Vakantiehuis Provence

Alle bestemmingen in de Provence

Apt
Bekijk alle bestemmingen Bekijk minder bestemmingen
Alle vakantiehuizen in de Provence
Aanmelden

Provence

Om je vakantiehuis in de Provence te bereiken, volg je simpelweg de bekende ‘Route du Soleil’ naar het Zuiden. Zodra het landschap overheerst wordt door zonnebloemen, wijnranken en lavendelvelden weet je het zeker: je bent in de Provence. Voor zon, zee en strand zit je hier helemaal goed. Maar de Provence bied je zoveel meer: bossen en bergen, kloven en rotsen, het natuurschoon is hier overweldigend! De actieve vakantieganger kan hier windsurfen, raften of wandelen. Kinderen zullen zich zeker vermaken in een van de water- of attractieparken. Voor iedereen is er wel iets te ondernemen vanuit je vakantiehuis in de Provence.

Indrukwekkend landschap als decor van je vakantiehuis in de Provence

Proef de typische sfeer vanuit een landelijk gelegen vakantiehuis, villa of landhuis in de Provence. Wat denk je van een villa met zwembad of authentiek landhuis tussen de lavendel- of zonnebloemvelden? Of een Provençaalse hoeve, te midden van wijngaarden? Geniet hier optimaal van de rust en van de prachtige vergezichten over de bergen. De drukbezochte kust is nooit ver weg, dus een vakantie aan zee is ook mogelijk! Ten westen van Montélimar  liggen veel vakantiehuizen rondom de rivier de Ardèche, waar je een heerlijke duik in kunt nemen. Prachtig is de Gorges de l’Ardèche, een kloof die is uitgesleten door de rivier en die je per kajak of kano  kunt verkennen. De kloof begint bij de populaire plaats Vallon- Pont-d’Arc waar je de Pont d’Arc kunt bewonderen: een door water uit rotsen geslepen natuurlijke brug.

Zuidelijker in de Provence liggen vakantiehuizen rondom de Mont Ventoux, de hoogste top van de Provence. De berg is welbekend bij de Tour-de-France liefhebber en wie het lef en de conditie heeft kan de uitdaging op de fiets aangaan. De streek is kleurrijk met valleien, wijngaarden en cipressen. De rivier de Sorgue zorgt voor prachtige natuur met veel groen. Het okergekleurde gebied Lubéron is een bijzonder natuurgebied met verlaten okermijnen. Ruines en een amfitheater herinneren aan de Romeinse tijd.

Aan de kust, ten westen van Marseille ligt het mystieke landschap van de Camargue, een regionaal moerassig natuurpark, rijk aan orchideeën, bloemen, vlinders en bijzondere vogels en insecten. De roze flamingo leeft hier, evenals de bekende witte paarden. Regelmatig worden er in diverse dorpjes in de regio stierengevechten gehouden waarbij de dieren enkel worden opgejaagd. Maak een paardrijdtocht of jeepsafari om dit bijzondere natuurgebied te ontdekken. Zelfs een rit per quad behoort tot de mogelijkheden! Ook kun je met een rondvaartboot een tocht maken over Het kanaal, de rivier die de Camargue doorkruist. Mogelijkheden genoeg dus vanuit je vakantiehuis in de Provence!

Bezienswaardigheden vanuit je vakantiehuis in de Provence.

Grote steden, pittoreske dorpjes, levendige dorpsmarkten en altijd wel ergens een muziekfestival. Redenen genoeg om eens een bezoekje te brengen aan een van de plaatsen in deze regio.

  • Het knusse Montélimar staat bekend om zijn noga en heeft zelfs een heus noga-museum, wat ook erg leuk is voor kinderen. Ook bijzonder is het miniatuur museum waar je onder andere piepkleine schilderijtjes kunt bewonderen.
  • In de levendige, ommuurde pausenstad Avignon staat het Palais des Papes. In juli is er een groot theater- en dansfestival wat zeker de moeite waard is als je in deze periode in het zuiden verblijft.
  • Nîmes staat bekend als het ‘Rome van Frankrijk’.  De Arena is een van de best bewaarde amfitheaters uit de Romeinse tijd.
  • Het plaatsje Arles staat bekend als voormalige woonplaats van Vincent van Gogh en is jarenlang het onderwerp voor zijn schilderijen geweest. De schildersroute laat u een aantal van deze adresjes zien.
  • In Aix-en-Provence wandel je tussen de smalle straatjes langs de prachtige renaissance herenhuizen en kunstmusea.
  • Proef de historie in de oeroude stad Marseille en proef hier de lokale specialiteit: bouillabaisse vissoep.
  • In je vakantiewoning in de Provence heb je de tijd van je leven!

Deze streek met zijn heerlijke klimaat, kruidige eten, bruisende marktjes en vriendelijke bewoners met hun zangerige accent ga je na je vakantie zeker in je hart sluiten. Nog jarenlang zal de geur van lavendel je herinneren aan die heerlijke tijd in je vakantiehuis in de Provence.

Alle vakantiehuizen in de Provence