Berlijn is misschien wel een van de hipste steden ter wereld. Het is een oude en historische stad die sinds de val van de Berlijnse muur opnieuw modern is geworden en daarom de komst heeft gezien van trendy, artistieke, jonge mensen van over de hele wereld. De stad Berlijn heeft een van de beste club scenes ter wereld, is de thuisbasis van talloze makers van geavanceerde elektronische muziek en wordt beschouwd als de hoofdstad van de techno. Berlijn is een hippe stad, dat is duidelijk, en dit zijn volgens ons de 7 coolste dingen om te doen in Berlijn.

Ga uit in Berghain

clubben in Berghain
clubben in Berghain

Berghain is een wereldberoemde nachtclub in Berlijn. De club is vernoemd naar de locatie nabij de grens tussen Kreuzberg en Friedrichshain, en ligt op korte loopafstand van het centraal station Berlin Ostbahnhof. De beroemde geheimzinnige club, die veel van ’s werelds meest gerespecteerde dj’s aantrekt, wordt vaak gezien als de “beste club ter wereld”. Berghain maakt deel uit van de geschiedenis van technomuziek van de stad, die begin jaren negentig begon in kelders en leegstaande fabrieksgebouwen.

Houd er rekening mee dat het niet gemakkelijk is om binnen te komen en dat je minimaal uren in de rij zult moet staan. De kans om als grote groep toeristen Berghain binnen te komen is op zijn best klein te noemen en een zwerm luidruchtige vrienden schreeuwt “dit zijn toeristen” naar de bouncers aan de ingang. Gedraag je daarom wanneer je in lijn staat te wachten, neem zeker geen alcohol mee en wees niet al te luidruchtig. Zelfs dan zal het niet evident zijn om binnen te raken.

Ga voor koffie in Kreuzberg

koffie in Kreuzberg
koffie in Kreuzberg

Een van de districten die je zeker moet hebben gezien is Kreuzberg. Kreuzberg staat bekend om zijn uitgaansleven en heeft daarnaast de beste koffieplaatsen in de stad. De etnisch Turkse en Arabische gemeenschappen die al langer in Kreuzberg wonen worden nu vergezeld door een massale toestroom van jonge buitenlanders en deze plek is daarom perfect om een goede kop koffie te drinken. Terwijl je de prachtige gebouwen en gezellige straten bewondert in Kreuzberg, is het een echte aanrader om even te stoppen in een van de coole cafés en te genieten van de perfecte cappuccino.

Ontspan in het Tiergarten Park

Tiergarten Park
Tiergarten Park

Tiergarten, in het Duits Großer Tiergarten, is het populairste park in de binnenstad van Berlijn, volledig gelegen in het gelijknamige district. Het park is 210 hectare groot, behoort tot de grootste stadstuinen van Duitsland en wordt vaak vergeleken met Central Park in New York. Tiergarten Park vormt in veel opzichten het hart van Berlijn en trekt joggers, skaters, fietsers en wandelaars aan, maar is ook geweldig om gewoon te relaxen of te picknicken. De dierentuin van Berlijn ligt op slechts een steenworp afstand en is een geweldige plek om naartoe te gaan als je met kinderen reist.

Ga winkelen op de rommelmarkt bij het Mauerpark

rommelmarkt Mauerpark
rommelmarkt Mauerpark

Berlijn heeft eindeloos veel rommelmarkten omdat de hippe inwoners van Berlijn er echt dol op zijn. Een van de meest populaire vlooienmarkten vindt elke zondag plaats en is gelegen aan het Mauerpark. Deze tweedehandsmarkt zelf bestaat voornamelijk uit individuele standjes met verschillende artikelen zoals tweedehands kleding, schoenen, fietsen, oude vinylplaten, strips en prullaria. Als je even wilt relaxen tijdens of na het shoppen, ga dan naar één van de vele eetkraampjes of cafeetjes die je terugvindt tussen de marktkramen.

Ga naar East Side Gallery Berlin

Graffiti in de East Side Gallery
Graffiti in de East Side Gallery

Als je op zoek bent naar een coole plaats in Berlijn, dan kun je niet naast de East Side Gallery Berlin kijken. De East Side Gallery, of kortweg ESG, is het langst overgebleven deel van de iconische Berlijnse Muur. en dient nu als een gedenkteken voor vrijheid met artistieke bijdragen van internationaal erkende straatartiesten over de hele wereld. Als je op zoek bent naar de perfecte plaats om enkele Instagram-foto’s te maken, dan is dit de plaats waar je heen moet gaan. Toegang tot de East Side Gallery is helemaal gratis, maar je kunt er wel betalen voor een rondleiding.

Rijd door de stad in een Trabi

Trabi in Berlijn
Trabi in Berlijn

Trabant is een serie kleine auto’s geproduceerd van 1957 tot 1991 door de voormalige Oost-Duitse autofabrikant VEB Sachsenring Automobilwerke Zwickau. In totaal zijn er vier verschillende modellen gemaakt. Trabant betekent ‘metgezel’ in het Duits en was het meest populaire Oost-Duitse voertuig. Deze auto wordt in de volksmond de Trabbi genoemd en als toerist kun je er eentje huren. Je kunt kiezen om een tour te nemen in een Trabi of er een huren en zelf vrij rondrijden door Berlijn. Berlijn verkennen in een Trabi is een echte aanrader als je met je partner of een kleine vrienden op vakantie bent.

Spring van het Park Inn Hotel

Park Inn Hotel
Park Inn Hotel

Als je op zoek bent naar iets extreem om te doen, dan is onze laatste tip zeker iets voor jou. De sprong die je van het Park Inn Hotel kunt maken wordt Base Flying genoemd, en valt te vergelijken met bungeejumping. Bij Base Flying duik je verticaal naar de grond vanaf de 125 meter hoge Park Inn bij Radisson Berlin Alexanderplatz in een gecontroleerde val, beveiligd door een speciaal systeem dat vaak wordt gebruikt bij stunts in actiefilms. Je kunt een officiële video krijgen die je gezicht opneemt voor ongeveer 20 euro, die je meekrijgt op een SD-kaart, of je kunt je eigen camera meenemen als je een herinnering

Naar Blog overzicht