Vakantiehuis Noord-Holland

Alle vakantiehuizen in de provincie Noord-Holland

Uw huis verhuren

Aanmelden

Noord-Holland

Vakantie in Noord-Holland: geniet van de veelzijdigheid van deze provincie

De provincie Noord-Holland is een veelzijdige regio in het noordwesten van Nederland. Het grenst aan de provincies Zuid-Holland en Utrecht en biedt via verschillende dijken ook toegang tot de provincies Friesland en Flevoland.  Een vakantie in Noord-Holland is niet compleet zonder het uitoefenen van tal van activiteiten op het water. Aan de westkant grenst deze provincie namelijk aan de Noordzee en aan de Oostkant aan het IJselmeer en de Waddenzee. De provincie is ook de thuisbasis van een aantal leuke en interessante steden. Natuurlijk is de hoofdstad Amsterdam in Noord-Holland te vinden, maar vergeet ook de provinciehoofdstad Haarlem niet. En dan zijn er nog de kleinere, maar niet minder mooie steden Alkmaar, Zaandam en Hoorn. Helemaal in de kop van Noord-Holland vinden we de marinestad Den Helder. Vanaf hier pakt u de veerboot naar het Waddeneiland Texel, dat ook deel uitmaakt van Noord-Holland. In de hele provincie biedt Belvilla diverse types accommodaties aan, zoals een bungalow of huisje. Of u nu zin hebt om een week te verblijven aan zee of juist een weekendje weg wilt naar een leuke stad, bij Belvilla vindt u in Noord-Holland altijd een accommodatie die bij u past.

Een vakantie aan zee aan de Noord-Hollandse kust

Een groot deel van de provincie Noord-Holland grenst aan de Noordzee, waardoor er tal van leuke kustplaatsjes zijn waar u een weekend of week kunt verblijven. Zeker in de warmere zomermaanden is het natuurlijk heerlijk om in een accommodatie in de buurt van het strand te verblijven. Dan kunt u een paar dagen heerlijk genieten van het zonnetje en ter verkoeling een duik nemen in de zee. Vanaf een vakantiepark in Noord-Holland loopt u zo het strand op. Leuke en populaire kustplaatsjes in de provincie zijn Bergen aan Zee, Egmond aan Zee en Castricum aan Zee. Al deze plaatsjes liggen in de buurt van de leuke stad Alkmaar, die u tijdens uw verblijf dan ook meteen kunt bezoeken. 's Zomers worden deze gezellige plaatsjes veel bezocht door toeristen en worden er tal van leuke evenementen georganiseerd. In de buurt van Haarlem vindt u de kustplaatsen Zandvoort en Bloemendaal aan Zee, waar het ook zeer goed toeven is. Bij de keuze voor een vakantiehuis in Noord-Holland is het Waddeneiland Texel natuurlijk ook een optie. Op het eiland vindt u tal van heerlijke stranden waar u kunt genieten van zon en zee. Reist u met een groep? Dan kunt u bij Belvilla ook groepsaccommodaties vinden, zoals een groepshuis.

Bezoek een van de steden in Noord-Holland

Vanuit een vakantiehuis in Noord-Holland kunt u een bezoek brengen aan een van de steden in de provincie. Natuurlijk kunt u zich prima meerdere dagen vermaken in Amsterdam, waar u uitstekend kunt winkelen of een bezoek kunt brengen aan de vele bezienswaardigheden. Zo zijn het Anne Frank Huis, het Rijksmuseum, de Hermitage, Madame Tussaud en de Heineken Experience slechts een klein aantal van de vele interessante bezienswaardigheden die u er kunt ontdekken. Niet ver van Amsterdam is de provinciehoofdstad Haarlem ook zeker een bezoek waard. Hier kunt u tal van leuke winkels en musea vinden, maar is het net even wat rustiger dan in Amsterdam. In Haarlem is het leuk om door het oude centrum te struinen en een bezoek te brengen aan het Frans Hals Museum. Vanuit een vakantiepark in de kop van Noord-Holland kunt u de Kaasstad Alkmaar een dagje verkennen. Hier kunt u gedurende de zomermaanden elke vrijdagochtend een kijkje nemen bij de Kaasmarkt op het centrale Waagplein. Ook een bezoek aan het Kaasmuseum en de Oude Stad mag u tijdens een dagje Alkmaar niet overslaan.

Geniet van de veelzijdigheid van Noord-Holland

Een verblijf in een vakantiehuis in Noord-Holland betekent een verblijf in een zeer veelzijdige provincie. U kunt er genieten van grote steden als Amsterdam en Haarlem, maar ook leuke dorpjes ontdekken zoals Volendam en Edam. Ja, ook deze bekende toeristische bestemmingen bevinden zich in Noord-Holland. Ook voor een vakantie in de natuur bent u in de provincie op de juiste plek. Het Waddeneiland Texel heeft heel wat prachtige natuur te bieden, en wat dacht u van de duinen bij de dorpen Bergen en Egmond. U kunt hier genieten van mooie wandel- en fietstochten. Alles bevindt zich in Noord-Holland op rijafstand van elkaar, waardoor u na een drukke dag in Amsterdam heerlijk kunt gaan genieten van de rust in een van de vele kustplaatsjes. Bij Belvilla vindt u altijd een accommodatie in de buurt van de plekken die u tijdens uw vakantie wilt gaan bezoeken. We bieden fijne vakantiehuizen aan de kust, maar ook een ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan een van de steden. Boek uw vakantiehuis in Noord-Holland daarom vandaag nog!

Alle vakantiehuizen in de provincie Noord-Holland