Hieronder vind je de verborgen juweeltjes van Europa. Deze zijn geschikt voor elk type vakantieganger, dus ontdek het nu!

1. Sirmione, Italië

De historische stad Sirmione, ook wel de parel van het Gardameer genoemd, ligt gelegen op een schiereiland aan het Gardameer. Deze stad is bij uitstek een van de mooiste hidden gems van Italië. Deze Italiaanse stad is rijk aan heerlijke restaurants en wijncafés en ligt direct aan het grootste zoetwatermeer van Italië. Daarnaast zijn er veel leuke uitstapjes mogelijk. Onder andere het kasteel Rocca Scaligera, het authentieke Centro Storico, Grotte di Catullo en het thermaal bad zijn zeker een bezoekje waard.

2. Pag, Kroatië

Kroatië is een populaire bestemming onder de reizigers. Naast de bekende toeristische bestemmingen zoals Split en Hvar, zijn er in Kroatië nog vele andere bestemmingen buiten de gebaande paden die de moeite waard zijn om te ontdekken. Het eiland Pag bijvoorbeeld! Hier vind je een mix van onwereldse landschappen en een bruisende feeststemming. Het kale landschap dat lijkt op het oppervlak van de maan maakt dit een uniek eiland. Ook staat het eiland bekend om zijn aangename stranden, kleine traditionele dorpjes en als producent van kaas, kant, zout en wijn. Populaire bezienswaardigheden zijn het Lace Museum, Simuni Beach en Caska Beach, olijftuinen van Lun en de Bermuda Driehoek van Pag.

3. Bohinj, Slovenië

Bohinj, gelegen in het hart van een van de mooiste nationale parken van Europa, staat bekend om zijn natuur, duurzame ontwikkeling en unieke ervaringen. Deze bestemming is dan ook regelmatig beloond voor zijn inzet voor de ontwikkeling van toerisme dat zowel de natuur als de mens respecteert. Zo is het Triglav gebergte één van de veiligste en duurzaamste bestemmingen van Europa om te wandelen.

4. Bauduen, Frankrijk

Op enkele uurtjes afstand van bekende steden als Nice, Monaco, Saint-Tropez en Marseille ligt het kleine paradijs Bauduen. Dit traditionele dorp, gelegen op een heuvel, biedt een panoramisch uitzicht op het zuivere, kalme water en de natuurlijke schoonheid van het Nationaal Park van Verdon. Bij de haven vlak bij het strand is er de mogelijkheid om te windsurfen, kajakken en suppen. Ook is het het perfecte vertrekpunt voor een wandeling over de promenade en om een koffietje te drinken in één van de vele dorpscafés.

5. Cefalù, Sicilië, Italië

Cefalù is de perfecte bestemming voor vakantiegangers die op zoek zijn naar authenticiteit. Gelegen aan de noordkust van Sicilië vind je dit historische dorp in de schaduw van een 270 meter hoge monumentale rots. Leuke activiteiten zijn onder andere het bezoeken van de middeleeuwse vissershaven, de oude stad, de kathedraal en de mooie stranden.

6. Flores (Ilha das Flores), Portugal

Midden in de Atlantische Oceaan ligt het prachtige Azoren gebied van Portugal. Dit is de ideale vakantiebestemming voor avonturiers die graag in contact komen met de natuur en het massatoerisme ontwijken. Omdat dit eiland gelegen ligt in het noordelijkste deel van de eilandengroep, wordt dit minder bezocht door de toeristen. De combinatie van een natuurgebied met adembenemende watervallen en rivieren maakt dit eiland juist zo fijn voor natuurliefhebbers, wandelaars, duikers, canyoning en het spotten van dolfijnen en walvissen. Wij raden het zeker aan om een bezoekje te brengen aan de natuurlijke zwembaden van Santa Cruz, de stranden van Lajes das Flores en Fajã Grande, de grote vulkaankrater midden in het eiland en te zwemmen aan de voet van de watervallen Poco de Bacalhau en Ribeira Grande. Ook trekt de grote vulkaankrater veel vogelsoorten aan. Deze locatie is dus ook enorm geschikt voor de vogelspotters.

7. Kefalonia, Griekenland

Bij Griekenland denken veel mensen al gauw aan de bekende eilanden zoals Kreta, Zakynthos, Santorini en Mykonos. Maar wanneer je echt puur Griekenland wilt terugvinden zul je moeten reizen naar het eiland Kefalonia. Dit kleurrijke verborgen juweeltje van Griekenland is rijk aan authentieke dorpjes zoals Assos en Fiskardo, kleurrijke bosomgevingen en natuurlijk de helderblauwe zee.

8. Sankt Gilgen, Oostenrijk

Wil je graag naar Oostenrijk, maar de hoge prijzen van Salzbrug en het massatoerisme van Hallstatt ontwijken? Dan raden wij het aan om deze zomer op vakantie te gaan naar het kleine dorpje Sankt Gilgen! Dit dorpje, gelegen aan een van de mooiste meren van Oostenrijk, de Wolfgangsee, heeft alles wat je van een Alpendorpje mag verwachten. Denk aan ongerepte natuur, sprookjesachtige huizen, beschilderde gevels en een traditionele keuken. De zomerperiode is ideaal voor eindeloze wandelingen, schitterende uitzichten tijdens je rit naar de bergtop met de kabelbaan en er is natuurlijk een overvloed aan watersportactiviteiten mogelijk.

Naar Blog overzicht