Rheinland Pfalz: vakantiehuis huren in de Duitse wijnstreek | Belvilla
Aanmelden

Op ontdekking in Rheinland Pfalz

De deelstaat Rheinland Pfalz, ook wel Rijnland Palts genoemd in het Nederlands, ligt in het zuidwesten van Duitsland en grenst aan Nordrhein-Westfalen, Saarland, Hessen, Baden-Württemberg, Luxemburg, België en Frankrijk. Hierdoor zijn er vele uitstapjes mogelijk. Ontdek de diversiteit van deze regio vanuit één van onze riante vakantiehuizen!

Geniet van cultuur in de hoofdstad Mainz

Breng vanuit je vakantiehuis in Rheinland-Pfalz een bezoek aan de hoofdstad van de regio, Mainz. Deze stad is gelegen aan de rivier de Rijn. Laat je onderdompelen in het oude karakter van de stad en geniet van een hapje en een drankje op één van de gezellige pleintjes. Je vindt er ook prachtige kathedralen zoals de Kaiserdom, het hoogtepunt van de stad. Deze Romaanse kathedraal stamt uit de elfde eeuw en is nog altijd in zijn originele staat.
In de middeleeuwse straatjes van de binnenstad kan lekker gewinkeld worden. Mainz heeft ook een aantal interessante musea waar je alles te weten komt over het verleden van de stad, waaronder het Gutenberg-museum, het Römisch-Germanisches Zentralmuseum en het Landesmuseum.

Wanneer je tijdens je vakantie in Rheinland-Pfalz zin hebt in een feestje moet je zeker in februari naar Mainz. Na Keulen is deze stad namelijk één van de grootste carnavalssteden van Duitsland! Ambiance verzekerd!

Vakantiehuizen aan de Rijn en de Moezel

Waterpret alom vanuit je vakantiehuis in Rheinland-Pfalz! Of het nu aan de Rijn is of aan de Moezel, de omgeving leent zich uitstekend voor een mooie, romantische boottocht. Of je kunt één van de talrijke waterparken bezoeken, ideaal voor kinderen.
Ook de fiets- en wandelroutes zijn absoluut de moeite waard. Ze voeren je langs romantische kastelen, prachtige picknick-plaatsen en mooie stadjes zoals Cochem, dat gedomineerd wordt door het indrukwekkende Slot van Cochem.
Kortom natuur en cultuur worden hoog in het vaandel gedragen in Rheiland Pfalz!

Puur wandelgenot in Rheinland Pfalz

Rheinland Pfalz is één van de deelstaten van Duitsland die zich het beste leent voor wandeltochten. Of je nu een lange afstandswandeling wilt ondernemen of een korte wandeltocht vanuit je vakantiehuis in Rheinland Pfalz, de keuze is aan jou! De Eifelsteig, Rheinsteig, Saar-Hunsrück-Steig en WesterwaldSteig behoren tot de de mooiste wandelroutes van Duitsland. Als je de Rotweinwanderweg bewandelt, kom je langs zonnig gelegen wijngaarden en heb je ondertussen een prachtig uitzicht op de rivier de Ahr.

Verblijf in een vakantiehuis aan de Deutsche Weinstrasse

Proef de smaak van de Deutsche Weinstrasse en ontdek de verschillende smaken van Rheinland Pfalz. Dit heuvelachtige gebied is met maar liefst zes wijnbouwgebieden met recht nummer vier op de ranglijst voor grootste wijngebieden van Europa. Langs de Deutsche Weinstrasse vind je amandelbomen, vijgen, citroenen en een zee van wijnranken. Als je tijdens een vakantie in Rheinland-Pfalz zoveel mogelijk dorpen, steden en bezienswaardigheden wil bezoeken is de Weinstrasse de perfecte route voor jou! Op deze 85 kilometer lange route kom je onder andere langs Bad Dürkheim waar in september de jaarlijkse Wurstmarkt gehouden wordt. Laat je niet misleiden door de naam, in plaats van worst wordt op deze markt ieder jaar de wijnoogst gevierd!


Langs de Weinstrasse kun je uiteraard ook op verschillende plaatsen wijn proeven, zoals in de steden Worms en Speyer. Worms is trouwens de oudste stad van Duitsland, dus hier moet je zeker wat tijd besteden! Breng er een bezoek aan de Kaiserdom of de oudste synagoge van Duitsland.
Speyer ligt aan de monding van de Rijn en is vooral bekend vanwege de Oude Poort, de middeleeuwse stadspoort, en de Dom. Mocht het weer wat tegenvallen, neem dan een kijkje in het prachtige Sea Life Aquarium waar je wordt ondergedompeld in de magie van de ondergrondse waterwereld.

Een vakantiehuis in Rheinland-Pfalz is de ideale uitvalsbasis om de streek te ontdekken voor jou en je ganse gezin, ook wanneer je niet van wijn houdt!

Alle vakantiehuizen in Rheinland-Pfalz
Veelgestelde vragen over een vakantie in Rheinland-Pfalz
Hoeveel‌ ‌Belvilla‌ ‌huisjes‌ ‌zijn‌ ‌er‌ ‌beschikbaar‌ ‌in rheinland-pfalz?‌

In rheinland-pfalz kun je kiezen uit 200+ Belvilla huisjes.‌ ‌

Wat‌ ‌zijn‌ ‌de‌ ‌belangrijkste‌ ‌bezienswaardigheden‌ ‌in‌ rheinland-pfalz?‌ ‌

Als‌ ‌je‌ ‌op‌ ‌vakantie‌ ‌bent‌ ‌in‌ rheinland-pfalz moet‌ ‌je‌ ‌zeker‌ ‌een‌ ‌bezoekje‌ ‌brengen‌ ‌aan‌ Burg Eltz, de Romeinse brug, de Rijnvallei, de waterval van Saarburg en het Kurpark.‌ ‌

Wat‌ ‌moet‌ ‌ik‌ ‌tijdens‌ ‌mijn‌ ‌verblijf‌ ‌in‌ rheinland-pfalz zeker‌ ‌doen?‌ ‌

Een‌ ‌paar‌ ‌activiteiten‌ ‌in‌ rheinland-pfalz ‌die‌ ‌je‌ ‌niet‌ ‌mag‌ ‌overslaan:‌ Exit Adventures, Geo Play, Broadway Kino, 66 Minuten, Planet Bowling.

Welke‌ ‌gerechten‌ ‌moet‌ ‌ik‌ ‌in‌ rheinland-pfalz ‌absoluut‌ ‌proeven?‌ ‌

In‌ rheinland-pfalz kun‌ ‌je‌ ‌smullen‌ ‌van‌ Reibekuchen, Himmel und Erde, cordon bleu, aardappelsalade, sauerkraut en wijn uit Pfalz.‌ ‌

Wat‌ ‌is‌ ‌de‌ ‌beste‌ ‌tijd‌ ‌voor‌ ‌een‌ ‌vakantie‌ ‌naar‌ rheinland-pfalz?‌ ‌

Als‌ ‌je‌ ‌op‌ ‌vakantie‌ ‌wilt‌ ‌naar‌ rheinland-pfalz,‌ ‌kun‌ ‌je‌ ‌het‌ ‌beste‌ ‌gaan‌ ‌in‌ ‌de‌ ‌periode‌ ‌van juni tot en met augustus.‌

Meer dan 40 jaar ervaring
Beoordeeld met een 4+
40.000+ huizen in Europa
2,8 miljoen gasten in 2020