Boek je voor het eerst een skivakantie? Of heb je beginners in een gemengde groep? We hebben een lijst met de beste skigebieden in Oostenrijk voor je gemaakt. We hebben rekening gehouden met de ligging van beginnersgebieden, het aantal gemakkelijkere afdalingen en niet-sneeuwactiviteiten. Bekijk onze top 10 skigebieden voor beginners in Oostenrijk.

1. Alpbach

Skigebied Alpbach in Oostenrijk
Skigebied Alpbach in Oostenrijk

Alpbach, gelegen in het skigebied Ski Juwel, is een charmant skigebied. Het is een van de beste skigebieden voor beginners in Oostenrijk vanwege de hoeveelheid gemakkelijk terrein en speciale leergebieden. Er is een goede keuze aan skischolen, met uitstekende skileraren. De uitzichten zijn spectaculair, of je nu in het dorp of op de hellingen bent. Er is 29 km blauwe pistes om naar beneden te cruisen en het resort is niet te groot om te verdwalen in een lastiger piste. Buiten de pistes is de lokale bevolking erg gastvrij en er is een goede keuze aan bars en restaurants.

2. Kitzbühel

Kitzbühel in Oostenrijk
Kitzbühel in Oostenrijk

Hoezeer Kitzbühel ook voldoet aan de Oostenrijkse après-skicultuur, het is ook een geweldige gezinsvriendelijke optie. De hindernisbaan “Bärenland” is het perfecte gebied voor beginners om hun vaardigheden aan te scherpen. Om nog maar te zwijgen, er zijn 47 blauwe pistes en gratis toegang tot alle beginnersliften in het dal!

Er zijn hier minder rode en zwarte pistes, maar Kitzbühel biedt nog steeds routes voor iedereen, inclusief freeride-terrein. En als je uitgeput bent van het verkennen van de 120 km geprepareerde pistes, kun je een pauze nemen in een van de 60 berghutten in het skigebied. Hoogtepunten die in het resort worden gehouden, zijn de jaarlijkse Snow Polo World Cup en Hahnenkamm-skiraces.

3. Ellmau

Skigebied Ellmau Oostenrijk
Skigebied Ellmau Oostenrijk

Ellmau maakt deel uit van het skigebied SkiWelt en is perfect voor beginnende skiërs. De 122 km aan blauwe pistes en fantastische faciliteiten voor beginners, maken het een van de beste voor beginners in Oostenrijk. Er is een uitstekende keuze aan skischolen om uit te kiezen.

Het dorp zelf is erg relaxed en er zijn genoeg bars en restaurants om van te genieten. Als je een volledige SkiWelt-skipas hebt, heb je toegang tot 284 km aan pistes naarmate je verder komt vanaf de oefenhellingen.

4. Mayrhofen

Mayrhofen skigebied in Oostenrijk
Mayrhofen skigebied in Oostenrijk

Mayrhofen heeft een gevarieerd aanbod aan pistes op de pistekaart. De 60 km aan blauwe pistes en speciale leergebieden laten zien dat het enkele van de beste beginnersskiën in Oostenrijk heeft. Beginners kunnen terecht in het Pepis Kinderland op de Penken-top en de Übungsland Penken op de Penkenbahn. Kinderen kunnen genieten van het Fun ride Ahorn-park met hindernissen en een gemakkelijke skicrossbaan.

Gelegen in het skigebied Zillertal heeft het Oostenrijkse skigebied een prachtig uitzicht op de bergen. Het dorp zelf had een traditionele alpencharme behouden. Er zijn levendige après-bars, maar ook ontspannende plekken om te genieten van een hapje of een drankje.

5. Saalbach-Hinterglemm

Saalbach-Hinterglemm skigebied
Saalbach-Hinterglemm skigebied

Vooral Hinterglemm heeft enkele van de beste beginnersskiën in Oostenrijk. De oefenpistes liggen voor de deur in het dorp en zijn perfect voor beginnende skiërs. Er is maar liefst 140 km aan blauwe pistes als je eenmaal op de hoofdberg bent gevorderd. De blauwe pistes van Zwolferkogel richting Hinterglemm zijn ideaal om te cruisen. Het naburige Saalbach heeft ook een aantal geweldige blauwe pistes om van te genieten als je eenmaal de pistekaart kunt omzeilen.

6. Lech

Lech skigebied Oostenrijk

Lech heeft voor elk wat wils van skiërs. Het maakt echter de beste skigebieden voor beginners in Oostenrijk vanwege de speciale oefenhellingen en uitstekende voorbereiding op de pistes.

Nadat je uit het kindergebied komt, kun je 133 km gemakkelijk glooiende blauwe pistes verkennen. Er zijn ongelooflijke mooie vakantiehuizen in deze omgeving. Een geweldige manier om in comfort van topklasse te genieten van de bergen. Het uitzicht op de bergen in het hoofddorp en op de hellingen is adembenemend.

7. Kaprun

Kaprun skigebied Oostenrijk
Kaprun skigebied Oostenrijk

Kaprun is een rustig bergdorpje maar wordt beschouwd als een van de beste skigebieden voor beginners in Oostenrijk. De pistes zijn geschikt voor beginners en zijn gemakkelijk te bereiken op de berg. Er is 57 km aan blauwe pistes om verder te skiën. Het skigebied heeft meer dan 30 locaties om te eten en ook tal van bars. Kaprun heeft een ijsarena met geweldige niet-ski-activiteiten. Je kunt ook gaan tuben of rodelen als je niet op de belangrijkste skipistes bent.

Naar Blog overzicht