Op vakantie gaan betekent meestal dat je in het vliegtuig stapt en naar een verre bestemming vliegt. Maar waarom zou je dit jaar niet eens iets anders overwegen, zoals een roadtrip maken?

Roadtrips geven je de mogelijkheid om het land of de regio die je bezoekt echt te zien. Bovendien heb je door zelf te rijden volledige vrijheid als het gaat om te beslissen waar je heen gaat en wat je wilt zien.

Daarnaast kan vliegen enorm veel uitstoot veroorzaken, terwijl autorijden een veel duurzamere optie is. En tot slot hebben de recente gebeurtenissen in verband met Covid en zomervakanties een ongekende chaos veroorzaakt op luchthavens, waar veel bagagestukken verloren zijn gegaan, waardoor de vakanties van veel gezinnen meteen verpest was.

Vakantiehuizen zijn deze zomer het favoriete type accommodatie

Terwijl vliegvakanties meestal geboekt worden samen met een hotel of vakantiepark, is de bestemming van een autovakantie vaker een vakantiehuis of appartement, al dan niet in een vakantiepark. Wij van Belvilla zien uit de boekingen dat steeds meer Belgen deze zomer kiezen voor een Europese autovakantie. Gelukkig is ons aanbod zo groot dat je ook in deze drukke tijd in alle populaire vakantiebestemmingen van Europa een Belvilla-vakantiewoning vindt die bij je past.

Liever niet vliegen? Er zijn ook vakantiehuizen bij jouw in de buurt.

Hier zijn enkele indicaties over de afstand en het aantal uren dat nodig is om bepaalde bestemmingen te bereiken als jouw vertrekpunt Brussel is.

Autovakanties in België

Er is geen betere manier om België te ontdekken dan met de auto. Je kunt op je eigen tempo gaan, stoppen waar en wanneer je wilt en echt genieten van het uitzicht van het land. Met een auto kun je gemakkelijk op meer afgelegen plaatsen raken en enkele van de minder bekende attracties van ons vlakke land verkennen. Als je op zoek bent naar een geweldig vakantie-idee, overweeg dan om op vakantie te gaan in België.

Vakantiehuizen in West-Vlaanderen

Vakantiehuizen in Luik[/button]

Vakantiehuizen in Luxemburg[/button]

Autovakanties naar Nederland

Nederland is een klein land dat hveel te bieden heeft. Van de Kinderdijk molens tot de tulpenvelden van Keukenhof, er is voor elk wat wils. En wat is een betere manier om dit prachtige land te verkennen dan met de auto? Als je de hoogtepunten van Nederland wilt zien, zijn Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland de perfecte plek om te beginnen. Noord-Holland is de thuisbasis van Amsterdam, evenals Haarlem en Alkmaar. Zuid-Holland heeft Rotterdam, Den Haag en Delft, terwijl Zeeland beroemd is om zijn stranden en vissersdorpjes. Welke route je ook kiest, je zult zeker een geweldige tijd beleven.

Vakantiehuizen in Noord-Holland

Vakantiehuizen in Zuid-Holland[/button]

Vakantiehuizen in Zeeland

Autovakanties naar Duitsland

Als je op zoek bent naar een autovakantie die een beetje ongewoon is, dan is Duitsland de perfecte bestemming. Met zijn goed onderhouden wegen en schilderachtige routes is het land ideaal voor roadtrippers. En of je nu de kust van de Oostzee, de Duitse Alpen of de oevers van het Bodenmeer wilt verkennen, er is zeker een reisroute die bij jouw past. Zo brengt de route langs de Oostzeekust je langs pittoreske stadjes en dorpjes, maar ook langs eenzame stranden en majestueuze duinen. Of, als je op zoek bent naar een grotere uitdaging, zal de Alpenroute door de Duitse Alpen je hart sneller doen kloppen. Welke route je ook kiest, je beleeft gegarandeerd een onvergetelijke rijervaring in Duitsland.

Vakantiehuizen in Oostzee[/button]

Vakantiehuizen in Duitse Alpen[/button]

Vakantiehuizen in Bodenmeer[/button]

Autovakanties naar Frankrijk

Voor veel mensen is een autovakantie de beste manier om Frankrijk te zien. Spring gewoon in de auto en ga op ontdekkingstocht. En met zo’n divers land om te verkennen, is er zeker een soort autovakantie die bij je past. Voor wie de prachtige landschappen van Frankrijk wil ontdekken, zijn de Ardèche, Dordogne of de Franse Alpen uitstekende keuzes. Of voor degenen die liever in de steden blijven, wat dacht je van een roadtrip van Parijs naar Nice?

Vakantiehuizen in Ardèche[/button]

Vakantiehuizen in Dordogne[/button]

Vakantiehuizen in Alpen[/button]

Deze cijfers zijn verkregen door rekening te houden met de gemiddelde afstand en tijd om naar verschillende gebieden van dezelfde regio te reizen.

Naar Blog overzicht