Nederland heeft een ruim aanbod aan pretparken, of je nu op zoek bent naar een dag vol spanning of een plek voor een dagje uit met het hele gezin. Met het grote aanbod aan sprookjes, waterattracties en achtbanen kan het soms nog best lastig zijn om een keuze te maken. Om je te helpen hebben we een lijst samengesteld van onze top 5 pretparken in Nederland.

1. De Efteling – Kaatsheuvel

De Efteling
De Efteling

De Efteling, oorspronkelijk een sportpark, werd in 1952 omgebouwd tot een pretpark met het thema Sprookjesbos, met onder meer Doornroosje, Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen en de Kikkerprins. Het is een van de populairste familie pretparken van Nederland. In de loop der jaren is het park enorm uitgebreid met nieuwe sprookjes, talloze attracties en zelfs accommodatie en momenteel het grootste pretpark van Nederland.

De Efteling is nu 365 dagen per jaar geopend en biedt spanning, entertainment en activiteiten voor het hele gezin. Voor de kleintjes zijn er waterattracties, draaimolens en diverse speeltuinen verspreid over het park. Voor de waaghalzen zijn er achtbanen en een vrije val van 37,5 meter, die je met een snelheid van 90 km/u in het diepe stort. Mocht je alles uit je bezoek willen halen, dan is een nachtje slapen in de naast geleden accommodaties een uitkomst. Hierdoor krijg je onbeperkt toegang tot het park en mag je zelfs voor de openingstijd al het park op.

Alle vakantiehuizen in Kaatsheuvel

2. Walibi Holland – Biddinghuizen

Achtbaan Walibi Holland
Achtbaan Walibi Holland

Met de snelste, langste en hoogste achtbaan van de Benelux haalt Walibi Holland’s Goliath snelheden tot 106 km/u. Samen met verschillende andere achtbanen die op en neer, vooruit en zelfs achteruit bewegen, is dit de plek voor degene die op zoek zijn naar een extreme adrenaline-boost. Maar het zijn niet allemaal spannende en pulse racers, Walibi Holland biedt ook tal van attracties voor alle leeftijden, zo is er voor ieder wat wils en kan het hele gezin zich vermaken.

Voor de kleine waterliefhebbers is er de Splash Battle, een boottocht door watervallen waarbij iedereen zijn eigen waterkanon heeft. Er is ook de 524 meter lange Crazy River-waterachtbaan, evenals de klassieke schommels en botsauto’s. Je kunt zelfs een wandeling maken door het kasteel van Merlijn. Mocht je langer willen blijven, dan is er de mogelijkheid om ter plaatse te kamperen of om een huisjes te huren. Ook vind je meerdere restaurants op het park, dus overal is aan gedacht.

Alle vakantiehuizen in Biddinghuizen

3. Madurodam – Den Haag

Madurodam
Madurodam

Een miniatuurversie van Nederland, zodat je in één dag het hele land kunt ontdekken. Hier vind je alles wat typisch Nederlands is. Je ziet tulpenvelden, windmolens, kaasmarkten, het Vredespaleis, grachten en typisch Hollandse huizen.

Madurodam is erg interactief. Je kunt windenergie opwekken met de windmolens en schepen laden terwijl je een Nederlandse haven beheert. Maak een reis door de geschiedenis aan boord van het schip De Verguld Bever. Met ruim 5.500 miniatuurbomen en 55.000 planten is het een van de mooiste attractieparken van Nederland.

Alle vakantiehuizen in Den Haag

4. Slagharen – Hardenberg

Slagharen pretpark
Slagharen pretpark

Zowel een pretpark als een waterpark met meer dan 30 attracties voor zowel kinderen als volwassenen. Het park is verdeeld in zes themagebieden, waaronder het Wilde Westen, New Orleans en Yellowstone. Voor sensatiezoekers is er de Free Fall en de Gold Rush, er zijn er nog veel meer, ook voor de niet zo gedurfde. Het waterpark met Mexicaans thema heeft een strand en een enorm bubbelbad voor maar liefst 70 personen. Er zijn palmbomen, watervallen en zelfs 10 waterglijbanen.

Als een dag niet genoeg is, zijn er tal van thema-accommodaties. Verblijf in een Cowboy Cottage of een Mexicaanse Hacienda, een Raccoon Lodge of een Wigwam. Word wakker in het park en ga de volgende dag terug voor nog meer plezier.

Alle vakantiehuizen in Hardenberg

5. Toverland – Sevenum

Toverland
Toverland

Niet ver van de Duitse grens biedt Toverland meer dan 30 attracties verdeeld over zes verschillende themagebieden. De allerkleinsten zullen dol zijn op het magische overdekte Land van Toos. Een indoor wonderland met een achtbaan, schommelattracties, klimtoestellen en nog veel meer. Perfect ongeacht het weer. Bekijk Ithaka en maak een ritje in Troy, de langste, snelste en hoogste houten achtbaan van de Benelux. Word een goochelaar in Port Laguna. Jong of oud, er is voor ieder wat wils in een van de toppretparken van Nederland.

De bovenstaande parken is slechts een greep uit het totale aanbod van de 42 attractieparken in Nederland. De pretparken liggen door het hele land verspreid, dus voor iedere vakantie in Nederland kun je er eentje in de buurt vinden.

Alle vakantiehuizen in Sevenum
Naar Blog overzicht