhoofdstad. De mooie oude binnenstad is uitgeroepen tot een UNESCO-gebied en kent prachtige kloosters, burchten en musea. Natuurlijk mag Schloss Eggenberg niet overgeslagen worden tijdens je vakantie in Steiermark! Zeer de moeite waard!

Je vakantiehuis in Steiermark voor een wandeling in een bosrijk gebied

De wandelliefhebber zit goed met een vakantiehuis in Steiermark! De regio bestaat namelijk voor de helft uit bosgebied, waar je eindeloos doorheen kunt speuren. De prachtige bossen zorgen daarnaast ook voor verkoeling in warme zomers. Je kunt hier heerlijk in wandelen, maar er zijn ook veel fietsroutes uitgezet. Langs de rivieren af maak je kennis met de landschappen van Steiermark. Ook op de rivieren kun je actief bezig zijn! Denk aan een stevige kano- of kajaktocht. Leuk voor zowel jong als oud! Zoek de Oostenrijkste 'gemütlichkeit' op, met een vakantiehuis in Steiermark!

Alle vakantiehuizen in Steiermark