De zomer komt eraan en een geweldige activiteit om heerlijk mee af te koelen is kajakken. Dit kan je natuurlijk doen op een meertje of kanaal dichtbij huis, maar je kan er ook op uit gaan en er een groter avontuur van maken. Lees snel verder voor de beste plekken om te kajakken in de Ardennen!

De Lesse

Een van de eerste spots die we je aanbevelen is de Lesse, een enorm mooie rivier in een prachtige omgeving, vol met weelderige en groene natuur. De Lesse beschikt over indrukwekkende naaldrotsen en als je geluk hebt kajak je langs het adembenemende kasteel van Walzin. Houd je van prachtige natuur, maar tegelijkertijd ook van spanning? Dan is de Lesse voor jou een uitermate geschikte rivier om op te kajakken. Wat de Lesse bijzonder maakt is dat het door twee dammen heen stroomt, waar jij doorheen kunt kajakken. Spanend, maar enorm leuk en je komt er zelfs als beginner zonder kleerscheuren vanaf! Bekijk van tevoren hoe lang je je afvaart wilt maken en besluit op basis daarvan het begin- en eindpunt van jouw sessie.

De Ourthe

Voor kajakplezier kan je ook zeker naar de Ourthe gaan, al is het waterpeil op dit moment te laag, iets wat je dus wel in de gaten moet houden. De rivier de Ourthe is een zijrivier van de Maas, beginnend bij Nisramont en stroomt door een super mooi gebied in de Ardennen. De rivier brengt je langs echte parels van plaatsen, zoals Durbuy, Barvaux, Hotton en La Roche-en-Ardenne. Geniet van de indrukwekkende rotsformaties, een overweldigende natuur en veel verschillende stroomversnellingen. Ook de Ourthe heeft verschillende routes die je kan kajakken en er zijn enorm veel restaurants aan het water waar je kan stoppen om even op te frissen of een lekker hapje te eten.

De Warche

De Warche is een rivier in de Oostkantons van de Belgische provincie Luik en is een bijzonder mooie rivier om op te kajakken. De rivier stroomt door de Hoge Venen en meandert in de smalle vallei en stuwmeren van Butgenbach en Robertville. De route eindigt op de grens tussen Malmedy en Stavelot in de Ambleve. Dit traject biedt spectaculaire panorama’s en heerlijke picknickplekjes en je kan op vele plaatsen stoppen voor een fijne wandeling. Mocht je op zoek zijn naar een fijne plek om te overnachten, dan is de spectaculaire Warchevallei enorm aan te raden. De plek om je avontuur te beginnen, misschien wel eerst met een rustgevende wandeling in de prachtige, adembenemende omgeving op zo’n twee uur rijden van Brussel, op de grens met Duitsland.

De Vesdre

De Vesdre is een rivier die ontspringt in de Hoge Venen, dichtbij de Duitse grens en bij het stadje Roetgen eindgt. Ook de Vesdre beschikt over enorm indrukwekkende, prachtige routes om te kajakken. Een bekend traject begint vanaf de voet stuw in Eupen tot aan de brug in Perkiets. Houd er rekening mee van de brug onder de stuw absoluut niet gesprongen mag worden, iets wat voor velen nogal verleidelijk is. Op dit moment worden er veel ‘River Cleanups’ gedaan voor de Vesder, aangezien er veel puinhoop is ontstaan door de vele overstromingen. Houd dus goed in de gaten wat de huidge stand is van de rivier en misschien kan je een kajak avontuur combineren met een ‘cleanup’!

De Semois

Ontdek de Belgische Ardennen en de prachtige vallei van de Semois wanneer je voor een kajak avontuur gaat. Er zijn veel verschillende trajecten die je de mogelijkheid bieden tussen dorpen, prachtige uitzichten en beschermde natuurgebieden te kajakken. Geniet van de authenticiteit van de Ardeense landschappen, terwijl je je laat meedrijven door de vallei van de Semois.

De Ambleve

De Ambleve is een rivier in de Ardennen, in het stroomgebied van de Maas. Het is een prachtige rivier die ontspringt in de plaats Honsfeld in de gemeente Bullingen, met het bekken gelegen in de Hoge Ardennen en de monding van de Ambleve heeft een erg hoog verhang. Je kunt ook op deze rivier verschillende trajecten kiezen om te kajakken. Zo is er voor ieder een geschikte route, of je nou een beginner bent of een ervaren kajakker. Een tip voor een leuke plek om te verblijven of te stoppen is het dorpje Cheneux, waar de rivier van een enorme breedte plots een versmalling maakt langs de nauwe He des Zeftais. De vallei van de Ambleve wordt gezien als een van de mooiste gebieden in de Hoge Ardennen.

Naar Blog overzicht