Urenlange rijen voor de incheckbalies, gecancelde vluchten, zoekgeraakte bagage… de nasleep van de covidpandemie gaat nog de hele zomer voor chaos op de internationale luchthavens zorgen. Daarom kiezen veel Nederlanders dit jaar voor een autovakantie. Overweeg je ook om deze zomer naar je vakantiebestemming te rijden in plaats van te vliegen? Hier helpen we je op weg met onze lijst van afstanden en rijtijden naar de favoriete vakantiegebieden in een aantal Europese landen.

Vakantiehuis is deze zomer een favoriete accommodatie

Worden vliegvakanties gewoonlijk geboekt inclusief hotel of resort, bij een autovakantie is de bestemming vaker een vakantiehuis of –appartement, al dan niet op een vakantiepark. Bij Belvilla merken we aan de boekingen dat deze zomer meer Nederlanders voor een autovakantie in Europa kiezen. Gelukkig is ons aanbod zo groot dat je in alle Europese vakantie hot spots ook in deze drukke periode een Belvilla vakantiewoning vindt die precies aan je wensen voldoet.

Op weg: rijtijden naar Europese vakantieregio’s

De vermelde tijden zijn de pure rijtijden, waar je de stops onderweg bij op moet tellen.

vrolijk gezin in auto
vrolijk gezin in auto

Autovakantie in eigen land

Zoek je een geweldige vakantiebestemming, maar heb je geen zin om een hele dag achter het stuur te zitten? Ook dichtbij huis vind je brede stranden, uitgestrekte wandelgebieden, historische steden en welvoorziene vakantieparken. Een jaar zonder vliegvakantie is een kans om de mooiste plekken in eigen land te ontdekken. En waar je in Nederland ook naartoe wilt, je bent altijd binnen een paar uur op je bestemming. Vliegensvlug en relaxed aankomen… wat is een betere manier om je vakantie te beginnen!

Vakantiehuizen in Noord Holland Vakantiehuizen in Zuid Holland Vakantiehuizen in Zeeland

Autovakantie naar België

De ruige natuur van de Ardennen, de cosmopolitische sfeer van Brussel, de historische badplaatsen aan de Noordzeekust en de Bourgonische levensstijl… een paar uur van huis waan je je in een andere wereld.

Vakantiehuizen in West-Vlaanderen Vakantiehuizen in Luik Vakantiehuizen in Luxemburg

Autovakantie naar Frankrijk

In ons populairste vakantieland heeft elke regio zijn unieke karakter en zijn eigen attracties.

Vakantiehuizen in Ardèche Vakantiehuizen in Dordogne Vakantiehuizen in Alpen

Autovakantie naar Duitsland

De afwisselende natuur en de vele prachtige historische steden maken Duitsland een vakantieland waar bij elk bezoek iets nieuws te ontdekken valt.

Vakantiehuizen in Oostzee Vakantiehuizen in Duitse Alpen Vakantiehuizen in Bodensee

Tips voor een probleemloze autovakantie

Op onze blog vind je nog meer informatie die goed van pas kan komen als je met de auto op vakantie gaat. Bijvoorbeeld over afwijkende verkeersregels in Europese vakantielanden. Want hoewel veel wetten en regels hetzelfde zijn in alle EU landen, zijn verkeersregels soms net even anders. Zonde om uit onwetendheid tegen een forse boete aan te lopen… En in 7 leuke auto spelletjes voor onderweg vind je ideeën om de verveling tijdens een lange autorit te verdrijven en de tijd voorbij te laten vliegen op weg naar je vakantiebestemming.

Naar Blog overzicht