Aanmelden

Ardèche

De Ardèche is een departement in het zuiden van Frankrijk en zeer geliefd bij vele vakantiegangers. Heerlijk weer, lekker eten en de uitgekiende mix van cultuur, natuur, sport en ontspanning zijn hier belangrijke redenen voor. Belvilla biedt in de Ardèche authentieke vakantiehuizen, karakteristieke boerderijen en luxe villas met zwembad. Een breed scala aan vakantiehuizen in de Ardèche dus!

Je vakantiehuis in de Ardèche, omringd door een schitterende omgeving en idyllische stadjes

Tijdens een vakantie in de Ardèche geniet je van een kleurrijk decor van lavendelvelden, bossen, bergen, rivieren en stroomversnellingen, met lieflijke stadjes en imposante grotten en kloven. Je kunt hier prachtige kanotochten maken over de rivier en natuurlijk de grotten bezoeken, waar deze regio bekend om staat. Jong en oud ontdekken hier genoeg mogelijkheden voor urenlang vermaak. Je vakantiehuis in de Ardèche is het uitgangpunt voor een sportieve vakantie!

Verbazingwekkende natuur rondom je vakantiehuis in de Ardèche

Je staat op en geniet van een heerlijk Frans ontbijt met een prachtig uitzicht op het terras van je vakantiehuis in de Ardèche. Door water en wind is deze omgeving in de loop der eeuwen woest en ruig geworden; het lijkt niet op het typische Franse platteland hebben. Ook ondergronds is dit een zeer interessante regio; er zijn in de Ardèche namelijk vele druipsteengrotten te vinden. Bovengronds kun je een route volgen langs de Gorges de l'Ardèche waar je vanop grote hoogte een prachtig zicht hebt op de diepgelegen rivier. Aan het einde van de kloof ligt de Pont d'Arc, een natuurlijke kalkstenen brugover de rivier die is ontstaan door de werking van erosie en wind. Ontdek de schoonheid van deze omgeving vanuit een vakantiehuis in de Ardèche.

Ontdek bijzondere bezienswaardigheden tijdens uw vakantie in de Ardèche

Een absolute aanrader tijdens je vakantie in de Ardèche is het middeleeuwse dorpje Vögué. Dit prachtige pareltje is gebouwd tegen een rots. Tijdens je bezoek dwaal je door smalle middeleeuwse straatjes die je langzaamaan naar het kasteel uit de zestiende eeuw brengen. Je zult verstel staan van de goede staat waarin het verkeerd en van de bijzondere ronde torens die het kasteel draagt. Ben je meer een natuurmens? Dan zit je helemaal goed tijdens een vakantie in de Ardèche! Naast de vele watersportmogelijkheden waar de rivier voor zorgt, is er op het vasteland ook genoeg te zien en te doen. Wat dacht je van Monts d'Ardèche? Dit prachtige natuurpark is maar liefst 180.000 hectare groot en kent een divers landschap. Volg één van de vele wandelroutes en kom langs rivieren, vulkanen, kastanjebossen en molens de mooiste vergezichten tegen. Na een intensieve dag in de buitenlucht is het heerlijk bijkomen in uw vakantiehuis in de Frankrijk!

Alle vakantiehuizen in de Ardèche
Veelgestelde vragen
Hoeveel vakantiehuizen heeft Belvilla in de Ardèche in Frankrijk?

Belvilla heeft meer dan 100 vakantiehuizen in de Ardèche. In totaal heeft Belvilla ongeveer 2.500 vakantiehuizen in Zuid-Frankrijk.

Hoeveel betaal ik per nacht in een vakantiehuisje in de Ardèche?

De goedkoopste vakantiehuisjes in de Ardèche kosten minder dan 50 euro per nacht, afhankelijk van het seizoen. Als je wat meer luxe wilt en samen met een grote groep gaat reizen dan kan de prijs in een luxe vakantiehuis in de Ardèche oplopen tot duizenden euro's. Denk dan aan grote villa's met zwembad, sauna, etc.

Welke activiteiten zijn er in de zomer in de Ardèche?

Een vakantie in de Ardèche is perfect voor een actieve vakantie vol met wandelen, fietsen, zwemmen en mountainbiken. Tijdens een vakantie in de Ardèche geniet je van een kleurrijk decor van lavendelvelden, bossen, bergen, rivieren en stroomversnellingen, met lieflijke stadjes en imposante grotten en kloven. Je kunt hier ook prachtige kanotochten maken over de rivier en natuurlijk de grotten bezoeken, waar deze regio bekend om staat.

Welke activiteiten zijn er in de winter in de Ardèche?

In de Ardèche heerst er grotendeels een gematigd zeeklimaat en is daarom ook een geweldige bestemming voor een wintervakantie. In de winter kun je in de Ardèche langlaufen en skiën. Er zijn zelfs specifieke langlauf routes en tochten voor wandelen met raquettes. De Ardèche een interessant ski-gebied voor zowel gevorderden als beginners.

Wat is het beste seizoen om de Ardèche te bezoeken?

In Ardèche is het weer overal goed in April, Mei, Juni, Juli, Augustus, September en Oktober en de zomermaanden zijn daarom de beste periode om dit gebied in Zuid-Frankrijk te bezoeken. Als je van wintersport houdt zijn de maanden november tot februari de beste maanden voor een vakantie in de Ardèche.

Meer dan 40 jaar ervaring
Beoordeeld met een 4+
40.000+ huizen in Europa
2,8 miljoen gasten in 2020