Host sinds 2015 en trots op de gewonnen prijzen die allemaal een prominente plek op de prijzenwand innemen. Jos en zijn vrouw Elly verwelkomen elke gast zelf, sommige blijven een week of langer en anderen komen voor een weekend maar Jos en Elly zorgen altijd dat ze even kennismaken.

Het vakantiehuis ligt midden in een bosrijke omgeving in het Duitstalige deel van België. Gebouwd voor vakantieverhuur en een goede belegging voor de toekomst. Jos ging vroeger vaak deze kant op met zijn brommer en heeft mooie herinneringen aan deze heuvelachtige plek. De locatie voor een vakantiewoning was daardoor snel gevonden. Het is hier mogelijk om lange boswandelingen te maken en veel wild te spotten.

Doordat Jos een klant had, die hij hielp met haar financiële zaken, die haar been verloor door een noodlottig ongeval kwam hij op het idee om zijn vakantiehuis aan te passen voor de mindervalide medemens. Doordat hij de verhalen hoorde van deze dame die aangaf hoe moeilijk het was om een goed vakantieadres te vinden waar vakantie kon worden gevierd met de rest van de familie.

Jos zijn zwager is een handige klusjesman en al snel werd de slaapkamer op de begane grond aangepast aan alle wensen van mensen die mindervalide zijn. De aangrenzende badkamer onderging ook een volledige make-over om ook hier voldoende ruimte te creëren.

Jos is een businessman in hart en nieren en begrijpt heel goed dat de aanpassingen in zijn huis een nieuw soort gasten aantrekt die deze zeer kunnen waarderen. De reviews van zijn huis zijn vanaf dat moment ook positief gestegen en het vakantiehuis wordt nu gewaardeerd met een 4,7 op een schaal van 5. De mensen die reizen met een mindervalide persoon geven elkaar ook vaak mond tot mond aanbevelingen als een verblijf goed is geweest. 30% van de gasten die in zijn vakantiehuis verblijven hebben een mindervalide persoon in hun midden. Omdat het aantal vakantiehuizen waar mindervalide gasten kunnen verblijven nog altijd erg laag is, is Jos in dit gat in de markt gesprongen.

Jos en zijn vrouw hebben meerdere aanpassingen gedaan en hebben hun huis feitelijk in tweeën gedeeld. Boven bevinden zich de ‘normale’ slaapkamers waar ook ruimte is om te chillen. Beneden vind je de eerdergenoemde ruime slaapkamer met badkamer volledig aangepast voor minder valide gasten. Denk daarbij aan een rolstoelvriendelijke douche waarbij de glazen deuren volledig geopend kunnen worden en een rolstoel aanwezig is waarmee men volledig onder de douche kan gaan. Daarnaast is bijvoorbeeld het bed te verlagen om gemakkelijker in te stappen maar ook te verhogen voor het geval iemand verzorging nodig heeft. Er is zelfs nagedacht over een afstandsbediening om de lampen aan en uit te doen zodat je niet meer uit bed hoeft te komen.

Alles is in het vakantiehuis aanwezig, zoals de rolstoel voor onder de douche maar ook een rolstoel voor in en om het huis. Verplaatsbare beugels waar men zich aan kan optrekken of vasthouden, maar ook bijvoorbeeld een bedpapegaai waaraan iemand zich kan optrekken als deze bedlegerig is. Kortom volledig uitgerust, er is zelfs een rollator voorhanden waardoor deze niet meegebracht hoeft te worden in de auto.

Jos is naast huiseigenaar van deze volledig aangepaste vakantiewoning ook een ambassadeur voor Belvilla. Hij helpt andere huiseigenaren graag met financieel advies. Toen hij het contract tekende met Belvilla was hij aangenaam verrast over de perfecte overzichten en goed inzichten die hij kreeg van de accountmanager, wat hij echter miste was de technische achtergrond informatie over hoe je die hypotheek in het buitenland geregeld krijgt, hoe het zit met de belastingen die je moet betalen zodra je je vakantiehuis verhuurt, hoe het zit met de belastingteruggave in Nederland, wat er gebeurt met de extra inkomsten, waar je vergunningen voor nodig hebt als huiseigenaar en nog meer van dit soort belangrijke zaken. Uiteraard heeft hij dat voor zichzelf allemaal uitgezocht omdat dat zijn beroep was maar hij vond het handig om dit te melden. Belvilla heeft daarop de handschoen opgepakt en gevraagd of Jos open zou staan om dit soort adviezen te geven aan nieuwe huiseigenaren, en zo geschiede dat Jos een ambassadeur werd voor Belvilla.

Naar Blog overzicht