Wil je kunnen genieten van luxe vakantie zonder daarvoor veel geld uit te moeten geven? Wij hebben de 10 beste budget bestemmingen op een rijtje gezet voor deze zomer! Zowel voor een korte vakantie dichtbij of juist ver weg.

1. België

Het eerste land op deze lijst is van onze zuiderburen. Dit is de ideale vakantiebestemming als je niet teveel geld wilt uitgeven en niet te lang wilt reizen. Het goedkope voordeel is dat je gemakkelijk de kleine afstand kunt afleggen met de trein, bus of auto en daardoor direct flink kunt besparen op vele malen tanken, tolwegen en vliegtickets. Combineer dat met onze last minute deals en je kunt genieten van een goedkope vakantie! Daarnaast is er in België veel te ondernemen en is het een geschikte bestemming voor zowel een vakantie met het gezin of een vriendengroep. Zo kun je gaan voor een actieve vakantie of lekker tot rust te komen in de prachtige natuur van de Ardennen, een stedentrip naar Brugge, Brussel en Antwerpen maken of lekker uitwaaien aan de Belgische kust.

2. Duitsland

Van onze zuiderburen gaan we naar onze andere buren, Duitsland. Ook hier geniet je van het voordeel dat het een relatief kleine afstand is en dus kunt besparen op vervoerskosten. Wist je al dat je tijdens de zomermaanden gebruik kunt maken van het ‘9-Euro-Ticket’? Zo kun je voor slechts 9 euro onbeperkt reizen door Duitsland. Je kunt hier bovendien alle kanten op. Duitsland is een geschikte bestemming voor sportievelingen door de afwisseling van laagvlakten en hoge bergen. Ook de cultuurliefhebbers kunnen eindeloos genieten van de culturele, bruisende steden als Berlijn en Hannover.

3. Kroatië

Kroatië staat bekend om zijn mooie stranden, prachtige natuur en historische steden. Je kunt dus helemaal zelf bepalen wat voor vakantie je ervan maakt. Zo kun je bijvoorbeeld een stedentrip maken naar steden als Zagreb en Dubrovnik, een bezoek brengen aan de natuurparken met in het bijzonder het Nationaal Park Plitvice Meren of lekker genieten van de zon op een van de vele stranden aan de Adriatische Zee. Kroatië is een relatief goedkoop land. Vooral de lokale producten zijn merkbaar goedkoper dan in andere vakantielanden.

4. Portugal

Een verrassende, maar Portugal hoort toch ook echt in dit rijtje thuis. Met goedkope vliegtickets vlieg je hier eenvoudig naartoe en kun je vervolgens prachtig rondreizen met het openbaar vervoer of een huurauto. Hier kun je genieten van middeleeuwse kastelen, charmante dorpen, bruisende steden en prachtige stranden. Populaire activiteiten zijn het ontdekken van de Portugese keuken tijdens een stedentrip in Porto of Lissabon, tot rust komen op de stranden van Algarve en een bezoekje brengen aan de wijngaarden in de Douro-vallei. En dat alles hoeft niet duur te zijn! Voornamelijk in het binnenland zul je verrast zijn.

5. Hongarije

Hongarije is een land dat door velen nog onontdekt is. Daarom is het daar niet alleen goedkoop, het is er ook nog lekker rustig! Ideaal voor een stedentrip. Zo kun je gemakkelijk en goedkoop rondtoeren door verschillende adembenemende bestemmingen zoals Boedapest, Eger, het Balatonmeer, het Mátra en Zempleni gebergte, de twee grote rivieren de Donau en de Tisza en bezienswaardigheden zoals het Stornohuis en openluchtmuseum Aguincum.

6. Macedonië

Ook in Macedonië is het toerisme zich nog maar net aan het ontwikkelen. In plaats van 5-sterren resorts, vind je hier voornamelijk kleinschalige en kindvriendelijke hotels met een prima prijs/kwaliteitsverhouding. Daarom is deze goedkope vakantiebestemming juist zo fijn. Helaas biedt Macedonië geen toegang tot de zee. Wel kun je onder andere genieten van het Ohrid meer. Het helderste meer van Europa is ideaal voor de watersportliefhebbers! Hier kun je een leuke boottocht maken en verschillende watersporten beoefenen en ook dit is mogelijk tegen een lage prijs. Na een lange dag kun je voor een paar euro een driegangenmaaltijd eten en haal je uit de regio voor slechts een paar cent een heerlijk stuk vers fruit.

7. Frankrijk

Frankrijk is een veelzijdige vakantiebestemming en is al jaren enorm populair. Omdat het zoveel te bieden heeft, kan het natuurlijk lastig zijn om te kiezen welke bestemming geschikt is voor jou. Zo kun je kiezen uit de prachtige badplaatsen in het zuiden van het land, de rustgevende natuur in het binnenland of de ruwe kust in het westen. In de regel geldt dat hoe dichter je aan de kustlijn verblijft, des te hoger de prijzen. Trek dus verder het land in om tegen voordeligere prijzen te verblijven. Ook wordt het aanbod aan vliegtickets steeds groter, waardoor de prijzen over het algemeen voordeliger worden.

8. Griekenland

Griekenland is het land van prachtig weer, vele stranden en knusse dorpjes. Wanneer je aan Griekenland denkt, denk je al gauw dat je hiervoor veel geld moet neerleggen. Dit is zeker niet altijd het geval. Door wat beter te zoeken en eilanden als Santorini te vermijden, kun je Griekenland zeker op je lijstje plaatsen. Ook kun je veel geld besparen door goed op te letten waar je gaat eten en drinken. Dit lukt al snel door buiten de hoofdstraat een restaurant uit te zoeken. Geschikte eilanden voor jouw goedkope vakantie zijn onder andere Kos, Paros, Rhodos en Naxos.

9. Oostenrijk

Als je aan Oostenrijk denkt, denk je al gauw aan het land van wintersport en de oneindige witte pistes. Maar daarnaast is het een prachtige vakantiebestemming voor de zomer. Als de zon schijnt en de meeste sneeuw verdwenen is, kun je hier genieten van eindeloze wandel- en fietsroutes door de bergen, bossen, rotsen en gletsjers. Daarnaast zul je veel prachtige meren passeren, waar je heerlijk kunt relaxen of verschillende watersporten kunt beoefenen. Daarnaast beschikt Oostenrijk over veel cultuur en zijn de steden Wenen, Innsbruck, Salzburg, Klagenfurt en Bregenz zeker een bezoekje waard!

10. Nederland

Tot slot, ons eigen land. Ook hier kun namelijk heerlijk en goedkoop op vakantie! Zo vind je verschillende betaalbare vakantiebestemmingen op de Veluwe, aan de Noordzeekust en in het heuvelachtige Limburg. Veel van deze bestemmingen beschikken over authentieke steden, prachtige natuurgebieden en gezellige stranden. Of reis richting het noorden om de unieke Waddeneilanden te ervaren. Het grote voordeel is dat alles goed te bereiken is met de auto of het openbaar vervoer, waardoor je veel geld kunt besparen op vervoerskosten.

Naar Blog overzicht