Europa telt verschillende mooie meren en dit zijn de ideale zomerbestemmingen voor vakantiegangers die een plek willen om te ontspannen en af te koelen zonder naar overvolle strandbestemmingen te hoeven gaan. Bergmeren bieden naast tot rust komen ook heel wat mogelijkheden om actief te blijven tijdens de vakantie. Erop uit trekken naar een één van de mooie bergmeren in Europa biedt de perfecte middenweg tussen zich ontspannen en een sportieve vakantie. Hieronder vind je 8 van de mooiste bergmeren in Europa terug.

1. Comomeer, Italië

De meeste mensen hebben ooit wel eens gehoord van het Comomeer in Italië. Zeker nadat filmster George Clooney er een vakantieverblijf heeft gekocht. Als de meest populaire optie van de vier meren van Noord-Italië, is er genoeg reden om het Comomeer te bezoeken. Omringd door eeuwenoude steden, prachtige uitzichten en een ongeëvenaarde kustlijn, is het Comomeer een uitstekende plek om van het landschap te genieten. Het Comomeer is een geweldige locatie voor als je even wilt ontsnappen aan de drukte van de stad en wilt genieten van Italiaans eten en drinken.

2. Meer van Annecy, Frankrijk

Meer van Annecy in Frankrijk
Meer van Annecy in Frankrijk

Wanneer je naar de Alpen in Frankrijk reist, is het stadje Annecy een plaats die je niet mag missen, ook wel bekend als het Venetië van de Alpen. De stad staat bekend om zijn turquoise water en ligt vijfenveertig minuten ten zuiden van Genève, Zwitserland. Het meer heeft een heel goede reputatie omdat het zeer schoon is vanwege de bergbronnen die het water voeden. Met een bergachtige achtergrond en een kristalhelder meer op de voorgrond, ziet Annecy er als een levendige postkaart uit. Ga wandelen aan de oever van het meer, adem frisse berglucht in en geniet van dit prachtige bergmeer.

3. Meer van Genève, Zwitserland

Meer van Genève, Zwitserland
Meer van Genève, Zwitserland

Zwitserland heeft ongelofelijk veel mooie meren en het meer van Genève is zeker geen uitzondering. Lac de Genève is een groot meer op de grens tussen Zwitserland in het noorden en Frankrijk in het zuiden. Dit meer is de perfecte plek om te ontspannen op het strand, een wandeling te maken of te gaan winkelen in unieke boetieks in de stad. De overs van het Meer van Genève zijn bedekt met meer tulpen en narcissen dan je je kunt voorstellen en geven dit meer een unieke uitstraling.

4. Meer van Bled, Slovenië

Het meer van Bled is een van de populairste toeristische bestemmingen van Slovenië en ligt in de Julien Alpen. Het meer van Bled heeft helder, turquoise water dat verrassend warm is. Dit bergmeer is nog relatief onbekend in vergelijking met andere Europese trekpleisters, maar dit is snel aan het veranderen. In het midden van het meer vind je een klein eiland terug, met een met een prachtige kerk gebouwd in de 17e eeuw. De beste tijd om Bled te bezoeken qua weer en drukte is april, mei, september en oktober.

5. Vierwoudstrekenmeer, Zwitserland

Het Vierwoudstrekenmeer, de Vierwaldstätter See in het Duits, is het op drie na grootste meer van Zwitserland, gelegen in het midden van het bergland. De oevers van het Vierwoudstrekenmeer worden deels gevormd door steile bergen zoals de Rigi en Pilatus, begrensd door geweldige steden als Luzern en Weggis. Een van de bouwwerken die je moet zien als je naar Zwitserland gaat is de Kapelbrug, het icoon van Luzern en een must-see bij het bezoeken van deze regio. De Kapelbrug is de belangrijkste toeristische attractie van de Zwitserse stad en is de oudste houten overdekte brug van Europa. Luzern ligt op slechts veertig minuten van Zürich, een uur van Bern en een uur en 30 minuten van Thun.

6. Gardameer, Italië

Het Gardameer, in het Italiaans Lago di Garda is met een oppervlakte van 369,98 km² het grootste meer van Italië. Het meer dat 1,5 miljoen jaar geleden gevormd werd is gelegen tussen drie regio’s en kan daarom samen met Milaan, Venetië of de Dolomieten worden bezocht. De noordkant van het Gardameer is omgeven door hoge bergen en is waarschijnlijk het meest indrukwekkende deel van het meer, met wat volgens sommigen de mooiste zonsondergang ter wereld is. Bij een bezoek aan het Gardameer is het aan te raden om de omgeving vanaf het meer zelf te bekijken, terwijl je bijvoorbeeld een boottocht naar Riva maakt.

7. Meer van Ohrid, Macedonië

Meer van Ohrid na zonsondergang
Meer van Ohrid na zonsondergang

Het meer van Ohrid is een minder bekend Europees bergmeer uit Macedonië dat erop wacht om ontdekt te worden door het grotere publiek. De kant van het meer van Ohrid in Noord-Macedonië werd in 1979 door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed en in 1980 werd de site ook uitgebreid met het culturele en historische gebied van Ohrid. Het meer van Ohrid werd tussen 4 en 10 miljoen jaar geleden tektonisch gevormd en is daarom het oudste meer van Europa en een van de oudste meren ter wereld. Deze locatie is perfect voor reizigers die een actieve vakantie willen en houden van mountainbiken, wandelen en klimmen.

8. Königssee, Duitsland

Königssee behoort tot het Nationaal Park Berchtesgaden en is het diepste meer van Duitsland. Dit bergmeer wordt beschouwd als het schoonste meer van Duitsland, omdat er sinds 1909 alleen nog waterfietsen, roeiboten of elektrische boten zijn toegestaan. De Königssee ligt in de zuidoostelijke hoek van Duitsland aan de voet van de Berchtesgadener Alpen. Als wandelen of fietsen jouw ding is, is een vakantie in Schönau am Königssee zeker en vast iets voor jou. De meest populaire tijd om de Königssee te bezoeken is tijdens de zomermaanden, zeker als je ook het water wilt ingaan en gaan zwemmen.

Naar Blog overzicht