Vakantiehuis Zeeland

Alle vakantiehuizen in Zeeland
Aanmelden

Vakantie in Zeeland

Zin om even tot rust te komen op een plek omgeven door zee? Dan is Zeeland de perfecte Nederlandse bestemming voor u! Een vakantiehuis in Zeeland staat garant voor genieten in een landschap vol polders en dijken. U wordt omgeven door rust en ruimte waardoor u de drukte van thuis even kunt vergeten. Belvilla heeft een groot aanbod vakantiehuizen in Zeeland. Wat dacht u bijvoorbeeld van een vakantiehuis in Renesse of Bruinisse? Belvilla biedt veel geschikte huizen voor gezinnen, maar ook als u met een grotere groep bent kunt u vast en zeker een vakantiehuis in deze provincie vinden. Zo zijn er vakantiehuizen voor 10 of meer personen, maar ook voor kleinere groepen is er een groot aanbod.

Uw vakantiehuis in Zeeland aan de kust

Een vakantiehuis aan zee in Zeeland staat garant voor een geweldige vakantie. De Zeeuwse stranden zijn veilig en schoon. Er is een grote variatie aan stranden te vinden. Zo kunt u stranden met veel ruimte bezoeken, maar is er ook aan kleine, intieme stranden geen gebrek. Daarnaast heeft deze provincie de meeste zonuren. Dit betekent dat u vaak een extra uurtje zon kan meepakken om heerlijk van te genieten.

Zeeland beschikt over vele mooie natuurgebieden. Te voet of fietsend kunt u vele gebieden ontdekken en genieten van de prachtige flora en fauna waar deze gebieden over beschikken. U kunt hier onder andere vogels spotten, paardrijden en picknicken.

In Zeeland kunt u vele jachthavens bezoeken. Ook watersportliefhebbers kunnen zich uren vermaken in deze provincie, met de Noordzee, maar ook de Westerschelde, Oosterschelde, Haringvliet, het Veerse meer en het Grevelingenmeer op korte afstand van uw vakantiehuis in Zeeland.

In Zeeland wordt u, zoals de naam al zegt, omringd door zee. Ook een groot deel van het eten is afkomstig uit zee. Het eten komt vers uit zee, zo op uw bord. U kunt geen bezoek brengen aan deze provincie zonder te eten in een van de vele visrestaurants. Hier kunt u onder andere Zeelands eigen Oosterscheldekreeft proeven, maar ook mosselen en oesters staan in elk visrestaurant op het menu.   

Uitstapjes vanuit uw vakantiehuis in Zeeland

Tijdens een verblijf in Zeeland hoeft u zich niet te vervelen. Zeeland heeft vele uitstapjes te bieden. Zo kunt u historische stadjes bezoeken, zoals Middelburg, Vlissingen, Zierikzee, Domburg en Veere. In deze stadjes vindt u veel gezellige pleinen en restaurants. Voor de festival liefhebber is een bezoek aan Zeeland ook een goed idee. Zo kunt u hier naar Concert at Sea, het Zeeland Nazomerfestival en traditionele mosselfeesten.

Ook het Nationaal Park Oosterschelde is een bezoekje waard. Hier kunt u in een rondvaartboot zeehonden en bruinvissen spotten. Vergeet vooral ook niet een kijkje te nemen bij de Oosterscheldekering. Dit wordt namelijk ook wel het achtste wereldwonder genoemd.  Deltapark Neeltje Jans is een informatie- en attractiepark over de deltawerken dat leuk is voor kinderen. Hier kunt u leren over de deltawerken, u kunt zich vermaken in (water)attracties en u kunt hier zeedieren spotten.

Ontdek de Zeeuwse cultuur vanuit uw vakantiehuis in Zeeland

Aan cultuur is in Zeeland geen gebrek. Denk bijvoorbeeld aan de traditionele Zeeuwse klederdracht. Bij speciale gelegenheden wordt dit nog steeds gedragen door de oudere vrouwen. Hiernaast is ringsteken een spectaculaire traditie bij boeren op Walcheren: zittend op een (Zeeuws) paard een lans door een ring steken. De provincie is bovendien rijk aan allerlei heerlijke streekproducten zoals boterbabbelaars en bolussen. Deze moet u zeker eens proeven tijdens uw vakantie in Zeeland.

Ook is er in Zeeland veel kunst aanwezig. Domburg is het bekendste kunstdorp in de provincie. Veel bekende kunstenaars, zoals Piet Mondriaan, kwamen hier begin twintigste eeuw naartoe. In museum Marie Tak van Poortvliet kunt meer te weten komen over welke kunstenaars in Domburg zijn verbleven. In Zeeland zijn nog veel meer musea te vinden, zo zijn er het Watersnoodmuseum en het maritiem muZEEum.

Alle vakantiehuizen in Zeeland