Soms is het fijn om slechts een uurtje of twee in de auto te zitten en met een minimum aan poespas je vakantiebestemming te bereiken. Daarom is een vakantie in een vakantiepark zo’n aantrekkelijke optie voor je volgende vakantiebestemming. Vakantieparken zijn enorm sociaal, bijna alles is er al geregeld voor jou, er zijn veel mogelijkheden tot ontspanning en het is makkelijk om nieuwe vrienden te maken.

Vakantieparken geven je een kampeergevoel maar dan met meer comfort erbij. Je hebt een warme douche die je niet hoeft te delen, een koelkast voor eten en drinken, een volledig uitgeruste keuken, veel opbergruimte, verwarming wanneer nodig, en als je de bungalow of stacaravan verlaat dan zit je meteen midden in de natuur. Een vakantie op een vakantiepark is daarom de perfecte keuze voor vakantiegangers die beide van avontuur en basisluxe houden. Wil je op vakantie naar een van de vele vakantieparken die Belvilla heeft in België en de buurlanden? Bekijk dan hier hoe je de perfecte vakantie in een vakantiepark plant.

eten in vakantiepark
eten in vakantiepark

Breng je favoriete eten mee

Het grote voordeel bij een vakantie in een vakantiepark is dat je zelf kunt koken. Bijna alle vakantiehuisjes in de vakantieparken van Belvilla zijn voorzien van een volledig uitgeruste keuken. Bijna alle etenswaren kun je in het winkeltje kopen op het park en op de meeste vakantieparken kun je ook van tevoren jouw boodschappen online bestellen. Als je voor jouw favoriete gerecht bijzondere ingrediënten nodig hebt, zorg er dan voor dat je deze zelf meebrengt. Denk bijvoorbeeld aan specifieke kruiden en specerijen of die lekkere saus die je graag bij je maaltijd eet.

Als je niet veel tijd wilt besteden aan koken en liever jouw vakantietijd buitenshuis besteedt, breng dan enkele kant en klare maaltijden mee op vakantie. Maak bijvoorbeeld thuis al enkele gerechten en breng die mee om op de avond van aankomst of de eerste dagen op te eten. Denk bijvoorbeeld aan een grote hoeveelheid spaghettisaus of enkele blikken soep die je makkelijk kunt opwarmen. Dus bij aankomst kun je direct het zwembad inspringen in plaats van boodschappen te hoeven doen.

vakantie in een vakantiepark
vakantie in een vakantiepark

Kleding en schoenen

Welke kleding neem ik mee op vakantie in een vakantiepark? Zorg ervoor dat je op alle soorten weer voorbereid bent qua kleding. Het weer kan nogal wisselvallig zijn dus zorg ervoor dat je het weerbericht goed in de gaten houdt en je optimaal kunt genieten van je vakantie. Zorg ervoor dat je laagjes meeneemt, zodat je iets uit kunt doen als je het warm krijgt en andersom. Alhoewel het overdag lekker zonnig kan zijn, koelt het vaak s’avonds hard af als de zon ondergaat.

Ook is het handig om verschillende soorten schoenen mee te nemen. Zeker als je van plan bent veel wandelingen te maken, is het belangrijk het juiste type schoeisel voorhanden te hebben. Naast wandelschoenen, is het ook aan te raden een paar meer elegante schoenen in te pakken. Vaak worden op vakantieparken leuke evenementen georganiseerd en dan is het leuk om iets moois te kunnen dragen. Daarnaast zijn een paar sandalen vast en zeker geen overbodige luxe. Of het nu is om van je vakantiehuisje naar het zwembad of toilet te wandelen of bijvoorbeeld bij het tijdens watersporten zoals kajakken of kanoën. Vergeet natuurlijk ook je zwemkleding niet!

Verzorgingsproducten

Voor verzorgingsproducten geldt hetzelfde als bij etenswaren: een breed assortiment aan producten zijn beschikbaar in het winkeltje op het vakantiepark. Maar natuurlijk is het leuker om jouw favoriete zeep, shampoo en douchegel, tandenborstel en tandpasta, deodorant en parfum, make-up of scheergerei te kunnen gebruiken als je op vakantie bent. Dit is ook van toepassing op meer elementaire zaken zoals WC-papier. Vergeet ook je eigen huidproducten niet als je je dagelijkse routine niet wilt verstoren. Dag- en nachtcrèmes staan waarschijnlijk niet bovenaan je lijstje en worden daarom vaak vergeten bij het inpakken.

Ontspanning

Op reis gaan gaat niet alleen over in het zwembad liggen en de omgeving verkennen, maar ook over ontspanning en het besteden van tijd met je reisgenoten. Breng daarom ook enkele leuke spelletjes en gezelschapsspelen mee die geschikt zijn voor een vakantie op een vakantiepark. Op deze manier hoeft niemand zich te vervelen tijdens de vakantie in een vakantiepark. Een klassiek kaartspel perfect voor op vakantie is natuurlijk Uno. Voor het spel Uno hoef je geen grote doos mee te sjouwen en de spelregels zijn eenvoudig en leuk genoeg zodat bijna iedereen kan meespelen.

ontspanning tijdens vakantie
ontspanning tijdens vakantie

Denk ook aan enkele leuke buitenspelletjes die geschikt zijn voor een vakantie met vrienden of familie, zoals petanque of een variant zoals het Zweedse Kubb met als doel het omvergooien van houten blokken door er houten stokken tegenaan te gooien. Ook badmintonrackets of een frisbee zijn makkelijk mee te nemen en zijn uitstekend voor een vakantie in een vakantiepark. Een paar spelletjes meebrengen die met het hele gezin kunnen worden gespeeld, en die weinig bagageruimte innemen, zullen voor hilariteit zorgen en je vakantie helemaal laten slagen.

Naar Blog overzicht