1. Søndervig strand

Søndervig strand Denemarken
Søndervig strand Denemarken

Sondervig is één van de mooiste en meest bezochte vakantiebestemmingen aan de Noordzee van Denemarken. De prachtige duinlandschappen en stranden zijn absoluut voor vele vakantiegangers een ware trekpleister. Het Sondervig strand grenst aan Ringkobing fjord, dit grootste meer van Denemarken is een absolute aanrader voor natuurliefhebbers en gezinnen. Het strand is door het aangelegde pad voor iedereen goed bereikbaar. Ben je gek op geschiedenis, dan kun je op dit strand je hart ophalen met de bunkers van de Atlantis Wall.

2. Blåvand strand

Blåvand strand Denemarken
Blåvand strand Denemarken

Aan de westkust van Jutland vind je het kindvriendelijke zandstrand Blåvand. Het strand is gelegen op het schiereiland Skallingen is maar liefst 40 kilometer. Doordat er geen sterke Noordzee stroming is en het strand vooral ondiep water heeft, is het een perfecte plek om te spelen voor kinderen. Het zeewater is op het Blåvand strand van hoge kwaliteit, dit komt omdat er geen rivieren in uitmonden. De duinen bieden beschutting tegen de wind, waardoor je hier optimaal kunt genieten van de warmte van de zon. Vergeet op dit strand ook niet een bezoekje te nemen aan de Blåvandshuk vuurtoren.

3. Blokhus strand

Blokhus strand Denemarken
Blokhus strand Denemarken

Blokhus gelegen in Noord-Jutland is absoluut één van de mooiste witte zandstranden van Noord-Europa. Wat dit strand zo uniek maakt zijn de prachtige hoge duinen en ook vanwege het feit dat het strand zo’n 100 meter breed is. Maar het meest unieke is misschien wel het feit dat je vanaf Rødhus met de auto 20km over het strand kunt rijden richting het noorden. Je mag zelfs je auto parkeren op het strand, zo hoef je niet met je strandstoeltje te lopen, maar heb je alles bij de hand. De badplaats Løkken is een echte aanrader voor de liefhebbers van de lokale keuken en verse vis.

4. Saltum strand

Saltum strand Denemarken
Saltum strand Denemarken

Naast het Blokhus strand vind je het kindvriendelijke zandstrand van Saltum. Dit strand is het breedste strand van Noord-Europa en daarom kun je ook over dit strand rijden met de auto. Door de juiste wind en golfcondities is dit strand een goede locatie voor kitesurfers. De Denen noemen het gebied van Saltum de Alpen, dit vooral door de 100 meter hoge duinen. Wil je er een dagje op uit bezoek dan het Skulpturpark Blokus of Faarup Sommerland.

5. Rømø strand

Rømø strand Denemarken
Rømø strand Denemarken

Rømø is één van de meest bezochte Waddeneilanden van Denemarken gelegen in Zuid-Jutland. Een breed zandstrand wat erg populair is voor onder andere (kite)surfen, zwemmen en blokarten. Het grootste kite festival wordt jaarlijks gehouden in Rømo.

6. Palmestranden

Palmestranden strand Denemarken
Palmestranden strand Denemarken

Het noordelijkste palmenstrand ter wereld kun je vinden net nabij Frederikshavn in Noord-Jutland. In de maanden mei tot september staan er op Palmestranden meer dan 100 palmbomen, die ervoor zorgen dat je je echt waant op een tropisch strand. Dit kindvriendelijke strand biedt veel activiteiten als volleybal, beach tennis en je kunt er ook yoga lessen volgen. De strandbar biedt vele koude drankjes, ijsjes en lekkernijen aan. Ook vind je op dit strand mooie barbecue plaatsen om de dag af te sluiten met een lekker hapje.

7. Tisvildeleje strand

Tisvildeleje strand Denemarken
Tisvildeleje strand Denemarken

Tisvildeleje Strand is vanwege de ideale ligging een erg populaire badplaats voor de Denen. Het is slechts 65 kilometer bij Kopenhagen vandaan en dat maakt dit strand ook een ideale bestemming voor dagjes of een weekendje weg. Het strand heeft prachtige hoge duinen en biedt veel ruimte voor zowel rustzoekers als actievelingen. Een echte aanrader zijn het vissersplaatsje Tisvildeleje, de mooie heide Tisvilde Hegn en de kleine winkeltjes in het centrum.

8. Amager strandpark

Amager Strandpark
Amager Strandpark

Aan de Deense kust bij Kopenhagen op het eiland Amager, vind je het stadspark met strand Amager Strandpark. Het ligt op slechts 5km afstand van Kopenhagen centrum, hiervandaan kun je met de metro naar Amager Strandpark reizen. Amager heeft een lagoon, stadspark en biedt vele buitenactiviteiten. Dus wil je echt even ontsnappen aan de drukke stad, dan is Amager Strandpark echt iets voor jou.

9. Grenen strand

Grenen strand Denemarken
Grenen strand Denemarken

In het meest noordelijke puntje van Denemarken vind je de kustplaats Skagen, door veel Denen benoemd tot het meest idyllische kustplaats van Denemarken. Skagen ligt gelegen tussen de ruige westkust en het kalme water van de oostkust. Dit laatste is een ware trekpleister want ondanks dat de zeeën Skageraak en het Kattegat samenkomen, vermengt het water zich niet. Hierdoor ontstaan er in de zee lijnen waar de twee tegen elkaar aanbotsen. 

10. Hestehoved strand

Hestehoved strand Denemarken
Hestehoved strand Denemarken

Op het eiland Lolland vind je het Hestehoved strand met één van de langste zwemsteigers van Denemarken. De hoge watertemperatuur van het natuurpark Nakskov Fjord, maakt dit strand ideaal voor kajaktochten en suppen. Naast het heerlijke water zijn de windcondities erg gunstig wat het een perfecte plek maakt voor windsurfen. Ben je liever actief op het strand, dan is een potje beachvolleybal of beachtennis wellicht iets voor jou.

11. Marielyst strand

Marielyst strand Denemarken
Marielyst strand Denemarken

Gelegen aan de oostkust bij het deense Falster vind je het Marielyst strand. Wil je graag zandkastelen bouwen of schelpen zoeken dan is dit rustige strand een aanrader. Dit strand gelegen in een mooie baai, heeft meerdere zandbanken, rustig water wat geleidelijk dieper wordt, dit alles maakt het een echt kindvriendelijk strand. 

Naar Blog overzicht