De bergketens van Frankrijk zijn een paradijs voor skiers, maar het kan verwarrend zijn om uit te zoeken welke resorts het beste zijn, afhankelijk van hoe ervaren je bent en of je met kinderen skiet.

Misschien ben je ook dol op tal van activiteiten buiten de pistes, of ben je meer geïnteresseerd in het besteden van al je energie buiten de piste, in de snowparks, op gewaagde zwarte pistes of in de après-ski.

Laten we eens kijken naar de beste skigebieden in Frankrijk:

1. Ski Alpe D’Huez

Skigebied Alpe D’Huez Frankrijk

Voor mensen die in groepen op vakantie gaan, met reisgenoten op verschillende niveaus, kan het lastig zijn om een resort te vinden waar iedereen tevreden zal zijn. Alpe d’Huez is een zeldzaam voorbeeld dat het beste voor iedereen biedt, met een van de grootste skigebieden van Frankrijk.

Gevorderde skiërs kunnen terecht in de afgelegen dorpen in het domein waar unieke uitdagingen zoals de wereldberoemde Sarenne-afdaling beter toegankelijk zijn. Dit wordt aangeprezen als de langste zwarte afdaling ter wereld, die 16 kilometer lang de berghelling van de Pic Blanc afdaalt. De lagere pistes zijn voor cruisers en nieuwkomers op gezellige en brede groene pistes.

2. Chamonix

Chamonix skigebied Frankrijk

Sommige mensen zijn niet de beste of meest fanatieke skiërs, maar willen toch graag mee op reis. Voor deze doelgroep is Chamonix een absolute aanrader. Dat komt omdat skiën en snowboarden slechts één aspect van de ervaring hier zijn.

Een ander aspect is bijvoorbeeld de Mont Blanc en de levensveranderende kabelbaan naar de Aiguille du Midi, bergstation op 3.842 meter, met het beste uitzicht op de hoogste berg van Europa.

En als je een erg fanatieke skiër bent is dit een paradijs voor je, met epische steile afdalingen en delen van onbekend poeder rond Grands Montets en Vallée Blanche waar je iedere dag iets nieuws kunt ontdekken.

3. Les 3 Vallées

Skigebied Les 3 Vallees Frankrijk

Les Trois Vallées (Drie Valleien) is een groep onderling verbonden skigebieden die het grootste alpineskigebied ter wereld vormen, en Courchevel is het grootste en meest bekende van deze resorts. De 60 liften van Courchevel geven skiërs en ruiters toegang tot 150 kilometer aan alpine pistes en zorgen voor verbindingen met 600 kilometer in de drie valleien, die 10 toppen omvatten met hoogten boven de 2500 meter.

Jaarlijkse sneeuwval van vier meter en deskundige verzorging houden de paden in topconditie voor skiërs van alle niveaus. Drie nieuwe 10-persoons gondels zullen het draagvermogen van het Three Valleys-liftsysteem vergroten.

Elk van de vijf afzonderlijke dorpen van het resort heeft goede plaatsen voor beginners om te oefenen en voor gevorderden om hun vaardigheden aan te scherpen; in totaal is 23 procent van de pistes van Courchevel groen voor beginners en 35 procent voor halfgevorderden. Beginnersgebieden bevinden zich altijd naast minimaal één gratis stoeltjeslift. Magnetische vesten voor kinderen zijn een extra veiligheidsmaatregel op liften.

4. Paradiski

Paradiski Skigebied Frankrijk

425 km alpineskiën, 264 pistes, 3.250 m op de hoogste hoogte, drie skigebieden – welkom in het Paradiski-gebied. De Paradiski is een enorme uitgestrekt gebied perfect voor fantastische sneeuwcondities. La Plagne, Les Arcs en Peisey-Vallandry zijn uitgestrekte skigebieden in de Franse Alpen. Elk skigebied heeft iets anders te bieden, waardoor elke skiër iets zal vinden wat bij hem of haar past.

La Plagne is een verzameling van tien prachtige dorpen verspreid over de vallei, perfect voor gezinsvakanties. Les Arcs is een combinatie van vijf met elkaar verbonden dorpjes met uitzicht op de Mont Blanc. Peisey-Vallandry is de verborgen parel van de Paradiski, een combinatie van fantastisch skiën en traditionele Franse gastvrijheid.

5. Serre Chevalier

Serre Chevalier skigebied Frankrijk

Serre Chevalier, dat bestaat uit een cluster van dorpen op de bodem van de Guisane-vallei. Het is een betaalbare maar pittoreske bestemming om serieus te skiën, voor degenen die zich minder zorgen maken over een après-ski. Het gebied omvat zes toppen, met de meeste skipistes rond Villeneuve en Chantemerle halverwege de vallei.

Dit zijn veelal authentieke dorpjes die hun karakter niet hebben verloren: Briançon is bijvoorbeeld een prachtige versterkte nederzetting, gebouwd door het 17e-eeuwse militaire meesterbrein Vauban om de regio te versterken tegen de Oostenrijkers.

6. Tignes

Vrouwen in de bergen in de winter liggen op een ligstoel, de hoge bergen van Frankrijk

Als je sneeuwzekerheid wilt, moet je rekening houden met dit betrouwbare resort in de gerespecteerde Tarentaise-vallei. Er is hier vrijwel het hele jaar door seizoen dankzij de Grande Motte-gletsjer, toegankelijk door een ondergrondse kabelbaan. Het is ook netjes verbonden met de enorme Espace Killy, samen met Val-d’Isère ernaast.

Wat wintersportfans aantrekt is de belofte van een onopgesmukte ski-ervaring; sneeuwzekere hellingen, met een gezonde keuze aan pistes voor zowel beginners als voor experts die een bijna eindeloze keuze hebben aan lift-toegankelijke off poedervelden. Val Claret en Tignes-le-Lac zijn hier de hoogste dorpen en bieden de gemakkelijkste toegang tot de pistes.

7. Val d’Isère

Skigebied Val d’Isère

Dit resort aan het einde van de Tarentaise-vallei behoeft nauwelijks introductie; het was de plek van het downhill-evenement voor heren op de Olympische Spelen van Albertville in ’92, en het is een vaste stop op de FIS Ski World Cup.

Het is een high-end bestemming, met een luxe après-ski, een overvloed aan mode-emporia en enkele van de meest chique hotels in de Alpen. Waar het er toe doet, is Val-d’Isère een van de beste in de buurt met terrein voor alle niveaus, naadloos aansluitend op het naburige Tignes om de Espace Killy te vormen met maar liefst 300 kilometer aan pistes.

Veel van deze pistes zullen worden aanbeden door gemiddelde skiërs, terwijl experts de uitgestrekte off-piste gebieden kunnen veroveren, bediend door een fantastisch liftsysteem.

Naar Blog overzicht