Wist je dat Duitsland enkele van de beste pretparken van Europa heeft? Zelfs ’s werelds grootste houten achtbaan vind je hier. Maar met zo’n divers aanbod rijst de vraag welke de beste zijn. Om deze vraag te beantwoorden, hebben we alle pretparken onder de loep genomen en de top 5 samengebracht in dit artikel.

1. Europa-Park in Rust

Europa-Park Rust
Europa-Park Rust

Europa-Park in Rust, Baden-Württemberg, is het op één na meest bezochte pretpark van Europa. Qua seizoensbezoekers is het het meest bezochte pretpark ter wereld. Geen wonder, want met meer dan 100 attracties en een grote verscheidenheid aan activiteiten op een enorm terrein heeft Europa-Park veel te bieden.

Het park is opgedeeld in 18 verschillende themagebieden. Hiervan zijn 15 gebieden vernoemd naar Europese landen en wat je terugvind in het ontwerp. Als bezoeker krijg je het gevoel binnen één dag meerdere landen te bezoeken. Nog eens 3 vakgebieden vertegenwoordigen fantasiewerelden en zijn niet gebaseerd op Europese landen.

Een van de hoogtepunten is de achtbaan “Blue Fire Megacoaster”. Hij accelereert in 2,5 seconden naar meer dan 100 km/u. De ingebouwde lus en de twee schroeven zorgen voor een gegarandeerde adrenalinestoot bij deze snelheden.

2. Heide Park in Soltau

Heide Park Soltau achtbaan
Heide Park Soltau achtbaan

Heide-Park in Soltau, Nedersaksen, is het op een na grootste pretpark van Duitsland. Jaarlijks komen er zo’n 1,5 miljoen bezoekers. Onder de 43 attracties van het park is de Colossus-Clash of the Giants achtbaan, ’s werelds grootste houten achtbaan.

Heide-Park biedt al meer dan 40 jaar attracties voor elke leeftijdsgroep. Kinderen kunnen op fantasierijke manieren draken temmen en geesten vangen, terwijl de ouderen zich aangetrokken voelen tot een van de vele achtbanen. Zowel loopings als supersnelle achtbanen zijn te vinden in het attractiepark.

Een ander kenmerk van het park is de attractie “Scream”. Dit is een 103 meter hoge vrije val toren, met in totaal 71 meter vrije val.

3. Adventure Park Tripsdrill vlakbij Cleebronn

Achtbaan in Tripsdrill adventure park
Achtbaan in Tripsdrill adventure park

Het pretpark Tripsdrill bij Cleebronn in Baden-Württemberg is het oudste pretpark van Duitsland. Op een oppervlakte van meer dan 77 hectare zijn meer dan 100 attracties te vinden. Er zijn ook dierentuinen en enkele musea. In zijn meer dan 90-jarige bestaan heeft het pretpark zich ontwikkeld tot een van de bekendste pretparken in Duitsland.

Jaarlijks komen er zo’n 780.000 bezoekers naar dit attractiepark in Duitsland. Voor adrenalinefans heeft het avonturenpark Tripsdrill in totaal zes achtbanen te bieden. Een daarvan is de katapultachtbaan “Karacho”. Deze accelereert in 1,6 seconden van 0 naar 100 km/u.

4. Legoland Duitsland Resort in Bruehl

Ingang van Legoland Duitsland
Ingang van Legoland Duitsland

Het Legoland Deutschland Resort in Günzburg, Beieren, is een van de vier Legoland-pretparken die wereldwijd zijn gebouwd. Met een oppervlakte van 71 hectare biedt het park 64 attracties in elf verschillende themagebieden. Er werden meer dan 55 miljoen Legoblokjes gebruikt voor de opbouw van dit park.

Met ongeveer 1,88 miljoen bezoekers is het pretpark het derde meest bezochte attractiepark in Duitsland. Het pretpark is iets heel bijzonders, vooral voor kinderen. Er is waarschijnlijk niets mooiers dan een pretpark gemaakt van speelgoed. En in Legoland kun je niet alleen naar dingen kijken: kinderen kunnen ook zelf bouwen met de stenen.

5. Hansa Park in Sierksdorf

Hansapark Sierksdorf
Hansapark Sierksdorf

Het Hansa-Park ligt in Sierksdorf in Sleeswijk-Holstein, niet ver van de Oostzee. Met een oppervlakte van 46 hectare biedt het pretpark meer dan 125 attracties en trekt het jaarlijks zo’n 1,4 miljoen bezoekers. Met elf themagebieden heeft Hansa-Park voor elke leeftijdsgroep iets te bieden.

Naast spannende achtbanen, wildwaterattracties en andere attracties zijn hier ook spannende liveshows die je kunt bezoeken. Vanaf de hogere attracties, zoals de vrijevaltoren of sommige achtbanen, kun je zelfs het strand van de Oostzee zien.

Pretparken in Duitsland

Hoge touwenparcours
Hoge touwenparcours

Duitsland is de thuisbasis van enkele van de mooiste pretparken van Europa. Een tussenstop op een van de attractieparken is dan ook een goed idee voor een dagje uit. Je kunt het goed combineren als je onderweg bent naar je vakantiebestemming. In de buurt van de attractieparken zijn er vaak genoeg plekken om te overnachten. Dit is iets heel bijzonders, vooral voor kinderen.

Naar Blog overzicht