Alles te weten komen over het Caribana Festival 2022? Hieronder vind je alle informatie over het Zwitsers festival van deze zomer!

Wat is het Caribana Festival?

Un Festival de musique
Een muziekfestival

Het Zwitsers festival is gelanceerd in 1990 door een groep vrienden en vierde in 2015 zijn 25-jarig bestaan. Het festival is sindsdien volledig beheerd door vrijwilligers zonder oog op winst. Het begon als een gelegenheid voor mensen in Zwitserland om te genieten van live muziek aan de oevers van het Meer van Genève. In de loop van de jaren is het evenement gegroeid en veranderde van een gratis, klein, lokaal festival in een internationaal evenement met duizenden bezoekers. Maar nog steeds ligt de nadruk op een gediversifieerd muziekprogramma, een prachtige natuurlijke omgeving en een gastvrijheid van hoge kwaliteit. Om die reden kreeg de structuur voor de ontvangst van het publiek in 2006 de prijs van “guide-festivals.com” voor het beste onthaal en de beste organisatie.

Locatie van het festival

Vue du Lac Léman à Genève
Uitzicht op het meer van Genève in Genève

Het festival wordt elk jaar gehouden in de haven van Crans-près-Céligny in het kanton Vaud, bij het Meer van Genève. Het exacte adres is Route Suisse 16, 1299 Crans-près-Céligny.

Datum van het festival
Het festival begint op 15 juni 2022 en eindigt op 19 juni 2022 en duurt dus vier dagen (woensdag t/m zondag).

De line-up en podiums
Het festival biedt een verscheidenheid aan artiesten. Hierbij kun je denken aan The Offspring, Powerwolf, Fatboy Slim, Meduza, Grandson, Holding Absence, Jian, Thelma & Luca en nog veel meer. Met verschillende stages, waaronder de Main Stage, Lake Stage en DJ Stages, biedt het festival een unieke vibe op elk podium. Het hoofdpodium heeft een capaciteit van ongeveer 6000 personen. Gelegen aan de oever van het meer in combinatie met het avondlicht is dit een magische plek. Het Lake podium is het kleine zusje van het hoofdpodium en heeft een capaciteit van 2500 personen, waardoor het voor de fans nog makkelijker wordt om hun idolen van dichtbij te zien. Met het meer als betoverende achtergrond is dit podium de perfecte plek om echt intieme optredens mee te maken en nieuwe talenten te ontdekken. Met twee DJ Stages kunnen festivalgangers elke avond uit hun dak gaan in La Plateforme en de Havana Club.

Alles te weten komen over het Caribana Festival 2022? Hieronder vind je alle informatie over het Zwitsers festival van deze zomer!

Naar Blog overzicht