Wij hebben de ideale vakantiebestemmingen voor koppels op een rijtje gezet! Of je nu graag de rust wilt opzoeken of op zoek bent naar een actieve vakantie, deze lijst heeft alles om deze zomer samen te kunnen genieten.

1. Parijs, Frankrijk

Disneyland Parijs
Louvre
Arc de Triomphe
Eiffeltoren
Eiffeltoren bij zonsondergang in Parijs, Frankrijk. Romantische reisachtergrond

We beginnen met de bestemming die natuurlijk niet kan ontbreken in de lijst, Parijs! Iedereen die aan een romantische vakantie denkt, denkt al gauw aan de stad van de liefde. Deze stad is rijk aan leuke eet- en drinktentjes, authentieke bezienswaardigheden en prachtige parken. Zo kunnen jij en je liefde genieten van het uitzicht in de wijk Montmarte, authentieke gebouwen bewonderen zoals Arc de Triomphe en het Louvre, tussendoor picknicken bij de Eiffeltoren en dineren in een van de vele romantische restaurants. Tijd over? Breng dan een bezoek aan Disneyland Parijs!

2. Amalfikust, Italië

Amalfikust, Italië

Ook Italië wordt al jaren als een van de populairste bestemmingen van Europa gezien voor een romantische vakantie. In de gemeente Positano vind je de Amalfikust dat bekend staat om zijn prachtige uitzichtpunten en fotogenieke huizen tegen de berghellingen aan. Naast de heerlijke Italiaanse keuken, beschikt deze havenstad over prachtige dorpen, smalle kustwegen en steile trappen. Ook in de omgeving zijn er genoeg activiteiten. Neem bijvoorbeeld een boottocht naar het eiland Capri, beklim de Vesuvius of breng een bezoek aan de steden Napels en Pompeï

3. Santorini, Griekenland

Santorini-eiland, Griekenland. Oia stad traditionele witte huizen en kerken met blauwe koepels over de Caldera, Egeïsche zee.

Dit Griekse eiland staat bekend als dé honeymoon bestemming. Het vulkanische eiland Santorini wordt gekenmerkt door zijn witte huisjes en kerken, blauwe daken, smalle steegjes en prachtige zonsondergangen. De zwarte stranden en unieke bouwstijl maken dit eiland zo bijzonder en anders vergeleken met andere Griekse eilanden. Terwijl je geniet van de zomerse temperaturen, is een bezoekje aan onder andere de plaatsjes Fira, Oia, Mechalochori en Kamari de moeite waard.

4Sevilla, Spanje

Sevilla, Spanje

Wil je tijdens je vakantie graag veel ondernemen? Dan is Sevilla de geschikte locatie! Deze stad is rijk aan prachtige authentieke bezienswaardigheden zoals het Real Alcázar en Plaza de España. Verder kun je in het historisch centrum wandelen langs de kathedraal, Torre del Oro, de vele tapas restaurants en typische wijken, zoals de voormalige Joodse wijk Santa Cruz. Vergeet ook zeker niet een Flamenco show bij te wonen!

5. Lissabon, Portugal

Lisbon, Portugal skyline with Sao Jorge Castle

De romantische uitstraling van Lissabon maakt het de ideale vakantiebestemming voor koppels. In deze prachtige stad kun je veel ondernemen. Zo kun je eindeloos wandelen over het strand, tussendoor lekker picknicken en eindigen met een schitterende zonsondergang bij een van de vele uitzichtpunten. Ook kun je een bezoekje brengen aan de authentieke plekjes zoals Belém, Castelo de São Jorge, Alfama en de Casas de Fado. Een leuke toevoeging is om te dineren in een van deze Casas.

6. Venetië, Italië

Uitzicht op het kanaal in Venetië, Italië ’s nachts

Zoals Parijs de stad van de liefde is voor Frankrijk, zo is Venetië de stad van de liefde voor Italië. Ook dit is dus de ideale bestemming voor een romantische vakantie. Hier vind je vele prachtige bezienswaardigheden tijdens je wandeling in de zon. Breng onder andere een bezoekje aan het plein Piazza San Marco, de basiliek van San Marco, het Dogepaleis, de Rialtobrug en de wijken Cannaregio en Dorsoduro. Daarnaast staat Venetië natuurlijk bekend om de kanalen en de bruggen. Vergeet daarom niet een tocht met de gondel op je to-do lijst te zetten! Tot slot kun je hier natuurlijk genieten van de heerlijke Italiaanse keuken.

Praag, Tsjechië

Panorama van Praag met de Karelsbrug en de Praagse Burcht op de achtergrond, Tsjechië

Praag staat ook wel bekend als de “Gouden Stad”. De stad heeft deze naam te danken aan het feit dat het als een van de mooiste steden van Europa wordt gezien. De historische bezienswaardigheden trekken daarom ook jaarlijks veel koppels naar de hoofdstad. Terwijl je samen met je grote liefde wandelt over de gezellige pleintjes en pittoreske straatjes, kun je genieten van het uitzicht vanaf de Karelsbrug, de astronomische klok op het Staré Mesto plein en het sprookjesachtige gebied rondom de Praagse Burcht.

Brugge, België

Beautiful panoramic view of famous Spiegelrei canal with famous Poortersloge and Jan van Eyck square in the background illuminated in golden morning light, Brugge, Flanders region, Belgium

Brugge is de ideale vakantiebestemming voor een romantische vakantie, als je liever niet te ver wilt reizen. Het middeleeuws karakter met vele authentieke bezienswaardigheden en activiteiten maken dit de geschikte bestemming voor jou en je geliefde. Wandel langs de vele oude gebouwen, vaar rond door de grachten en eindig met een lekker hapje en drankje op één van de vele gezellige terrasjes. Het Begijnhof Ten Wijngaerde, Choco Story en de Halve Maan zijn ook zeker een bezoekje waard!

Mallorca, Spanje

uitzicht op de haven van Port Soller van bovenaf, Mallorca in de zomer, Spanje

De vakantiebestemming Mallorca is geschikt voor elk type vakantieganger. De strandliefhebber kan hier genieten van de eindeloze kustlijn, gouden stranden en de prachtige Middellandse Zee. De actievelingen kunnen het binnenland intrekken, de geweldige natuur ervaren en een bezoek brengen aan de hoofdstad Palma de Mallorca. Bovendien kun je na een lange dag heerlijk genieten van goed betaalbare Mediterrane gerechten. Dus voor elk wat wils!

Zakynthos, Griekenland

Navagio-baai en Shipwreck-strand in de zomer. De meest bekende natuurlijke bezienswaardigheid van Zakynthos, Grieks eiland in de Ionische Zee

Doordat dit Griekse eiland relatief klein is, is dit het geschikte eiland om in een korte tijd alles te kunnen zien. Op Zakynthos kun je gemakkelijk op de prachtigste locaties komen door een auto, scooter of quad te huren en is het is één van de weinige eilanden waar je ook heerlijk kunt fietsen. Naast dat je eindeloos kunt genieten van de prachtige stranden, schitterende zonsondergangen en het snorkelen tussen de schildpadden, zijn er op dit eiland veel bezienswaardigheden. Echte aanraders zijn Cameo Island, Shipwreck Beach, Zakynthos stad en de blauwe grotten. In de avonden kun je bovendien in verschillende restaurants de lekkerste gerechten uit de Griekse keuken proberen tijdens een mooie zonsondergang.

Naar Blog overzicht