Kerstmis en Oud en Nieuw willen we het liefst samen vieren. Met familie en vrienden. Maar we willen er ook graag even tussenuit. Profiteren van de vrije dagen om op vakantie te gaan, een nieuwe omgeving te ontdekken en allerlei leuke dingen te doen. Een vakantiehuis huren op een vakantiepark is een geweldige manier om samen de feestdagen te vieren. Uit en toch thuis, in een mooie omgeving, waar je kunt genieten van alle voorzieningen en activiteiten voor het echte vakantiegevoel.

Kerstvakantie op de mooiste plekken in Nederland

een winterwandeling in de duinen
een winterwandeling in de duinen

Waar gaat je hart naar uit? De kust, de bossen of mooie steden? Vakantieparken waar je in de kerstvakantie een huisje kunt huren vind je overal in ons land. En in deze periode van het jaar zijn er in de omgeving vaak bijzondere dingen te zien en te doen. Lekker uitwaaien in de zilte zeewind op een stevige strandwandeling en helemaal rozig thuiskomen in je warme vakantiehuis. Beroemde kerstmarkten bezoeken, zoals de ondergrondse kerstmarkt in de gemeentegrot van Valkenburg. Je ogen uitkijken in de Winter Efteling of het magisch verlichte Madurodam. Of in eigen land op wintersport gaan in het grootste indoor skidorp van Europa, SnowWorld in het Zuid-Limburgse Landgraaf, waar je 5 verschillende pistes vindt om een dagje te snowboarden of skiën. Zomaar een paar ideeën voor een bijzondere kerstvakantie in eigen land.

Laat je verwennen op een vakantiepark

Buiten is het koud, maar een kerstvakantie op een vakantiepark is een en al warmte. Je vakantiehuis is comfortabel en rijkelijk voorzien van alles wat je nodig hebt om je echt thuis te voelen. De grotere vakantieparken beschikken vaak over een subtropisch zwemparadijs: je stapt er zo van de winter de zomer in! En zoek je het toppunt van warmte en comfort, dan vind je bij Belvilla zelfs wellness vakantiehuizen met je eigen privé sauna of jacuzzi.

Vakantiehuizen voor de hele familie of vriendengroep

kerstdiner met vrienden
kerstdiner met vrienden

Samen zijn, ondergedompeld in de gezellige kerstsfeer, lekker lang tafelen, de tijd nemen voor elkaar… de feestdagen zijn een periode waarin we de beslommeringen van het dagelijks leven even laten voor wat ze zijn en genieten van het gezelschap van de mensen die ons na staan. Waar kan dat beter dan in een huis op een vakantiepark, waar je geen gastheer of gastvrouw hoeft te spelen en alles relaxter gaat dan thuis. Bij Belvilla huur je een huis op een vakantiepark waar plaats is voor al je vrienden of de hele familie. Een luxe villa, bungalow of lodge met 6 of meer slaapkamers en meerdere badkamers, en vaak voorzien van een privé sauna… is dat geen geweldig idee voor een lang weekend in de kerstvakantie? Samen koken en dineren bij kaarslicht, na een dag vol actie op het park. En aan de kinderen heb je voor één keer geen kind, want die amuseren zich uitstekend met de speciale kinderactiviteiten die in veel vakantieparken tijdens de kerstvakantie worden georganiseerd.

Een vakantiepark kerstvakantie in het buitenland

Monschau
Monschau

Wil je de kerstvakantie doorbrengen in een heel andere omgeving, dan hoef je niet ver te gaan. Op een half uur van Maastricht zit je midden in de Ardennen. De Ardense vakantieparken zijn een prima uitvalsbasis om de prachtige natuur te ontdekken tijdens wandelingen door het ruige bergland met zijn witschuimende beken en dichte bossen. Geniet van de culinaire specialiteiten waar de Ardennen beroemd om zijn en wissel het buitenleven af met een bezoekje aan de beroemde kerstmarkt van Luik, waar 200 fraai verlichte chalets allerlei streekproducten verkopen en de glühwein rijkelijk vloeit.

Niet veel langer rijden, een dik uur vanaf Maastricht, ben je in de Duitse Eifel. Dit oude vulkaangebied is speciaal in de kersttijd een populaire bestemming, onder meer omdat je hier een flinke kans maakt op een witte kerst. Met een beetje geluk kun je vanuit je vakantiehuis in de Eifel al de eerste afdalingen van het seizoen maken. Maar ook zonder sneeuw is de Eifel een topbestemming voor de kerstvakantie. De unieke kerstsfeer is hier overal voelbaar. De dorpen en stadjes hebben allemaal hun kerststallen en kerstmarkten. Vooral de kerstmarkt van Monschau mag je niet missen. Slenterend langs de kraampjes tussen de schilderachtige vakwerkhuizen waan je je echt in een kerstsprookje.

Naar Blog overzicht