De thuisbasis van de hoogste berg van Spanje en enkele van de meest unieke landschappen ter wereld. Tenerife is een populaire vakantiebestemming voor zowel de zomer- als wintermaanden. Het eiland heeft een ruim aanbod aan activiteiten en bezienswaardigheden. Of je nu een vulkaan wilt beklimmen, met schildpadden wilt snorkelen of wilt ontspannen op het strand, op Tenerife kan het allemaal. Hierbij een lijst met de 7 mooiste bezienswaardigheden.

1. Masca

Masca op Tenerife
Masca op Tenerife

Masca is een pittoresk dorpje, gelegen in het binnenland op een locatie waar de bewoners van Tenerife zich verstopten toen ze werden aangevallen door piraten. Als je een huurauto hebt, kunt je er zelf komen, maar ga zo vroeg mogelijk in de ochtend, het kan er nogal druk worden. Wees ook voorbereid op scherpe bochten tijdens je tocht richting Masca.

De uitzichten zijn spectaculair en er is een restaurant met uitzicht op de vallei, wat je echt moet bezoeken, al was het maar voor een kopje koffie (het uitzicht is zeker inbegrepen in de bovengemiddelde prijs, maar het is de moeite waard). In Masca zijn veel wandelingen met verschillende afstanden te vinden voor de fanatieke wandelaars.

2. Vulkaan El Teide

Vulkaan el Teide Tenerife
Vulkaan el Teide Tenerife

Midden in Tenerife ligt de vulkaan Teide, die in de loop van vele duizenden jaren het eiland heeft gevormd tot wat het nu is. Hoewel hij in meer dan 100 jaar niet is uitgebarsten, kan dit nog steeds gebeuren (zelfs in zijn slaapstand). Dit is de reden waarom het nog steeds zwaar wordt gemeten en gecontroleerd op trillingen en andere geologische data.

Een bezoek aan de El Teide is voor veel vakantiegangers een van de redenen om naar Tenerife te komen. Je kunt het El Teide bezoekerscentrum bereiken per busverbinding of met een huurauto. Let op dat je voor de laatste paar honderd meter naar de top een vergunning nodig hebt, die je vooraf moet aanvragen. Je kunt dan met een kabelbaan hoger de El Teide bereiken. De uitzichten van boven zijn adembenemend.

3. Los Gigantes

Los Gigantes Tenerife
Los Gigantes Tenerife

De helft van de oostkust van Tenerife is één enorme klif, genaamd “Los Gigantes”. Het beste uitzichtpunt is zeker vanaf Acantilados. Het is niet makkelijk te vinden, vanwege de wirwar aan straatjes in de stad, maar als je er eenmaal bent, heb je een waanzinnig mooi uitzicht.

Acantilados is ook de plaats waar de meeste toeristenboten vertrekken voor een tocht langs de 800 meter hoge kliffen. Tijdens de boottocht kun je dieren als walvissen, dolfijnen en adelaars spotten. Langs de kust kun je ook prachtig wandelen met uitzicht over Los Gigantes. Let er wel op dat je afstand houdt van de rand van de klif.

4. Rural de Anaga Park

Rural de Anaga Park Tenerife
Rural de Anaga Park Tenerife

Als je even wilt ontsnappen aan de drukte, dan is een bezoek aan Rural de Anaga Park een goed idee. Sterker nog, de ruige kustlijn rond de ’tip’ van Tenerife wordt als een van de mooiste kustwegen gezien van het eiland, vooral rond Almáciga.

Als je op zoek bent naar een natuurlijk, vulkanisch zandstrand, ga dan naar Roque de las Bodegas. Dit is een van de grotere stranden rond Taganana en een van de beste plekken op Tenerife als je zwarte stranden wilt ontdekken. In het park vind je tal van wandelpaden en er zijn ook paden waar je kunt mountainbiken. Goede schoenen en voldoende drinken zijn wel echte aanraders.

5. Santa Cruz de Tenerife

Santa Cruz de Tenerife
Santa Cruz de Tenerife

In Santa Cruz de Tenerife vind je zowat alles: historische monumenten, prachtige stranden en verschillende recreatieve activiteiten. De stad is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en heeft voor ieder wat wils.

In de stad kun je naast historische gebouwen ook nieuwe architectuur bewonderen, deze mix van bouwstijlen is wat deze stad uniek maakt. Vanuit de haven van Santa Cruz vertrekken naast de ferries naar de andere eilanden ook boten voor dagtochten. Er zijn ook veel excursies die vanuit deze stad starten.

6. Punta de Teno

Punta de Teno Tenerife
Punta de Teno Tenerife

Tenerife ligt midden in de Atlantische Oceaan en het is dan ook niet gek dat er langs de kust van het eiland nogal wat vuurtorens te vinden zijn. Maar om eerlijk te zijn, de meeste zijn niet erg bijzonder. De enige uitzondering is de Punta de Teno.

Deze vuurtoren is behoorlijk spectaculair. Het markeert de meest westelijke plek van Tenerife en het staat boven op een kleine vulkanische rots. De vuurtoren is niet makkelijk te bereiken en ook heb je een vergunning nodig om hem te mogen bezoeken. Wellicht maakt dit je bezoek aan deze vuurtoren net iets meer speciaal.

7. Garachico

Garachico stad Tenerife
Garachico stad Tenerife

Garachico was ooit de meest welvarende haven van Tenerife en had een commerciële verbinding met Europa, Afrika en Amerika. Helaas heeft de stad te maken gehad met een reeks heftige gebeurtenissen, waaronder een van de grootste vulkaanuitbarstingen in de geschiedenis van Tenerife.

Het beste wat je in Garachico kunt doen, is door de smalle straatjes wandelen en de historische gebouwen in de stad ontdekken. Er zijn veel uitzichtpunten rond de stad, waar je een prachtig uitzicht hebtt over de kleurrijke huizen en de omgeving.

Naar Blog overzicht