De belangrijkste reden waarom mensen kiezen voor last minute reisaanbiedingen is natuurlijk om geld te besparen. Last minute reisaanbiedingen kunnen namelijk een stuk goedkoper zijn. Je weet maar nooit dat je een goed koopje kunt vinden! Last minute op vakantie gaan kan je ook helpen als je niet weet waar je heen moet en inspiratie nodig hebt. Last minute reisaanbiedingen laten beslissen waar je heen gaat, sommige reizigers houden van de opwinding daarvan. Je hoeft ook niet ver te gaan, waarom niet kiezen voor een last minute vakantie in eigen land. Op deze manier kun je heel snel aankomen op je vakantiebestemming.

Zeker als je kiest voor een vakantie in een vakantiepark, hoef je eigenlijk niet zo heel veel op voorhand te regelen om te kunnen vertrekken. Een groot voordeel van een last minute boeking op een vakantiepark in eigen land of één van de buurlanden is dat je jouw vakantie kunt plannen aan de hand van de actuele weersvoorspellingen. Zo ben je verzekerd van mooi weer en ben je niet genoodzaakt je vakantie binnen door te brengen. Voorspelt de weerman of vrouw veel zon volgende week en je hebt nog wat vakantiedagen ongebruikt staan? Dan kun je makkelijk een last minute vakantie boeken in een vakantiepark op enkele uurtjes van thuis.

Vakantiepark aan de Belgische kust

Zomerstrandpanorama in De Panne in België

Wat dacht je bijvoorbeeld van een vakantie in een vakantiepark aan de Belgische kust? Ervaar het echte kustgevoel tijdens een verblijf in een vakantiehuis aan zee. In een vakantiehuis in een vakantiepark aan de Belgische kust hoef je je zeker niet te vervelen. Wil je sportief bezig zijn op het strand of in de zee? Naast zwemmen, zeilen, windsurfen en beachvolleybal behoren ook extreme water- en beachsporten zoals kitesurfen, strandzeilen en buggykiting allemaal tot de mogelijkheden. Afhankelijk van het vakantiepark, zijn er ook binnen het vakantiepark zelf verschillende activiteiten mogelijk. Bijna alle vakantieparken hebben minstens één, maar vaak meerdere, zwembaden.

Er zijn veel badplaatsen langs de Belgische kust waaruit je kunt kiezen en ze zijn allemaal verbonden door de langste tramlijn ter wereld, de Kusttram genaamd, die helemaal van de Franse grens naar de Nederlandse grens loopt en stopt bij alle resorts langs de kust. De Belgische Kust kent 10 kustgemeenten, elk met een eigen authenticiteit en sfeer. De badplaats De Panne heeft het breedste strand van alle badplaatsen, waardoor het perfect is om zandkastelen te bouwen en de gezonde zeelucht in te ademen. In De Panne is waar het pretpark Plopsaland te vinden is, mocht je met kleine kinderen reizen.

De meeste Belgische kustplaatsen zijn klein en gezellig, maar elke stad heeft zijn eigen kenmerken. Oostende is de grootste stad aan de Belgische kust en is een meer commerciële kustplaats met meer nachtleven dan de kleinere badplaatsen. Knokke-Heist wordt dan weer beschouwd als de chiquere kustkant van België. In Knokke-Heist vind je daarom veel restaurantjes, strandtentjes maar ook een prachtig natuurgebied dat wordt beheerd door Natuurpunt Knokke-Heist. Nieuwpoort is een meer klassieke kustplaats met een drukke vismarkt, pier, winkels en mooi natuurgebied vlak bij het strand. Bredene heeft meerdere vakantieparken met campings en daarom een goede optie voor gezinnen met een beperkt budget.

Vakantiepark in de Ardennen

Vakantiepark in de Ardennen

Op vakantie gaan naar de Ardennen is natuurlijk een klassieke optie voor veel Vlamingen. De Belgische Ardennen is een streek die je verwelkomt met weelderige, uitgestrekte bossen en glooiende heuvels. Het kiezen van een vakantiepark als uitvalsbasis is een uitstekend idee, omdat het je de vrijheid en het comfort geeft die alleen een plaatsje in een eigen vakantiehuis in een vakantiepark te bieden heeft. Een verblijf op een vakantiepark is een van de beste plekken om de omgeving wandelend of fietsend te verkennen. Kies een van de vele wandel- en fietsroutes en laat je meeslepen in de veelzijdigheid van Wallonië, wandelend langs frisse beekjes, kronkelende wegen en bruisende kleine stadjes.

Kies bijvoorbeeld voor een vakantiepark in de buurt van Durbuy, “het kleinste stadje van de wereld”. Bijna elk huis in het historische centrum van Durbuy is gebouwd van lokaal kalksteen met leien daken, en vele huisjes hebben een zichtbaar houten structuur. Het kasteel van Durbuy is een must-see tijdens je bezoek aan de stad. Het kasteel kijkt uit over de Ourthe met zijn indrukwekkende torens en neemt je mee terug in de tijd. Als je een fan bent van watersport, huur dan een kajak en peddel en ga samen met je familie of vrienden op de Ourthe gaan varen. De Ourthe afdalen is de ideale activiteit in de zomer, wanneer het mooi weer is en de Ourthe niet te diep en niet te droog staat.

Dinant stadsgezicht

Ook de regio rond de stad Dinant is perfect voor een vakantie in een vakantiepark. Dinant is gebouwd langs de rivier met een zeer indrukwekkende rotswand en ook rond deze gezellige stad zijn er tal van mogelijkheden voor activiteiten. Dinant is een prachtige plek om te bezoeken, te voet, op de fiets of varend op de Maas. De stadskern zit genesteld tussen het water van de Maas en een reusachtige rots en biedt tal van uitzonderlijke uitzichten in de omgeving van de stad. Een complete zomervakantie, een kort weekendje weg of een midweek in het voorjaar, een last-minute vakantie in een van de vele vakantieparken in de Ardennen is een geweldig idee.

Naar Blog overzicht