Zweden is de perfecte bestemming voor watersport en kanotochten zijn dan ook iets wat ieder jaar steeds populairder wordt onder vakantiegangers. Zo kun je ervoor kiezen om vanuit je vakantiehuis dagtochten te maken over de prachtige meren en tijdens een pauze aan te meren bij een van de duizenden eilanden. Het kan echter best lastig zijn om te kiezen wat nu de beste plek is voor een kano vakantie in Zweden. Lees hier alles wat je moet weten voor een perfecte vakantie op de wateren van Zweden.

Ontdek het archipel bij Stockholm

Archipel Stockholm
Archipel Stockholm

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om, voordat je in de kano stapt, eerst een paar dagen te genieten van het prachtige Stockholm. Op slechts 45 minuten van het centrum van Stockholm vind je de plaats Dalarö, waarvandaan veel kanotochten vertrekken. Hoewel het nog minder dan een uur van de drukte van stad verwijderd is, heb je het gevoel alsof je alleen op de wereld bent.

Ontdek de Scherenkust van Stockholm wat bestaat uit meer dan 24.000 eilanden en hiermee het grootste archipel is van de Oostzee. Wist je trouwens dat Stockholm zelf ook is gebouwd op 14 eilanden. Je kunt ervoor kiezen om zelf je kano mee te nemen, een kano te huren of mee te kanoën met een georganiseerde tocht. Geniet van het echte outdoor leven tijdens het maken van een kampvuur voor het bereiden van je lunch of avondeten.

Rondom het archipel vind je mooi uitgeruste vakantiewoningen, in de authentieke Scandinavische stijl. Geniet van de rustige omgeving terwijl je binnen no-time in de bruisende stad staat.

Bekijk alle vakantiehuizen rondom Stockholm

Ontdek de eilanden in Skåne

Malmo old town kanalen
Malmo old town kanalen

Een van de meest populaire delen van Zweden is het zuidelijke deel, voornamelijk de plaatsen Skåne, Malmö, Österlen en de geweldige kliffen van Kullaberg. Lake Ivösjön is het grootste meer van Skåne en wordt ieder jaar populairder onder watersporters. Ook kun je hier prachtig wandelen en fietsen. Langs het meer kun je op diverse plekken kano-uitrusting huren, voor zowel dagtochten als meerdaagse tochten. Lees ook de 5 leukste activiteiten die je kunt doen in Skåne, voor meer reisinspiratie voor deze regio.

Er is voor ieder wat wils tijdens een kanotocht door Skåne, zo kun je in het noorden van Skåne genieten van oerbossen en veel onbewoonde eilanden. Hier kun je genieten van een kampvuur onder de sterren of een heerlijke verfrissende duik tijdens een warme dag. Of wat dacht je van een leuke tocht door de grachten van Malmö, waar je voor een hapje en drankje kunt aanmeren bij een van de terrassen.

Bekijk alle vakantiehuizen in Zuid-Zweden[/button]

Verken de meren van Värmland

Varmland eilanden en meer
Varmland eilanden en meer

Ben je op zoek naar een plek waar je een actieve vakantie kunt combineren met wat ontspanning? Dan is Midden-Zweden de ideale bestemming voor je volgende reis. In dit deel van Zweden vind je veel typische Zweedse huizen gelegen in de bossen, aan een meer of in een van de sfeervolle Zweedse stadjes. De bekendste plaatsen om te bezoeken in Midden-Zweden zijn zonder twijfel Dalarna, het Siljanmeer, Jämtland en Sala Silvergruva.

Dalarna is een bekende streek vanwaar veel georganiseerde kanotochten vertrekken. Je kunt aansluiten bij een organisatie waarbij je optimaal kunt genieten en niet hoeft na te denken over de juiste route, bepakking en aanlegplaatsen. Dalarna staat bekend om haar authentieke sfeer waar je het echte Zweden kunt ontdekken.

Bekijk alle vakantiehuizen in Midden-Zweden[/button]

Ontdek het Bohuslän archipel

Bohuslän archipel Zweden
Bohuslän archipel Zweden

Als je de Westkust van Zweden wilt verkennen is een kano tocht vanuit Fjällbacka of Grebbestad een ideale manier. Dit archipel is maar liefst 280 km lang en loopt helemaal vanaf Göteborg tot aan Noorwegen en telt meer dan 8.000 eilanden. Dit gebied kenmerkt zicht door de felgekleurde huisjes op de rotsachtige eilanden.

Langs de kust vind je veel kano en kajak verhuurbedrijven, waar je ervoor kunt kiezen zelf op pad te gaan of samen met een groep de eilanden te gaan verkennen. De eilanden zullen je verrassen met de tropische witte stranden en helder blauwe wateren. Het is net of je op een tropisch eiland aanmeert. Naast de watersport is deze regio ook erg gewild onder wandelaars en fietsen, zo vind je er veel paden langs de kuststrook.

Bekijk alle vakantiehuizen aan de westkust van Zweden
Naar Blog overzicht