Mallorca wordt beschouwd als de kroonjuweel van de Spaanse Balearen en de belangrijkste reden waarom het toerisme trekt, is natuurlijk vanwege de ongelooflijke stranden en baaien die worden omspoeld door turquoise wateren. Er zijn zoveel redenen om Mallorca te bezoeken en het eiland heeft veel meer te bieden dan alleen de stranden.

Mallorca is het grootste eiland van de Balearen, heeft bijna 1 miljoen inwoners en is daarom bezaaid vol met pittoreske stadjes dicht bij de kust en verder landinwaarts die er gewoonweg verbluffend uitzien. De hoofdstad Palma alleen al is een reden om Mallorca te bezoeken, maar we willen deze 6 plaatsen delen die je echt op je reisschema moet zetten wanneer je dit prachtige eiland bezoekt.

Palma de Mallorca

Hoewel de hoofdstad Palma een voor de hand liggende keuze is, blijft deze stad vol geschiedenis een must voor iedereen die van architectuur houdt. De rijke culturele historie heeft ervoor gezorgd dat er met kastelen, ruïnes, kathedralen, kloosters, grote herenhuizen en tuinen in heel Mallorca veel bezienswaardigheden te ontdekken zijn. Breng zeker een bezoek aan de prachtige gotische kathedraal van Palma, de kroon op het werk van de stad. De kathedraal is 121 meter lang, 55 meter breed en met een schip van 44 meter hoog is dit een van de grootste kathedralen ter wereld.

De wijken El Terreno, Santa Catalina, La Lonja en Paseo Marítimo aan de kust van Palma hebben vele restaurants en bars, waardoor ze populaire buurten zijn om tot de late uurtjes uit te gaan. Als je het culinaire deel van de stad wilt ontdekken, wandel dan van de Mercat de l’Olivar richting de oude stad. De focus ligt hier op de voedselmarkten, waar je de kans krijgt om van alles te proeven, van vers brood tot sobrassada, een lokale gezouten worst.

Natuurpark Sa Dragonera

Naast de hoofdstad Palma, moet je ook het Natuurpark Sa Dragonera op jouw lijstje zetten, dat op een kleiner eiland ligt aan de rand van het grotere eiland van Mallorca. Het natuurreservaat Sa Dragonera bezit een immense biologische rijkdom dankzij de grote kolonie zeevogels en endemismen van flora en fauna. Dit kleine eiland in het zuidwestelijke puntje van Mallorca is een ongelooflijk mooi natuurreservaat en kreeg zijn naam omdat de vorm van de heuvels lijkt op een slapende draak. Vanaf Sant Elm varen er bootjes naar het natuurgebied, dat een perfecte bestemming is om een dag te gaan wandelen.

Cap de Formentor

Als je op Mallorca op vakantie bent, moet je zeker en vast naar de noordpunt van het eiland gaan, genaamd de Cap de Formentor, waar het Serra de Tramuntana-gebergte de Middellandse Zee ontmoet en een verbazingwekkend landschap creëert. Cap de Formentor is gewoon een van de meest indrukwekkende plaatsen om te bezoeken in Mallorca. Het gebied biedt indrukwekkende uitzichten van adembenemende kliffen en dromerige stranden en je zult je realiseren hoe buitengewoon de natuur soms kan zijn.

Een vuurtoren bevindt zich bovenop een steile klif, aan de noordelijke rand van de Sierra de Tramontana. Far de Formentor is de naam van een spectaculaire vuurtoren gebouwd in 1863, op een hoogte van 119 meter boven de zeespiegel. Houd er rekening mee dat je dit punt sinds 2018 niet meer met de auto kunt bereiken, alleen lopend, fietsend met een openbare pendelbus.

Banyalbufar

Ook een stop waard als je langs de westkust van Mallorca reist, is het kleine dorpje Banyalbufar. De naam Banyalbufar is een combinatie van Moors en Catalaans en betekent gesticht door de zee. Het gebied stond bekend om de teelt van de Malvasier- of Malvasia-druivensoort voor de wijnproductie, die moderne wijnboeren in Banyalbufar nu met succes opnieuw aan het telen zijn. Vandaag de dag blijft Banyalbufar een plek waar het leven rustig geleefd wordt, omringd door vele andere charmante bergdorpjes om te verkennen. Er zijn hier maar een paar cafés en winkels, maar het is de moeite waard om even te stoppen voor een foto van het uitzicht.

Port Sóller

Port Sóller is een oude vissershaven en dit maakt het een geweldige plek om vis en zeevruchten te eten. Het afgelegen vissersdorpje in het noordwesten van Mallorca is een pittoresk, klein kustplaatsje dat vooral bekend en populair is geworden vanwege de historische tram die door het stadscentrum rijdt en de grote baai met de beschermde haven. De prachtige uitzichten, langs de kronkelende wegen die zich uitstrekken tot aan de kust, zijn echt adembenemend.

Naast het gezellige historische stadscentrum is er ook een mooie waterval en de historische toren genaamd Torre de Ses Animes of Torre des Verger die je moet zien. Torre des Verger werd al in 1579 gebouwd als uitkijktoren om dit stuk van de kust te bewaken en te verdedigen tegen aanvallen van piraten, maar tegenwoordig dient de toren alleen nog als uitkijktoren. Vanaf het platform op de toren is er een adembenemend overzicht van de kustlijn.

Cuevas del Drach

De Cuevas del Drach (Grotten van Drach in het Nederlands) liggen aan de oostkust van Mallorca, in de stad Porto Cristo. De prachtige grotten hebben een lengte van bijna 1.200 meter, een maximale diepte van 25 meter onder de grond en zijn ongetwijfeld een van de belangrijkste toeristische attracties van het eiland. De grotten verbergen een groot ondergronds meer, genaamd het Martelmeer, dat wordt beschouwd als een van de grootste ondergrondse meren ter wereld. Je kunt een begeleide rondleiding door de grotten maken en een bezoek aan de Cuevas del Drach duurt ongeveer 80 minuten

Naar Blog overzicht