Dieppe


Dieppe heeft een belangrijke maritieme geschiedenis, Dieppe vertegenwoordigt Normandië en het is een van de goedkopere plaatsen om te bezoeken in Frankrijk.

In Dieppe vindt u iets om te doen, te beginnen met een bezoek aan de Foreshore-stad van de zee. Voor ongeveer 7,5 euro ontdekt u de geschiedenis van de stad door zijn maritieme evolutie, de constructies en de hele visserij-industrie. Na een bezoek aan het museum ga je naar de open zee om te leren hoe je schelpen verzamelt, evenals een bezoek aan de haven en een panoramische rondleiding.

Ga na de zeekust de stad in om te genieten van de markt van Dieppe, die u de beste lokale specialiteiten zal aanbieden. Verse en kwaliteitsproducten, er is voor ieder wat wils. En als je maag eenmaal vol is, is het tijd om het historische deel van de stad te ontdekken.

Wat is een betere manier om meer over Dieppe te weten te komen dan in het kasteelmuseum? Voor 4,5 euro kunt u genieten van een bezoek van één tot twee uur voor diegenen die het meest geïnteresseerd zijn in het ontdekken van de maritieme, kust- en toeristische geschiedenis van de stad.

Om deze mooie dag af te sluiten, raden we je aan om naar de Vasterival-tuin te gaan, op slechts twintig minuten van Dieppe. Voor zo’n vijftien euro kun je met een rondleiding van één tot twee uur genieten van de tuin en meer dan 6000 soorten en variëteiten planten en bloemen ontdekken.

Saint-Florent

Het oude gedeelte van Saint-Florent op Corsica
Het oude gedeelte van Saint-Florent op Corsica

Wilt u genieten van de lucht van Corsica? Ga naar Saint-Florent, één van de goedkoopste plaatsen om te bezoeken in Frankrijk. Met zijn grote jachthaven biedt het u een mooie wandeling langs de kades, u heeft ook de mogelijkheid om een pendelboot naar de stranden van de Agriates-woestijn te nemen.

Gerangschikt als een van de mooiste stranden van Corsica, kunt u ook genieten van een lange wandeling langs de kust en aan het eind van de dag, per boot of aan de kade, te genieten van een prachtige zonsondergang die reflecteert op het heldere water.

In het hart van de stad met zijn geplaveide straatjes kunt u naar de Citadel gaan, die een prachtig uitzicht biedt over heel Saint-Florent, de Agriates-woestijn en de typische huizen van de haven.

En voor wat meer sensationele activiteiten? Skydiving, Flyboard, Canyoning of zelfs Quad op het strand aan zee, de keuze is enorm en er zijn nog vele andere activiteiten om uit te kiezen.

Saint-Brieuc

Baai van Saint-Brieuc
Baai van Saint-Brieuc

Het is het schiereiland in het noorden van Frankrijk dat uitsteekt in de Atlantische Oceaan. De kuststeden zijn hier in de zomer het meest betaalbaar in Frankrijk.

De kuststad van Bretagne, Saint-Brieuc is erg populair vanwege de brede baai die verschillende activiteiten biedt. In het hart van de stad kunt u slenteren door de oude binnenstad, de historische wijk Saint-Brieuc. De ongewone mix van de architectuur die houten huizen en stenen wapenschilden combineert, spring aangenaam in het oog. Tijdens een wandeling buiten het centrum ontdek je de haven van Légué en de maritieme geschiedenis van de stad.

Voor wie nog niet genoeg van de stad heeft gezien, niet getreurd, Saint-Brieuc heeft nog heel wat verrassingen voor je in petto. De art-decopromenade laat u het architecturale erfgoed in een nieuw licht ontdekken. Het enige dat u hoeft te doen, is omhoog kijken om de kunstwerken te bewonderen die zijn gemaakt van mozaïeken, graniet of beton, bevestigd aan de gevels van de monumenten en huizen van de stad.

En om uw verlangen naar frisse lucht te stillen, neemt het natuurreservaat van Saint-Brieuc u mee op een reis door zijn fauna en flora in de vredige rust die iedereen zal waarderen.

Of wil je liever een activiteit proberen? De baai van Saint-Brieuc biedt vele watersporten, duiken, surfen, kanoën of peddelen, er is genoeg om u bezig te houden. Wens je eerder wat meer rust, kan u proberen te voet te vissen, uiteraard met inachtneming van de lokale beperkingen.

Als het een regenachtige dag is, maak dan van de gelegenheid gebruik om het kunst- en geschiedenismuseum van de stad te bezoeken om meer te weten te komen over de evolutie van Saint-Brieuc, zijn cultuur en zijn voorouders.

Er is genoeg om u bezig te houden, of u nu voor een korte of lange vakantie in Bretagne bent!

Sausset-les-Pins

Surfer op het strand van Sausset-les-Pins
Surfer op het strand van Sausset-les-Pins

Het kleine stadje Sausset-les-Pins is voor velen niets nieuws; het is inderdaad een zeer bekende en geliefde badplaats aan de Middellandse Zee. Maar omdat het aan de Cote Bleue ten westen van Marseille ligt, is het toch iets minder druk en duurder dan de Cote d’Azur in het oosten.

Het is veel goedkoper dan sommige van de internationaal bekende steden in de buurt, zoals St Tropez. Sausset-les-Pins is een zeer relaxte plek – flitsende restaurants zijn moeilijk te vinden, en er zijn tal van winkels die emmers en schoppen en andere strand artikelen verkopen langs de kilometerslange zandstranden.

Ook aan dit deel van de kust zijn leuke campings en vakantiehuizen te vinden. Blijf dicht bij het strand van Sainte-Croix; wanneer de zomerhordes ’s avonds vertrekken, heb je het hele strand voor jezelf met misschien een paar biertjes van de plaatselijke winkel voor gezelschap.

Boek een vakantiewoning bij Belvilla

Naar Blog overzicht