Sealand

Sealand Denemarken
Sealand Denemarken

Sealand is het grootste en meest bevolkte eiland van Denemarken met een grondoppervlakte van maar liefst 7.031 km². Hiermee is dit eiland zelfs het 13e grootste eiland van Europa. De hoofdstad Kopenhagen met 1.4 miljoen inwoners (2020) is gelegen in het oosten van het eiland.

Andere bekende plaatsen op Sealand zijn Hillerød, Roskilde, Næstved, Køge, Slagelse, Kalundborg en Holbæk. Het eiland kenmerkt zich door de grote diversiteit aan natuur, zo vind je hier de schoonste zandstranden van Europa, bossen, vogelreservaten en mooie krijtrotsen. In het noorden vind je vooral de bossen en meren terwijl je in het zuiden weer de krijtrotsen als Stevns Klint kunt bewonderen.

Het eiland heeft een rijke geschiedenis en zo vind je hier dan ook historische gebouwen en kastelen en leer je veel over de tijd van de Vikingen. Naast de mooie natuur en de geschiedenis heeft Sealand veel meer te bieden, denk aan buitensporten en mooie winkelstraten. Wist je dat de langste winkelstraat van Europa ‘Strøget’ zich in Kopenhagen bevindt? 

Belvilla heeft meer dan 600 vakantiehuizen op Sealand om van jouw verblijf een unieke ervaring te maken. Of je nu op zoek bent naar een appartement in Kopenhagen, een huisje aan het strand of liever een vakantiehuis op een vakantiepark, geen probleem door de filters op de website van Belvilla is de juiste keuze zo gemaakt!

Zie alle vakantiehuizen op Sealand[/button]

Lolland

Lolland Denemarken
Lolland Denemarken

Lolland is het vierde grootste eiland van Denemarken met zo’n 1.243 km² aan grondoppervlakte en is onderdeel van de eilandengroep Sealand. De naam van het landelijke eiland betekent letterlijk ‘laagland’, door de lokale bevolking wordt het eiland ook vaak pannenkoekeiland genoemd. Het eiland is zo vlak en het hoogste punt, wat zich net buiten het dorpje Horslunde bevind is maar 25 meter boven zeeniveau. 


Het eiland is makkelijk te bereiken vanuit Nederland door de brugverbinding tussen Røby en Puttgarden. Ook de hoofdstad is Kopenhagen is vanaf Lolland binnen 2 uur te bereiken, erg leuk om een stedentrip te doen vanuit je vakantiehuis op Lolland. Een bezoek aan Denemarken is natuurlijk niet compleet zonder een glimp van de kleine zeemeermin. Andere plaatsen die leuk zijn om te verkennen zijn: Maribo, Sakskøbing en Røby. 


De grootste plaats van het eiland is Nakskov, dat naast een gezellig centrum ook nog eens het warmste zwemwater van Denemarken heeft. Het eiland is door het ontbreken van de hoogtes erg populair bij veel fietsers en wandelaars. Een populaire activiteit voor het hele gezin is een bezoek aan het Knuthenborg Safaripark, het grootste safaripark van Europa. Je vindt hier ruim 800 exotische dieren als neushoorns, giraffen en tijgers. Ook het museum Polakkasernen, museum Lolland Falster en de Rødbyhavn Kirke zijn absolute aanraders om te bezoeken.

Belvilla biedt meer dan 100 vakantiehuien aan op het eiland Lolland. Huizen middenin de natuur, op een vakantiepark of een mooi appartement in de stad. Bekijk het gehele aanbod en ga genieten van het mooie Lolland.

Zie alle vakantiehuizen op Lolland[/button]

Bornholm

Bornholm eiland Denemarken
Bornholm eiland Denemarken

Bornholm is een Deens eiland met een oppervlakte van 588 km² en staat bekend als Sunshine Island, vanwege het feit dat het eiland heel erg veel zonuren heeft. Het eiland ligt in de Baltische zee en biedt naast uitgestrekte zandstranden ook een mooi heuvelachtig landschap. Het eiland wordt in de volksmond ook wel de Parel van Denemarken genoemd. De landschappen verschillen, zo vind je in het noorden ruige hoge kliffen en in het zuiden kom je juist mooie zandstranden tegen zoals het Dueodde Beach strand. Vanuit Zweden, Duitsland, Polen en het Deense Koge varen boten naar de stad Rønne.

De meest bijzondere bezienswaardigheden op het eiland zijn de vier ronde kerken. In Østerlars kun je de grootste ronde kerk bekijken genaamd “Østerlars kirke”, de kleinste en jongste kerk “Ny Kirke” vind je in het plaatsje Nyker. Ben je liever wat actiever? Maak eens een wandeling bij de 22 meter hoge granieten kliffen en grotten die je vindt in het noorden van het eiland, net iets buiten de kustplaats Gudhjem. Het zuiden staat vooral in het teken van de zandstranden, maar ook daar kun je actief zijn door te gaan kajakken, windsurfen of kitesurfen. 

Bornholm is een uniek Deens eiland, want het is het enige rotseiland van Denemarken. De afwisseling tussen bossen, hoge kliffen en zandstranden maakt dit eiland een ideale vakantiebestemming waar je jezelf niet snel zult vervelen. Vergeet ook niet de sfeervolle vissersdorpjes te bezoeken zoals Gudhjem, Nexø, Aarkikeby en Svaneke. Aarkikeby is uniek vanwege de ligging in het midden van het eiland en de kerk in dit plaatje is een echte eyecatcher. Vergeet ook niet de hoofdstad Rønne, de kasteelruïne van Hammershus, Allinge-Sandvig, Ertholmene en het Bornholms Museum.

Belvilla heeft een ruim aanbod van 200 vakantiewoningen op het eiland Bornholm. Dus of je nu op zoek bent voor een huis voor een lang weekend of voor een paar weken, jouw perfecte huis zit er zeker tussen.

Zie alle vakantiehuizen op Bornholm[/button]

Jutland

Straat in Aarhus
Straat in Aarhus

Het grootste deel van Denemarken bestaat uit het schiereiland Jutland met een grondoppervlakte van maar liefst 29.775 km². Het grenst aan Skagerrak, Kattegat en de Noordzee, en daardoor één van de populairste vakantiebestemmingen in Denemarken. Hier vind je brede zandstranden, polders, steile heuvels, het merengebied Silkeborg en een bosgebied. 

Ben je van plan om met de auto naar Denemarken te gaan, dan is de Margrietroute een echte aanrader, omdat je door verschillende landschappen rijdt. Hou je van wandelen dan is Midden-Jutland iets voor jou. Wil je liever genieten op het strand dan kun je het beste naar Oost-Jutland gaan. Het strand in Oost-Jutland is een stuk rustiger dan in West-Jutland, wat het aangenamer maakt voor kinderen en watersporters. Voor de cultuurliefhebbers zijn steden als Vigsø, Billund en Kolding een absolute aanrader. In Vigsø kom je ook het oudste natuurreservaat ‘Thy National Park’ tegen.

De populairste attractie in Jutland is zonder enige twijfel Legoland, iedereen voelt zich daar weer eventjes kind. Als je van achtbanen en een aquapark houdt dan is een bezoek aan Djurs Sommerland in Djursland een aanrader. Er is in Jutland niet alleen aan de kinderen gedacht, de actieve watersporters kunnen terecht bij Hvide Sande aan de westkust. 

In het Ribe VikingeCenter kun je even helemaal teruggaan naar het Vikingentijdperk, dit centrum is leuk voor jong en oud. In Jutland vind je ook de tweede grootste stad van Denemarken, Aarhus, ook wel de stad van de lach genoemd. Deze stad is in 2017 uitgeroepen tot culturele hoofdstad van Europa.

Belvilla heeft ruim 4000 vakantiewoningen in Jutland om van jouw vakantie een succes te maken. Of je nu op zoek bent naar een woning waar je je hond mee mag nemen, een groepsaccommodatie, een vakantiehuis op een vakantiepark of een strandhuisje voor het hele gezin bij Belvilla vind je het allemaal.

Zie alle vakantiehuizen op Jutland[/button]

Funen

Slot Egeskov
Slot Egeskov

Funen is na Sealand het grootste eiland van Denemarken met een oppervlakte van 3.100 km² en wordt door de Denen ook wel Fyn genoemd. Het eiland staat bekend als de tuin van Denemarken, vanwege de bloemrijke tuinen, kastelen en landhuizen. Vooral de kastelen Nyborg, Egeskov, Lykkesholm en Holckenhavn worden door toeristen bezocht. Ben je een fan van de schrijver Hans Christian Andersen? Bezoek dan Kronborg Castle, hier heeft hij namelijk het boek Ogier van Denemerken geschreven. Over het hele eiland zijn meerdere gedenkplaatsen die je leren over de schrijver en zijn leven op Funen.

Het eiland ligt op slechts 2 uurtjes rijden van Kopenhagen en is met de auto makkelijk te bereiken door de twee bruggen de Kleine Beltbrug en de Grote Beltbrug, die Funen verbinden met Sealand en Jutland. Ondanks dat je het eiland goed kunt bereiken met de auto is het netwerk van fiets- en wandelpaden erg goed op Funen. Met maar liefst honderden kilometers aan routes kun je je pret op met fietsen of wandelen over het eiland.

Het eiland heeft het hele jaar door leuke evenementen en activiteiten voor kinderen. Tijdens een bezoek aan het openluchtmuseum Den Fynske Landsby (Funen Village) ga je even helemaal terug naar de 19e eeuw, toen Hans Christian Andersen in dit gebied leefde. Ook is een bezoek aan de Odense Zoo een echte aanrader voor het hele gezin. Wie liever zelf actief bezig is, kan op Funen behalve fietsen ook zeilen, kajakken en vissen. Kortom dit eiland is eenvakantiebestemming die voor iedereen wat te bieden heeft.

Belvilla heeft een ruim aanbod aan vakantiewoningen op Funen die verspreid liggen over het hele eiland. Dus er is er altijd een die precies aan jouw wensen voldoet.

Zie alle vakantiehuizen op Funen

Falster

Strand op Falster eiland
Strand op Falster eiland

Falster is een eiland in het zuidoosten van Denemarken en heeft een landoppervlakte van 486.2 km². Falster beslaat het zuidelijkste puntje van Denemarken, de Gedser Odde. Meer dan 40% van de bewoners van het eiland wonen in de Nykøbing Falster, de grootste stad van het eiland. Andere leuke steden om te bezoeken op het eiland zijn Gedser, Nørre Alslev en Stubbekøbing. Het eiland is goed te bereiken met zowel de auto als het openbaar vervoer. 

Vooral de jachthavens, zandstranden en mooie fiets- en wandelroutes maken Falster populair. Een van de mooiste kustplaatsen is Marielyst in het oosten van het eiland. Erg leuk om te kajakken, surfen of voor een potje beachvolleybal.

Als je heerlijk wil dwalen door sfeervolle smalle straatjes dan is een bezoek aan Nykøbing een absolute aanrader. Ook het Middeleeuwen Centrum mag je niet missen tijdens je bezoek aan het eiland. Dit openluchtmuseum, dat gebouwd is rond 1400, was onderdeel van een middeleeuwse stad en tegenwoordig een ware trekpleister van de streek. Ook vind je in Nykøbing een dierentuin, en de oude abdijkerk genaamd Kloosterkirke is een absolute aanrader.

Over het hele eiland kom je kleinschalige musea tegen, zoals het motor- en radiomuseum in Stubbekøbing en het geologisch museum in Gedser, waar je ‘s werelds grootste gepolijste granaat genaamd “de Noorder Ster” kunt bewonderen.

Belvilla biedt meer dan 200 vakantiehuizen aan op dit veelzijdige eiland. Of je nu op zoek bent naar een luxe strandhuis of een vakantiewoning op een vakantiepark, Belvilla heeft het allemaal. Je hoeft alleen je koffers te pakken en optimaal te gaan genieten.

Zie alle vakantiehuizen op Falster[/button]

Naar Blog overzicht