Nederland staat misschien niet bekend om zijn wilde dieren, maar dat betekent niet dat er niet genoeg te genieten valt! Naast het razendpopulaire Artis in Amsterdam beschikt Nederland over ruim 50 grote en kleine dierentuinen. Er valt dus genoeg te genieten van de mooie onderwaterwereld, een safari tussen giraffen of bomen vol met slingerende aapjes. Hieronder een overzicht van de beste dierentuinen die Nederland te bieden heeft.

Dierentuin Blijdorp – Rotterdam

Diergaarde Blijdorp
Diergaarde Blijdorp

Deze dierentuin in Rotterdam vierde in 2007 haar 150e verjaardag en is een van de oudste dierentuinen van Nederland met meer dan 180 diersoorten. De dierentuin heeft meerdere prijzen gewonnen en werd door de onafhankelijke website ZooSite voor drie jaar op rij uitgeroepen tot mooiste dierentuin van de Benelux.

Een reis naar Blijdorp biedt niet alleen bezienswaardigheden van alle klassiekers – leeuwen en tijgers en beren, oh jee! – maar de dierentuin herbergt ook een prachtige botanische tuin en een magische vlindertuin. En als onderwaterwezens meer jouw ding zijn, is er ook een Oceanium dat in 2001 werd geopend en waar haaien, pinguïns, schildpadden en zeeleeuwen leven.

Bekijk vakantiehuizen in de omgeving van Diergaarde Blijdorp[/button]

Artis Amsterdam

Dierentuin Amsterdam
Dierentuin Amsterdam

Dit is eigenlijk de oudste en populairste dierentuin van Nederland. Ondanks dat het al zo lang bestaat, is het nog steeds erg modern en goed onderhouden. Dierentuin ARTIS biedt haar bezoekers een hele dag plezier, met een verscheidenheid aan verschillende dingen om te zien.

Ze hebben een dagelijks schema, dus als je dolgraag wilt zien hoe de leeuwen of pinguïns worden gevoerd, zorg er dan voor dat je de tijden controleert en op het aangegeven tijdstip naar het verblijf gaat. De dierentuin heeft ook een aquarium en een planetarium kortom er valt dus genoeg te ontdekken!

Bekijk vakantiehuizen in de omgeving van Diertentuin Artis[/button]

DierenPark Amersfoort

Dierenpark Amersfoort
Dierenpark Amersfoort

Dierenpark Amersfoort staat bekend als de dierentuin voor kinderen, vanwege de vele speelopties en leerzame interacties. Zo vind je op het park een klimpark, vele speeltuinen en kunnen de kinderen al hun vragen stellen tijdens een rondleiding van een van de dierverzorgers.

In het dierenpark wonen maar liefst 1500 dieren. Geen zin om het hele park te voet af te leggen? Neem de Berenboemel (mini trein) of de Expeditie-river (fietsboot) om het park op een avontuurlijke manier te verkennen. Het park is opgedeeld in verschillende pleinen en hierdoor erg overzichtelijk.

Bekijk vakantiehuizen in de omgeving van Dierenpark Amersfoort[/button]

Beekse Bergen Safari Park

Safari Park Beekse Bergen
Safari Park Beekse Bergen

Beekse Bergen, gelegen nabij Tilburg, is de grootste dierentuin voor wilde dieren in de Benelux en biedt onderdak aan maar liefst 1.250 dieren verdeeld over 150 soorten! Deze dierentuin is een beetje anders dan de meeste in Nederland, omdat het is opgezet als een safaripark, dus dieren zitten niet vast in kleine verblijven.

In plaats daarvan kunnen bezoekers met hun eigen auto of in een van de safaribussen van de dierentuin met een parkwachter door het park rijden en de dieren in een meer natuurlijke omgeving zien. Er worden ook boottochten en wandeltochten aangeboden, dus er is zeker iets voor iedereen om van te genieten.

Bekijk vakantiehuizen in de omgeving van Beekse Bergen Safari Park[/button]

BurgerZoo Arnhem

Dierentuin Arnhem
Dierentuin Arnhem

Officieel de Koninklijke Burgers’ Zoo genoemd, doet dit dierenpark in Arnhem zijn adellijke titel zeker eer aan. De dierentuin, opgericht in 1913 door Johan Burgers, verwelkomt jaarlijks ongeveer 1,5 miljoen bezoekers en is daarmee een zeer populaire attractie!

Burgers’ Zoo is opgesplitst in acht afzonderlijke thema’s, met gebieden als Burgers’ Safari, Burgers’ Bush (een tropisch regenwoud van 1,5 hectare) en Burgers’ Desert (een overdekte woestijn). En als je de reis met de kleintjes maakt, zijn er ook een binnenspeeltuin en een avonturenlandspeeltuin waar ze van kunnen genieten – tenminste, als ze niet te moe zijn na het zien van alle dieren.

Bekijk vakantiehuizen in de omgeving van Burger Zoo[/button]

Naar Blog overzicht