Er zijn zoveel redenen om van Europa te houden in de herfst. De bladeren krijgen prachtige oranje en rode tinten, de kou begint in te zetten en er hangt een zekere magie in de lucht. Maar natuurlijk heeft elk land, elke regio en zelfs elke stad iets anders te bieden in deze tijd.

Dus of je nu op zoek bent naar uitstel van de drukte, de natuurlijke schoonheid van herfstkleuren wilt zien of in deze periode in de warmere streken wilt verblijven, Europa heeft een herfstbestemming voor je.

En als je je afvraagt waar dat is, dan is deze top 7 echt iets voor jou.

1. Meer van Bled – Slovenië

Bled meer in Slovenië

Een van de beste dagtochten vanuit Ljubljana is naar het meer van Bled, op ongeveer 40 minuten rijden van de stad. Ga vroeg in de ochtend en geniet van het spiegelende oppervlak van het meer en de iconische beelden van de bedevaartskerk van de Hemelvaart van Maria, gelegen op het kleine eiland in het midden van het meer. Vanaf hier is wandelen in Triglav National Park geweldig in deze tijd van het jaar, niet te warm en redelijk rustig, de hele tijd omringd door die geweldige herfstkleuren.

Slechts drie uur ten zuiden van Ljubljana, in Kroatië, ligt het Nationaal Park Plitvicemeren. Dit merengebied is in elk jaargetijde prachtig, maar in de herfst, met de koperen en roodbruine bladeren die contrasteren met het turquoise water, komen de meren echt tot leven. Vanaf 1 november zijn alleen de lager gelegen meren open, waardoor september en oktober de beste tijden zijn om te bezoeken, waar je ook kunt genieten van een gereduceerde toegangsprijs.

Het weer zal koel zijn, rond de late tienerjaren in september en mogelijk natter in oktober met zeer koele avonden. Zorg ervoor dat je waterdichte en warme kleding meeneemt.

2. Brugge – België

Brugge in België

De prachtige middeleeuwse stad Brugge maakt indruk in de herfst, met spectaculaire grachtenkleuren, de sfeervolle oude stad en precies het soort eten dat goed is in oktober en november! Slechts twee van de Belgische gerechten die je echt moet proberen, zijn decadente wafels gesmoord in room en fruitige herfstbessen of frites met mayonaise.

Gemakkelijk bereikbaar vanuit Londen of Parijs, via de Eurostar, Brugge is perfect voor een weekendje weg in de herfst, ideaal om te wandelen en te ontspannen. Het Minneswater (Lake of Love) wordt omgeven door herfstkleuren als de bomen draaien en is een geweldige plek om te dwalen. Volg het windmolenpad voor een fantastisch uitzicht op de oudste windmolens van de stad, gemarkeerd in het landschap tegen de lage herfstzon.

Het zal hier koel zijn, met temperaturen in de late tienerjaren in september en tegen de winter met 3 of 4 graden per maand. November wordt een koude 10 graden, dus kleed je warm in.

3. Kopenhagen – Denemarken

Kopenhagen in Denemarken

De kleurrijke en levendige hoofdstad van Denemarken heeft zoveel bezienswaardigheden, maar is ongelooflijk druk tijdens de zomermaanden. Natuurlijk willen mensen Kopenhagen in de zomer bezoeken tijdens de lange zomerse dagen! Maar we denken dat Kopenhagen in oktober een van de beste plaatsen is om te bezoeken in Europa; de drukte van de late zomer is verdwenen en het is te vroeg voor de echte kou.

Je krijgt de kans om deze historische en prachtige stad in al zijn glorie te zien, zonder dat duizenden andere mensen je fotomoment verpesten. Je kunt ook het Deense gevoel van Hygge volledig omarmen, een sfeer van gezelligheid en comfortabele gezelligheid en tevredenheid.

September kan nog aangenaam zijn met temperaturen in de late tienerjaren gedurende de dag. Eind oktober en november wordt het weer aanzienlijk koeler en worden de nachten kouder. Neem dikke sokken en een sjaal mee!

4. Bavaria – Duitsland

Bavaria Duitsland

Deze geheel door land omgeven staat in Duitsland is de grootste van de staten en biedt deze tijd van het jaar een kleurrijke maar rustige ervaring. Het toeristenseizoen is voorbij, de regio verlaten om te genieten van wat rust en stilte. In de herfst is het weer vrij zacht, dus je kunt het prachtige landschap zonder onstuimig weer verkennen. In feite is het een geweldige tijd om de regio te verkennen tijdens het wandelen.

De Beierse Alpen bieden de perfecte plek om de natuur in te gaan en van dichtbij te genieten van het schilderachtige landschap. Beieren is zonder twijfel een van de beste plaatsen om te bezoeken in Duitsland. Terwijl je in de regio bent, kun je enkele van de oude steden en dorpen verkennen om een echt gevoel voor de omgeving te krijgen. Een Bamberg-wandeltocht maken is altijd een favoriet en je leert over de geschiedenis van de stad.

5. Zillertal – Oostenrijk

Zillertal in Oostenrijk

Zillertal, 50 km ten oosten van Innsbruck, is een bescheiden stad in Tirol. In een werkelijk adembenemende vallei komt de stad elk jaar in de herfst tot leven wanneer de Almabtrieb (veetocht) plaatsvindt. Almabtrieb is de thuiskomst van de koeien, versierd met bloemen en hoofddeksels, van de hoge weiden waar de kuddes de zomer hebben doorgebracht. Het is een zeer geliefde traditie en een belangrijk onderdeel van de Alpenlandbouwkalender.

Er zijn in de herfst een aantal veetochten door Tirol (ook wel Tirol genoemd) en in de lokale steden vinden allemaal festivals plaats met lokaal ambachtelijk eten, livemuziek en handwerk. Je zou een Almabtrieb-festival gemakkelijk kunnen combineren met een verblijf in Innsbruck, waar veel te zien en te doen is in de herfst, voordat het winterse skiseizoen begint.

Overdag zal het hier prachtig weer zijn, met de warmte van de zomer nog in de lucht. Het zal ’s avonds en’ s nachts echter fris zijn, dus zorg ervoor dat je wat kleding voor koud weer meeneemt, vooral eind oktober en november.

Naar Blog overzicht