Wat houdt last minute precies in?

Het begrip ‘last minute’ is ingeburgerd als het over vakantiereizen en –accommodatie gaat. Maar wat betekent last minute nou precies? Eigenlijk is de term een beetje misleidend. Zeker, het is mogelijk vandaag te boeken en morgen te vertrekken. Maar in de praktijk hanteren vakantie-aanbieders de term voor boekingen binnen zes weken voor vertrek.

Wat maakt een last minute vakantie aantrekkelijk?

Lege stoelen op het vliegtuig en lege hotelkamers of vakantie-appartementen kosten alleen maar geld. Om ze toch vol te krijgen, leveren aanbieders een deel van hun winstmarge in en lokken klanten met prijzen die fors lager zijn dan normaal. De korting – die soms spectaculair kan zijn – is een reden waarom last mintute vakanties zo populair zijn. Kijk bijvoorbeeld maar eens bij de last minute aanbiedingen van vakantiehuizen in binnen- en buitenland. Maar er zijn meer redenen.

last minute aan de zee

Laat je verrassen

Een van de leuke dingen van een last minute vakantie is dat je nieuwe ontdekkingen kunt doen. Zoek ‘last minute’ op het internet en je vindt duizenden aanbiedingen voor alle mogelijke vakantiebestemmingen, accommodaties en vervoer. Terwijl je hier doorheen surft, valt je oog op fantastische mogelijkheden. Vakantiebestemmingen waar je nooit aan gedacht hebt, accommodaties die je budget altijd te boven gingen en andere verrassingen. Alleen door die aanbiedingen scrollen is al opwindend. Natuurlijk is last minute niet ieders keus. Maar behoor je niet tot de mensen die alles maanden van te voren willen regelen en hou je wel van een beetje avontuur, dan is een last minute vakantie een goede manier om het meeste uit je vakantiebudget te halen.

Verzekerd van zon

Vooral voor een strandvakantie heeft last minute een bijkomend voordeel. Dankzij satellieten en computerprogramma’s zijn de weersvoorspellingen voor de komende 14 dagen tegenwoordig vrij nauwkeurig. Met een last minute boek je niet alleen een bestemming, maar ook de zon.

Last minute, vroegboekkorting en reguliere aanbiedingen

Behalve last minute zijn er nog andere manieren om te besparen op de prijs van je valantie. Ook juist lang van tevoren boeken kan je een flinke korting opleveren. Touroperators en andere aanbieders willen graag zo snel mogelijk verkopen wanneer ze hun zomer- of winterprogramma gereed hebben. Vroegboekkortingen worden aangeboden in de eerste maanden van het jaar voor de zomervakanties en vanaf augustus tot oktober voor de winterboekingen.

En iets om op te letten: last minute is niet altijd echt last minute. Soms betreft het aanbiedingen die het hele jaar gelden, maar die als last minute kortingen worden geadverteerd.

Last minute weekendje weg

Last minute boekingen zijn populair voor weekend trips. Logisch natuurlijk, want een (lang) weekend weg van het werk en andere verplichtingen is eenvoudiger te regelen dan een hele vakantie. Je kunt makkelijk toegeven aan een impuls en er een paar dagen lekker tussenuit gaan naar het strand, de bossen of een bijzondere stad.

Last minute weekend aan zee

duin in Oostende
Duin in Oostende

Worden er zomerse temperaturen voorspeld voor het komend weekend? Wat let je om de boel de boel te laten en er volop van te genieten in een Nederlandse of Belgische badplaats. Stap in de auto of op de trein en in no time zit je in een huisje pal aan het strand dat voor twee of drie nachten jouw privédomein is. In veel vakanitiewoningen zijn huisdieren welkom, dus je hoeft geen last minute opvang voor je hond te regelen. Bij Belvilla vind je last minute weekend aanbiedingen van de Belgische kust tot de Waddeneilanden. Kijk hier voor alle last minute weekends in een mooi vakantiehuis.

Last minute weekend in de natuur

De Veluwe, het Limburse heuvelland, de Friese meren… in eigen land zijn er volop mogelijkheden voor een heerlijk ontspannen weekend in de natuur. Of reis een stukje verder en ontdek de wilde pracht van de Ardennen of de Duitse Eiffel, met spannende activiteiten als kajakken, kletteren en in de winter langlaufen en alpine skiën. Ook in onze buurlanden vind je bij Belvilla doorlopend last minute aanbiedingen van zorgvuldig geselecteerde vakantiewoningen en appartementen.

kajaks op de Ourthe
Kajaks op de Ourthe

Last minute weekend in een vakantiepark

Inpakken en wegwezen: op een vakantiepark zijn alle voorzieningen aanwezig, dus je hoeft nog minder te bedenken en te regelen voor een weekendje weg. Je hebt de auto niet nodig, want je kunt er je inkopen doen in de supermarkt, eten in een van de restaurants, spelen en spetteren in het zwemparadijs of deelnemen aan andere activiteiten. Met hun all-in aanbod zijn vakantieparken geweldige bestemmingen voor gezinnen met kinderen. Iedereen vindt er wat hij zoekt, of het nu actie of rust is. Belvilla heeft een ruim aanbod aan vakantiehuizen op vakantieparken in Nederland, België en Duitsland. Ideaal voor een weekenje weg met een leuke last minute korting.

Naar Blog overzicht