Vakantiehuis Rheinland-Pfalz

Alle vakantiehuizen in Rheinland-Pfalz

Uw huis verhuren

Aanmelden

Rheinland-Pfalz

Ontdek het Zuidwesten van Duitsland vanuit een vakantiehuis in Rijnland-Pfalz. De regio grenst aan Noordrijn-Westfalen, Saarland, Hessen, Baden-Württemberg, Luxemburg, België en Frankrijk. Hierdoor zijn er vele uitstapjes mogelijk. Ontdek de diversiteit van deze regio vanuit een van onze vakantiehuizen in Rijnland-Pfalz!

Geniet van cultuur in de hoofdstad Mainz

Breng vanuit uw vakantiehuis in Rijnland-Pfalz een bezoek aan de stad Mainz. Dit is de hoofdstad van de Duitse regio Rijnland-Pfalz. Deze stad is gelegen aan de rivier de Rijn. Laat je op een vakantie in Rijnland-Pfalz onderdompelen in het oude karakter van de stad en geniet van een hapje en een drankje op een van de gezellige pleinen. Daar vind je tevens mooie kathedralen zoals de Kaiserdom, het hoogtepunt van de stad. Deze Romaanse kathedraal stamt uit de elfde eeuw en is nog in originele staat. Wanneer je tijdens je vakantie in Rijnland-Pfalz zin hebt in een feestje kun je hier in februari terecht. Na Keulen is Mainz namelijk een van de grootste carnavalssteden van Duitsland. Geniet van een bezoek aan deze gezellige Duitse stad vanuit uw vakantiehuis in Rijnland-Pfalz.

Vakantiehuizen aan de Rijn en Moezel

Beleef volop waterpret in een vakantiehuis in Rijnland-Pfalz aan de Rijn of de Moezel. Deze omgeving leent zich uitstekend om mooie boottochten te maken, maar ook de fiets- en wandelroutes zijn absoluut de moeite waard. Je vindt hier romantische kastelen, prachtige  picknick plaatsen en mooie stadjes zoals Cochem, dat gedomineerd wordt door het Slot van Cochem een indrukwekkend  bergslot. Kortom natuur en cultuur staan hoog in het vaandel bij een verblijf in een van de Belvilla vakantiehuizen in Rijnland-Pfalz.

Verblijf in een vakantiehuis in Rijnland-Pfalz aan de Deutsche Weinstrasse

Proef de smaak van de Deutsche Weinstrasse en ontdek de verschillende smaken van Rijnland-Pfalz. Dit heuvelachtige gebied is met maarliefst zes wijnbouwgebieden met recht nummer vier op de ranglijst voor grootste wijngebieden van Europa. Wanneer je tijdens een vakantie in Rijnland-Pfalz zoveel mogelijk dorpen, steden en bezienswaardigheden wil bezoeken is de Weinstrasse echt een route voor jou! Op deze 85 kilometer lange route kom je onder andere langs Bad Dürkheim. Waar in september de jaarlijkse Wurstmarkt gehouden wordt. Op deze markt wordt ondanks de naam anders doet vermoeden, ieder jaar de wijnoogst gevierd. Langs de route kun je uiteraard ook op verschillende plaatsen wijn proeven, zoals in de steden Worms en Speyer. Dit zijn beide oude steden waar je even terug in de tijd gaat bij het zien van de verschillende historische bezienswaardigheden als de Gedächtniskirche, deze kerk heeft met een toren van 105 meter de hoogste kerktoren van Pfalz. Een vakantiehuis in Rijnland-Pfalz is de ideale uitvalsbasis om de streek te ontdekken voor jou en je gezin, ook wanneer je niet van wijn houd!

Alle vakantiehuizen in Rheinland-Pfalz