Wat is een boomkroonpad?

Boomkroonpad met uitkijktoren
Boomkroonpad met uitkijktoren

Een bezoek aan Duitsland is niet meer compleet zonder een bezoek aan een van de vele boomkroonpaden. Een boomkroonpad is een wandelroute over bruggen gebouwd tussen de boomtoppen die in de meeste gevallen uitkomen bij een uitkijktoren. Hiervandaan heb je prachtige uitzichten en ervaar je de wandeling weer net ietsjes anders. In de omgeving van veel boomkroonpaden vind je ook grote speeltuinen voor de kinderen of prachtige wandel- en fietsroutes. Hieronder de 5 mooiste boomkroonpaden in Duitsland voor je op een rijtje.

Baumkronenweg Waldkirch

Boomkroonpad Waldkirch
Boomkroonpad Waldkirch

In het populaire Zwarte Woud vind je het boomkroonpad Waldkirch, een avonturenpad met hangbruggen die je langs de bomen begeleid. Op dit wandelpad kom je uit bij een prachtig uitkijkpunt waarbij je over de vallei uitkijkt. Het boomkroonpad is 1 kilometer en onderweg zijn er leuke opdrachten om te leren over de dieren, planten en bomen die je tegenkomt in het bos.

In vergelijking met de andere boomkroonpaden is dit een relatief goedkoop boomkroonpad. Er is genoeg te doen rondom het boomkroonpad, zo vind je er onder andere een blotevoetenpad en een speelbos voor kinderen. Mis ook niet Europa’s langste glijbaan in de speeltuin!

Baumwipfelpfad Steigerwald

Boomkroonpad Steigerwald
Boomkroonpad Steigerwald

Dit boomkroonpad brengt je naar een 42 meter hoge uitkijktoren en vergt dus degelijke inspanning. Als je bent aangekomen op het uitkijkpunt en je geniet van het geweldige uitzicht ben je die klim snel vergeten. Net als bij het voorgaande boomkroonpad zijn ook hier langs het 1150 meter houten pad leuke interactieve dingen voor de kinderen te vinden. Op die manier leren ze op een kindvriendelijke manier over de omgeving en de planten en dieren die je tegenkomt.

Dit boomkroonpad is ook toegankelijk voor een rolstoel of kinderwagen, wat het erg leuk maakt om met het hele reisgezelschap richting de uitkijktoren te gaan.

Baumkronenpfad Hoherodskopf

Boomkroonpad Hoherodskopf
Boomkroonpad Hoherodskopf

Een van de kleinere boomkroonpaden in Duitsland is het Baumkronenpfad Hoherodskopf gelegen op de Vogelsberg. Deze berg heeft een vulkanische oorsprong en is hierdoor een stuk hoger dan omliggende gebieden, de ideale plek voor een boomkroonpad. In het informatiecentrum kun je meer informatie vinden over de vulkaan wat deze streek gevormd heeft.

Het leuke aan deze wandeling is dat het bestaat uit een touwbrug omringd met touwen. Dit oogt weer net iets spannender dan een houten wandelpad. Houdt er dus wel rekening mee dat dit niet erg toegankelijk is voor een rolstoel of kinderwagen. Het is een redelijk korte route van maar 500 meter en ook qua hoogte maar 15 meter boven de grond, maar absoluut een bezoekje waard. Ook vind je een klimbos en midgetgolfbaan in het Vogelsberg bos voor als je echt een dagje uit ervan wilt maken.

Baumwipfelpfad Harz

Boomkroonpad Harz
Boomkroonpad Harz

Waar de meeste boomkroonpaden bekend staan van de houten wandelpaden, is Baumwipfelpfad Harz een ijzeren constructie. Dit pad gelegen in het prachtige Harz gebergte is een kilometer lang en bevindt zich op een hoogte van 26 meter boven de grond. Tijdens de route zijn ook bij dit boomkroonpad leuke speelelementen toegepast voor kinderen, maar ook voor de oudere is gedacht. Zo vind je op meerdere plekken rustplaatsen om eventjes de benen te laten rusten en te genieten van het uitzicht.

Bij dit boomkroonpad kun je kiezen voor een normaal pad of een avontuurlijke route, waarbij er meer oog is voor het spelelement voor de kinderen.

Baumwipfelpfad Schwarzwald

Zoals de naam al doet vermoeden ligt ook het boomkroonpad Schwarzwald in het populaire Zwarte Woud. Het meeste toffe aan dit boomkroonpad is de glijbaan die helemaal naar beneden gaat. Maar ook de 40 meter hoge uitkijktoren en de gave hangbrug die je door de bomen heen stuurt. Kortom een avontuurlijk boomkroonpad voor ieder wat wils.

Naar Blog overzicht