De reiswereld is in de ban van de post-covid chaos, maar dat betekent niet dat je je droomvakantie niet kunt plannen. In dit artikel laten we jou zien hoe men zich kan voorbereiden op een vakantie aan zee, ondanks de wereldwijde pandemie. Met een beetje creativiteit en vooruit plannen kun je altijd de vakantie van je leven hebben!

Plan jouw vakantie van tevoren

In de post-Covid-wereld is het belangrijker dan ooit om je vakantie van tevoren te plannen. Hierdoor kan je profiteren van alle beschikbare aanbiedingen en ervoor zorgen dat je de gewenste accommodatie en vluchten nog tijdig vindt.

Mensen hebben de afgelopen jaren reizen gemeden en staan nu te popelen om op hun droomvakantie te gaan. Dit kan betekenen dat er veel vraag is naar accommodatie en vluchten, het is dus belangrijk om vroeg te boeken om teleurstelling te voorkomen.

Hoewel het belangrijk is om een bestemming in gedachten te hebben, is het ook belangrijk om flexibel te zijn in je bestemmingskeuze. Met de huidige situatie kunnen dingen heel snel veranderen en is het belangrijk om je daarop voor te bereiden.

Als je vastbesloten bent om een bepaalde bestemming te kiezen, onderzoek dan andere luchthavens waar je op zou kunnen vliegen. Hierdoor heb je meer mogelijkheden bij het wijzigen van vliegroutes.

Zorg ervoor dat je de lokale Covid-19-voorschriften controleert

Gezondheidspaspoort, een vereiste om te reizen

Voordat je iets boekt, moet je de lokale Covid-19-voorschriften voor de door jou gekozen bestemming controleren. Deze regelgeving kan op elk moment wijzigen, dus is het belangrijk om zo up-to-date mogelijk te zijn.

In sommige landen moet je mogelijk een negatieve Covid-test ondergaan voordat je toegang krijgt, dus houd hier rekening mee in jouw plannen. In de meeste landen, althans in Europa, is het over het algemeen vereist om een up-to-date Covid-vaccin te hebben (3 doses). Voor sommige landen moet je ook nog steeds een passagierslokalisatieformulier invullen voordat je het land binnengaat.

Hoe reis je veilig in de post-Covid-wereld

Er zijn een paar dingen om in gedachten te houden wanneer je reist in de post-Covid-wereld. Zorg er eerst voor dat je alle benodigde items inpakt, zoals handdesinfecterend middel en mondmaskers. Het is ook een goed idee om de Covid tracing-app te downloaden voor de bestemming van jouw keuze.

Wanneer je op bestemming bent, moet je alle lokale richtlijnen en voorschriften volgen. Dit omvat zaken zoals social distancing en het dragen van een mondmasker indien nodig.

Hoewel het misschien ontmoedigend lijkt, is reizen in de post-Covid-wereld nog steeds mogelijk met een beetje planning en voorbereiding. Door onze tips op te volgen, kan je zorgen voor een veilige en plezierige vakantie!

De beste plaatsen voor een post-pandemische vakantie aan zee

Strand in Griekenland

Er zijn veel mooie plekken om te bezoeken voor een post-pandemische vakantie aan zee.

Allereerst is Griekenland een uitstekende keuze voor een vakantie aan zee, het land heeft vele mooie stranden, maar ook een rijke cultuur en geschiedenis. De lokale overheid heeft grote maatregelen genomen om vakanties in Griekenland zo gemakkelijk mogelijk te maken, zodat toeristen veilig van hun tijd kunnen genieten. Belvilla biedt een breed scala aan prachtige strandaccommodaties in Griekenland.

Bekijk ze zeker eens!


Vervolgens is Italië een andere geweldige optie voor een post-pandemische vakantie aan zee. Het mediterrane land heeft sinds de pandemie een bouw- en renovatiehausse gekend en biedt nu meer ruimte dan ooit, waardoor het een perfecte keuze is voor een veilige vakantie. Het land biedt een grote verscheidenheid aan stranden om uit te kiezen, evenals heerlijk eten en wijn.

Ontdek een aantal mooie vakantiehuizen aan zee in Italië op Belvilla.

Ten derde is Spanje een andere geweldige keuze voor een post-pandemische vakantie aan zee. Het land heeft een overvloed aan prachtige stranden, evenals een bruisend cultuur- en nachtleven. Hoewel het het beste is om plaatsen te vermijden die geen sociale afstand kunnen garanderen, zijn nu in het grootste deel van het land bars open, maar de overheid legt strikte regels en protocollen op om het beroemde Spaanse nachtleven zo veilig mogelijk te maken.

Als je zin hebt in een mix van zee en uitgaansleven, neem dan zeker eens een kijkje bij de vakantiehuizen op Ibiza die Belvilla te bieden heeft!

Ten slotte is Portugal nog zo’n fantastische optie voor een vakantie aan zee na de pandemie.Het land heeft een vriendelijke bevolking en er is genoeg te zien en te doen. Met de brede Atlantische stranden die beschikbaar zijn, kun je er zeker van zijn dat je een veilige plek vindt om te zitten net voordat je de zee induikt!

Boek een vakantiehuis in Portugal

Zorg ervoor dat je stranden vindt die niet te druk zijn

Zwemmen op het strand met minder mensen


Bij het kiezen van een strand om op te ontspannen, is het belangrijk om er één te vinden die niet te druk is. Zo kun je social distancing bewaren en teveel contact met andere mensen vermijden.

Sommige stranden zijn mogelijk gesloten vanwege de Covid-19-pandemie, dus controleer de lokale regelgeving voordat je op reis gaat.

Als je op zoek bent naar een meer afgelegen strandervaring, zijn er tal van privéstranden die je kunt bezoeken. Deze stranden hebben meestal een meerprijs, maar ze bieden een meer exclusieve ervaring.

Wat te doen als je op vakantie besmet raakt met het coronavirus?

Als je het coronavirus oploopt terwijl je op vakantie bent, is het eerste wat je moet doen jezelf isoleren. Dit betekent in jouw vakantiehuis blijven en contact met andere mensen vermijden. Afhankelijk van het land waarin je je bevindt, kunnen er specifieke regels zijn waaraanjje je moet houden.

Een belangrijk ding om in gedachten te houden wanneer je in de post-Covid-wereld reist, is het afsluiten van een reisverzekering. Dit zal helpen de medische kosten en huisvestingskosten te dekken als je het virus oploopt terwijl je op vakantie bent.

Bij het kiezen van een reisverzekering zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Zorg er eerst voor dat het medische kosten in verband met Covid-19 dekt. Ten tweede, controleer of het beleid beperkingen heeft. Sommige polissen dekken je bijvoorbeeld mogelijk niet als je naar een land met een hoog risico reist.

Zorg er ten slotte voor dat je de kleine lettertjes van het contract leest voordat je het koopt. Zo weet je precies wat wel en niet gedekt is.

Naar Blog overzicht