Of het nu met familie of vrienden is – een skivakantie in de winter wordt steeds populairder! Hier kunt u actief bezig zijn en plezier hebben in de frisse lucht, het liefst met een fantastisch panorama. ’s Avonds kun je de dag afsluiten met après-ski of een ontspannen avond bij de open haard.

Skiën is voor velen een van de grote hoogtepunten in de winter. Wij hebben de skipasprijzen voor 6-dagenpassen vergeleken in skigebieden in Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland, Frankrijk, Slovenië en Italië, inclusief de Tiroler en Ischgl skipasprijzen.

Belvilla by OYO analyseerde de skipassen en vergeleek 160 verschillende skipassen voor meer dan 160 skigebieden met meer dan 40 km piste in Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Frankrijk, Duitsland en Slovenië. Voor een betere vergelijking werden alleen de prijzen voor aankopen ter plaatse in aanmerking genomen, diegene die hun prijzen online publiceerden op 31 oktober 2022.

Er werden 160 skipassen voor kinderen vanaf 6 jaar vergeleken, evenals 160 skipassen voor volwassenen voor een pas die 6 opeenvolgende dagen geldig is, voor het hoogseizoen van februari 2023. Zwitserse prijzen werden omgerekend met behulp van de dagelijkse wisselkoers van CHF 0,99 naar 1 euro.

Oostenrijk

Skiërs in Tirol
Skiërs in Tirol

Oostenrijk is waarschijnlijk een van de meest populaire bestemming voor een skivakantie. De gemiddelde prijs voor volwassenen is € 293,41 voor zes dagen en € 149,75 voor kinderen. Zo betaal je voor de Ischgl-skipas € 293 voor volwassenen en € 176 voor kinderen, € 280 voor de Montafon-skipas en € 161 voor kinderen. En voor de Leogang-skipas betaal je € 338 en € 169.

Frankrijk

Frankrijk heeft prachtige skigebieden te bieden in populaire regio’s als Auvergne-Rhône-Alpes of Occitanië. De gemiddelde skipasprijzen in Frankrijk zijn € 235,21 voor volwassenen en € 188,06 voor kinderen. In de regio Auvergne-Rhône-Alpes kost een skipas gemiddeld € 247,53 voor volwassenen en € 194,45 voor kinderen. In het rustige Occitanië is de gemiddelde prijs voor een skipas € 215,40 en € 186,40 voor kinderen. De goedkoopste regio voor wintersport in Frankrijk is Alpe du Grand Serre in Auvergne-Rhône-Alpes voor €141 voor volwassenen.

Duitsland

Skiërs op besneeuwde Zugspitze
Skiërs op besneeuwde Zugspitze

Duitsland heeft veel mooie skigebieden, vooral in het zuiden van het land. De meest populaire is de bergachtige en pittoreske regio Beieren. De gemiddelde prijs voor een skipas in Duitsland is € 240,20 voor volwassenen en € 109,40 voor kinderen.

De populaire Zugspitze skipas en Garmisch skipas kosten € 295 en € 148. En de Berchtesgaden-skipas kost € 181 voor volwassenen en € 73 voor kinderen.

Slovenië

Het prachtige land Slovenië met zijn diverse landschappen grenst aan Italië, Oostenrijk, Hongarije en Kroatië. Skipasprijzen in het populaire skigebied Mariborsko Pohorje in Podravska zijn € 159 voor volwassenen en € 134 voor kinderen.

Zwitserland

Matterhorn in de winter
Matterhorn in de winter

Iedereen moet minstens één skireis naar Zwitserland hebben gemaakt. Na het skiën genieten van een raclette of fondue is iets bijzonders, en de Zwitserse bergen zijn spectaculair. De gemiddelde prijs voor een skipas in Zwitserland is € 342,17 voor volwassenen en € 162,32 voor kinderen.

In Wallis kost een pas gemiddeld € 376,22 en € 207,84 en in het Berner Oberland gemiddeld € 363,55 en € 179,75. Het is het goedkoopst in het skigebied Mythenregion bij Luzern voor € 212,36 voor volwassenen en € 189,11 voor kinderen.

Italië

Italië associëren veel mensen met pasta, wijn, dolce vita en warm weer. Echte skiërs weten echter dat Zuid-Tirol in Italië, samen met Val Gardena, een van de mooiste skigebieden ter wereld is.

De gemiddelde skipasprijzen in Italië zijn € 296,50 en € 169,65. In de regio Zuid-Tirol betaal je gemiddeld € 321,09 voor volwassenen en € 216,73 voor kinderen, en € 225 en € 189 voor de Toscaanse skipas gemiddeld. De goedkoopste skipas vind je in Artesina Mondolè Ski in Piemonte €172 en €48 voor kinderen.

Extra tips

In sommige skigebieden mogen kinderen tot een bepaalde leeftijd gratis skiën. Informeer dus vooraf. In sommige skigebieden, zoals Crans Montana in Wallis in Zwitserland, mogen kinderen over het algemeen gratis skiën onder begeleiding van volwassenen.

Met name voor Zwitserland en Oostenrijk loont het de moeite om vroeg online te boeken. Dat kan je veel voordeel opleveren, afhankelijk van het seizoen, het weer en sommige andere factoren.

Sommige regio’s en landen werken met elkaar samen, de skipas is dan geldig voor meerdere skigebieden. In ieder geval: een goede planning bespaart veel geld!

Apres Ski

champagne voor besneeuwde bergen
champagne voor besneeuwde bergen

Geen skivakantie zonder après-ski. Na een actieve dag in de kou is het gewoon gezellig om samen wat te drinken, eten in een sfeervolle horecagelegenheid. Het maakt niet uit welk skigebied en welke skipas je uiteindelijk kiest – wij wensen je een fijne voorpret tijdens de voorbereidingen.

De door Belvilla by OYO uitgevoerde skipasanalyse omvat 160 verschillende skipassen voor meer dan 160 skigebieden in Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Frankrijk, Duitsland en Slovenië. In dit onderzoek zijn alleen skigebieden met meer dan 40 km aan pistes in aanmerking gekomen.

Om een betere vergelijking mogelijk te maken, zijn alleen de vaste prijzen voor aankoop ter plaatse die op 31 oktober 2022 online zijn gepubliceerd, in aanmerking genomen.

Er werden 160 skipassen voor kinderen vanaf 6 jaar vergeleken met 160 skipassen voor volwassenen die 6 opeenvolgende dagen geldig waren in februari 2023.

De Zwitserse prijzen werden omgerekend tegen de dagelijkse wisselkoers van CHF 0,99 naar EUR 1.

index van de skiprijzen
Naar Blog overzicht