Watervallen zijn misschien niet het eerste waar je aan denkt bij Europa, maar je komt er genoeg indrukwekkende watervallen tegen. Over het hele continent kun je prachtige watervallen vinden, van de beroemde watervallen van Plitvice tot minder bekende zoals de Latefossen waterval in Noorwegen. Hierbij een overzicht van de 5 meest spectaculaire watervallen:

1. Watervallen van Coo – België

Watervallen van Coo
Watervallen van Coo

Stop bij de populaire watervallen van Coo. De watervallen van Coo zijn 15 meter hoog en daarmee de hoogste watervallen van België. 15 meter is eerlijk gezegd niet zo hoog in vergelijking met andere watervallen die je zult tegenkomen in Europa, maar zeker een bezoek waard. Ook de omgeving en het kleine plaatsje Coo zijn leuk om te bezoeken. Het themapark Plopsa Coo is geweldig voor kleine 

kinderen.Alle vakantiehuizen bij Coo

2. Watervallen van Krka – Kroatië

Watervallen Krka
Watervallen Krka

Het Krka National Park is het op één na meest bezochte park in Kroatië, en nadat je de prachtige foto’s van het park en de watervallen hebt gezien, begrijp je waarom! De watervallen van Kroatië zullen je echt versteld doen staan. Er zijn in totaal zeven watervallen in het park, maar de belangrijkste attractie zijn de Skradsinki buk-watervallen, een reeks van 17 watervallen. De prachtige omgeving in combinatie met het feit dat je nog steeds in de watervallen mag zwemmen, maakt ze zo’n populaire bestemming. Populair zijn ook de Roski Slap-watervallen, een serie van 12 watervallen van meer dan 450 meter hoog. De andere vijf watervallen worden minder bezocht, maar zijn daarom niet minder mooi.

Alle vakantiehuizen bij Krka

3. Rijnwaterval – Zwitserland

Rijnwaterval in Zwitserland
Rijnwaterval in Zwitserland

Zwitserland is een land vol natuurlijke schoonheid van meren, bergen tot spectaculaire watervallen. Tot de mooiste behoren de Reichenbach-watervallen. Gelegen in Meiringen in de regio Berner Oberland, zijn de watervallen gemakkelijk te bezoeken vanuit Interlaken – een treinrit van 30 minuten. Er zijn verschillende manieren om bij de watervallen te komen. Je kunt er naartoe wandelen of je kunt een kabelbaan nemen. De wandeling duurt ongeveer 2,5 uur van de stad naar de top van de watervallen en terug naar beneden. De kabelbaan is van hout en kan 24 passagiers tegelijk naar vervoeren naar het uitkijkpunt. Met de kabelbaan duurt het 7 minuten om de 244 meter naar het platform af te leggen, en onderweg heb je een prachtig uitzicht over de stad en de vallei.Alle vakantiehuizen in Berner Oberland

4. Triberger Watervallen

Triberger waterval in Duitsland
Triberger waterval in Duitsland

Triberg ligt direct aan de spoorlijn van het Zwarte Woud en staat bekend om de hoogste watervallen van Duitsland, met een totale daling van 163 meter over 7 watervallen verspreid. Jaarlijks bezoeken meer dan een half miljoen mensen dit natuurspektakel. Er zijn drie ingangen naar de watervallen, die bereikbaar zijn via geasfalteerde paden, trappen en loopbruggen. Goed om te weten is dat de paden niet geschikt zijn voor kinderwagens of een rolstoel. De laagste en grootste waterval van de waterval bereik je echter relatief gemakkelijk vanaf de hoofdingang.

Alle vakantiehuizen in het Zwarte Woud

5. Latefossen – Noorwegen

Latefossen waterval in Noorwegen
Latefossen waterval in Noorwegen

Låtefossen is een verbazingwekkende 95 meter hoge waterval in het zuidwesten van Noorwegen. Hij bestaat uit twee afzonderlijke stromen die vanuit het meer Lotevatnet naar beneden stromen. Wat deze waterval echt bijzonder maakt, is dat hij direct onder de weg stroomt. Je wordt nat als je over de brug loopt en je kunt zelfs je auto een kleine wasbeurt geven. De oude stenen brug met zes bogen is erg mooi en fotogeniek. Als je de enorme stroom van de waterval echt wilt ervaren, kun je langs de waterval omhoog wandelen. Het wandelpad begint aan de rechterkant van de brug en je kunt ongeveer tot een derde van de waterval lopen. Pas op dat je voldoende afstand houdt van de waterval, de kracht van het water is gevaarlijk.

Alle vakantiehuizen in Zuid-west Noorwegen

Naar Blog overzicht