Vakantiehuis aan de Moezel

Alle vakantiehuizen aan de Moezel

Uw huis verhuren

Top bezienswaardigheden aan de Moezel

Steile hellingen en wijngaarden

Genieten van de prachtige natuur

Bezoek oude steden in Duitsland

Eindeloze wandelingen

Aanmelden

Moezel

Belvilla heeft talrijke aanbiedingen voor vakantiewoningen in de prachtige Moezel-streek

De Moezel is een topvakantiebestemming in Duitsland, niet ver van Nederland en België. De Moezel is zonder twijfel een van de mooiste streken van dat toch al zo prachtige buurland Duitsland. Waarom altijd maar ver reizen? Bekijk eens een fantastische bestemming die om de hoek van Nederland en België ligt. De regio dankt haar naam aan de rivier de Moezel die door Duitsland loopt tussen de steden Koblenz en Trier. Op de oevers vinden we bijzondere wijngaarden die voornamelijk witte wijnen voortbrengen. De meest voorkomende druiven zijn de Riesling, Elbling en de Müller-Thurgau. Van origine zijn de wijnen uit de Moezel halfzoet tot zoet, maar ook de liefhebbers van droge wijn komen de laatste jaren steeds meer aan hun trekken. Onder andere de wijnbouw helpt de streek in de loop der tijd uit te groeien tot een toeristische trekpleister. Op ontdekkingstocht door en langs de Moezel komt u door vriendelijke dorpen zoals Cochem en Zell en levendige steden zoals Trier. Het bochtige traject van de rivier maakt dat u steeds weer een ander uitzicht hebt over het spectaculaire natuurschoon. Bekijk onze aanbiedingen van vakantiehuizen of een hotel en kies de voor u ideale bestemming om van de Moezel te genieten. Of dat nu met de auto, de fiets, per boot of wandelend is, u zult uw ogen uitkijken langs deze 544 kilometer lange rivier vlak bij Nederland.

Wat is er te doen tijdens uw vakantie in de Moezel?

Het mooie van een buurland als Duitsland is dat je je dicht bij huis in een totaal andere wereld bevindt. Het landschap biedt andere vergezichten dan we in Nederland of België gewend zijn. De aanwezigheid van bijvoorbeeld bergen is al reden genoeg om de vakantie hier door te brengen. De rivier de Moezel vormt vanaf Trier een zeer bochtige grens tussen de middelgebergten de Eifel en de Hunsrück. Deze bergachtige gebieden zijn bij uitstek geschikt voor lange wandelingen en sportieve fietstochten vanuit vakantiehuizen of een hotel. Tussen Koblenz en Metz ligt in de Moezel-vallei een langeafstandsfietsroute van 311 kilometer, bekend als de Moselradweg. Hier kunt u uw trainingsmeters in de mooie natuur wegtrappen. Ook voor de wandelaars onder ons zijn er diverse routes uitgezet. Wat denkt u van een gezonde trip door de wijngaarden? Of langs romantische bospaden? Omdat het grootste deel van het traject vlak is, leent het zich voor zowel beginnende stappers als voor gevorderde wandelaars. Bij de toeristenbureaus kunt u zich laten informeren over de verschillende mogelijkheden. Zo kunt u uitzoeken waar u met uw kinderen en uw hond veilig en makkelijk kunt lopen. Tijdens de warme zomermaanden is het heerlijk zwemmen in een van de meren in de regio. En bent u toe aan een minder actief dagje maar wilt u wel iets van de omgeving zien? Overweeg dan eens een boottocht over de Moezel. Vanaf het water ziet een streek er weer heel anders uit. Laat u verrassen door de kenmerkende groene hellingen en de goed verzorgde wijngaarden. Sluit de dag eens af met een wijnproeverij bij een wijnboer of in een van de vele dorpen, zoals Cochem of Zell.

Ontdek mooie steden van Duitsland tijdens een vakantie in de Moezel

De Moezel herbergt een aantal indrukwekkende steden. De bekendste zijn Konz, Trier, Schweich, Leiwen, Piesport, Bernkastel-Kues, Traben-Trarbach, Zell, Cochem, Dieblich en Koblenz. Een van de grootste toeristische trekpleisters is de beroemde plaats Cochem. Dominant aanwezig is zijn Rijksburcht. Dit burgslot is gebouwd rond de 13de eeuw en had als belangrijkste inwoner Napoleon. Op het gezellige marktplein van Cochem is het goed toeven en een bezoek aan de Sint-Martinuskerk, fraai gelegen op de oever van de Moezel, is zeer de moeite waard. Vooral ook voor de liefhebbers van winkelen is Cochem een stad die hoog genoteerd staat. Daarnaast vinden we in de omgeving van Cochem gerenommeerde wijngaarden.

Tijdens uw vakantie in de Moezel mag u niet vergeten de stad Trier te bezichtigen. Trier is naast Worms een van de twee oudste steden van Duitsland. Lopend door de stad zullen de talrijke Luxemburgse studenten opvallen, die zorgen voor de levendigheid in Trier. In het centrum vindt u de best bewaarde Romeinse stadspoort ten noorden van de Alpen: de Porta Nigra, die dateert uit de tweede eeuw. Andere historische monumenten zijn de Barbarathermen, de Basilica, de Keizerthermen en het amfitheater, waar u de Romeinse tijd kunt herbeleven.

Voor een romantische wandeling door steile straatjes, smalle stegen en trappen naar de wijngaarden moet u in Bernkastel zijn. De vele karakteristieke vakwerkershuizen, waar Duitsland zo om bekend staat, geven uw wandeling door het historische centrum van Bernkastel iets extra's. Van boven kijkt de ruïne Burg Landshut statig op u neer. Bovendien is Bernkastel befaamd vanwege het grote aantal goed wijngaarden en producenten.

De mooie panorama-uitzichten tijdens een bezoek aan Traben en Trarbach completeren uw vakantie in de Moezel.

Alle vakantiehuizen aan de Moezel