Zwitserland staat bekend om zijn prachtige natuur en prachtige berglandschap en dit maakt de Rossocrociati zeer geschikt voor buitenactiviteiten. Voor bergwandelingen zijn de Zwitserse Alpen één van de beste plaatsen in Europa. Het Centraal-Europees land herbergt talrijke meren, middeleeuwse dorpen en de magnifieke uitzichten in de Alpen maken van dit land een geweldige bestemming voor een wandelvakantie. Dit zijn de 7 beste plaatsen en wandelroutes in Zwitserland die je moet ontdekken als je op zoek bent naar een onvergetelijke wandelvakantie.

Rigi Panoramic Trail

Als je op zoek bent naar een geweldige plek om de meest fantastische foto’s te maken, dan is de Mount Rigi Panorama Trail de plek waar je naartoe wilt. Deze wandelroute biedt enkele van de beste uitzichten die je kunt vinden tijdens het wandelen door Zwitserland. Het pad begint al hoog, op de top van Rigi Kulm, direct bij de lijn van het bergstation, dus je hoeft niet heel veel te klimmen om een oogverblindend uitzicht over de valleien te krijgen. Dit populaire ‘panoramapad’ is gewoonweg adembenemend en biedt een prachtig uitzicht op het meer van Luzern en het meer van Zug en op de imposante Alpen in de verte.

Wandelen in Engelberg

Engelberg is een van de meest populaire wandelregio’s in Zwitserland en er zijn veel redenen waarom je jouw volgende wandelvakantie hiernaartoe zou moeten plannen. Er wonen slechts 5000 mensen in Engelberg, dus dit is een van de beste plekken om naartoe te gaan als je op zoek bent naar een rustige wandelvakantie. Ben je op zoek naar een gemakkelijke wandeling die ook geschikt is voor beginners of families of wil je jezelf uitdagen en een meer ervaren wandeling maken? Op de wandelkaarten van Engelberg staan verschillende wandelroutes, met verschillende afstanden en niveaus. Voor een wandelvakantie in Zwitserland, ben je in Engelberg op de juiste plek.

Gletsjervallei Lauterbrunnental

Lauterbrunnental staat bekend als de vallei met de 12 watervallen, dus een wandeling door dit gebied zal je sowieso naar een plaats met een prachtig uitzicht leiden, welke kant je ook kiest. Deze regio is een uitstekende bestemming voor meer gemakkelijke wandelingen, aangezien de vallei flauw afloopt en de groene weides die goede weerstand biedt om zo het terrein comfortabel te maken voor het wandelen. De wandeling van Lauterbrunnen naar Stechelberg is een goed voorbeeld van een wandelroute die voor iedereen toegankelijk is. Als je kiest om deze route te volgen, zul je lopen langs mooie watervallen waaronder de bekende Staubbachfall net buiten Lauterbrunnen.

Het wandelpad Val Trupchun in het Zwitsers Nationaal Park

Het Zwitsers Nationale Park is technisch gezien het enige nationale park in het land en maakt deel uit van het UNESCO-biosfeerreservaat. Het heeft een oppervlakte van 174,2 km² en is zo het grootste beschermde gebied van het land. De Val Trupchun-route van het park is een van de meest populaire paden in Zwitserland en er is een goede reden waarom. De Val Trupchun staat namelijk bekend als de vallei met het meeste wild in het nationale park. Tijdens de paartijd eind september kun je in Val Trupchun veel edelherten zien en hun burlen van ver over de vallei horen. De wandeling begint bij de parkeerplaats Prasüras, maar je hebt geen auto nodig om hier te komen, aangezien lokale en toeristenbussen je hier heen kunnen brengen.

De Hängebrücke Val Meltger-route in Parc Ela

Parc Ela is een natuurpark in het kanton Graubünden, Zwitserland en een geweldige bestemming voor buitenactiviteiten. Oberhalbstein is het dal tussen Tiefencastel en de Julierpas in Graubünden en de meeste gemeenten in het dal horen bij het westelijk deel van Parc Ela. Hoewel er hier veel wandelroutes mogelijk zijn, is de Hängebrücke Val Meltger-route een goede keuze om mee te beginnen. De route is acht kilometer lang, bestaat grotendeels uit een grindpad met een totale beklimming van bijna 400 meter. Deze wandeling biedt een prachtig open uitzicht over de vallei van Oberhalbstein, zeker het gedeelte waar je over een hangbrug loopt.

Via Engiadina

De Via Engiadina is een klassieke langeafstandswandelroute over de gehele lengte van het Engadin. Het Engadin of Engadin is een lang hooggebergte in de Alpen in de oostelijke Zwitserse Alpen in het kanton Graubünden in het zuidoosten van Zwitserland. Het hele Via Engiadina-pad afleggen is wel een beetje lang, aangezien de wandeling zich uitstrekt van Maloja naar Samedan en 35 kilometer aan paden beslaat. Voor een voorproefje van wat de volledige route te bieden heeft, kun je starten door fase 1 van de wandeling te voltooien, een redelijk moeilijke wandeling van 11 kilometer die je van Maloja naar Silvaplana zal brengen.

De Oeschinensee Panorama-route

Het meer genaamd de Oeschinensee staat bekend om zijn helderblauwe water en indrukwekkende bergtoppen en je kunt je dus voorstellen dat deze locatie aantrekkelijk is voor wandelaars. Deze wandelroute is een gemakkelijke wandeling van 8,5 km aan de oevers van het meer, waar de uitzichten gewoonweg fantastisch zijn. Hoewel het pad begint als een steile wandeling, wordt het later vlakker en makkelijker. De route begint in de stad Kandersteg, 2,5 uur verwijderd van Zürich. Om de Panoramaroute te bereiken, neem dan eerst de kabelbaan vanaf Kandersteg de berg op en begin simpelweg met het volgen van de borden naar het meer.

Naar Blog overzicht