Watersport in Zeeland

Watersport in Zeeland
Watersport in Zeeland

Zeeland is de ideale plek voor een actieve vakantie voor het hele gezin. Naast de prachtige wandelingen en een bezoek aan bijvoorbeeld de Neeltje Jans Deltawerken biedt deze bestemming onvergetelijke watersport activiteiten.

De stranden van Zeeland en in het bijzonder rondom de Brouwersdam zijn erg populaire plekken kitesurfen, windsurfen en golfsurfen. Ook voor de duikers onder ons heeft Zeeland mooie plekken te bieden zoals de Oosterschelde en de Grevelingen.

Naast de avontuurlijke activiteiten op zee biedt Zeeland ook veel activiteiten op het strand met name blokarten en powerkiten zijn erg populair. Mocht je nog geen ervaring hebben met deze activiteiten, dan kun je op meerdere plekken een les volgen.

Naast de actieve activiteiten kun je ook heerlijk genieten van steden als Middelburg, Vlissingen, Domburg en Goes. Vergeet ook niet de lekkernijen van Zeeland te proeven zoals de Zeeuwse Bolus en Zeeuwse Mosselen.

Vind een vakantiehuis in Zeeland Belvilla[/button]

Paragliden boven de Limburgse heuvels

Paragliden Limburg
Paragliden Limburg

Limburg is de ideale bestemming voor de actieve reiziger. Of je nu op zoek bent naar een dagje in de grotten, waterpret of survival avontuur, Limburg heeft het allemaal. Vergeet ook niet een van de kastelen te bezoeken.

Heerlijk een dagje wandelen of fietsen door het looiende heuvelgebied van Limburg, of zoek jij het liever wat hoger op?

Vlieg als een vogel boven de prachtige uitgestrekte landschappen van Limburg tijdens het paragliden. Tijdens een tandemsprong zal je de ultieme vrijheid ervaren terwijl je zweeft door de lucht. Op meerdere plekken in Limburg kun je genieten van deze geweldige activiteit, echt een unieke ervaring.

Vind een vakantiehuis in Limburg Belvilla[/button]

Wild spotten op de Veluwe

Wild spotten op de Veluwe

Wist je dat je op de Veluwe oog in oog kunt staan met een wild hert? Neem tijdens het wandelen een verrekijker mee en probeer vanuit een van de uitkijktorens wild te spotten. De meeste dieren worden actief als het donker wordt en dus kan het extra spannend zijn om ’s avonds op zoek te gaan naar wild.

Het Nationale Park De Hoge Veluwe staat bekend om de “Big 4”, wat bestaat uit: wild zwijn, moeflon, ree en edelhert. Ook kun je er vossen, dassen en uilen spotten. Al hoewel je geen apen zult tegen komen op de Veluwe, kun je deze wel opzoeken tijdens een bezoekje aan de Apenheul. 

Naast al het dierenpret kun je ook genieten van mooie paleizen en kastelen in dit mooie stuk van Nederland. Tijdens slecht weer kun je het Slot Loevestein bezoeken of een pannenkoek eten op de pannenkoekenboot in Nijmegen.

Naast het spotten van wild zijn er meerdere activiteiten voor de actieveling te vinden op de Veluwe. Klim en klauter over een van de parcours van de klimbossen van Apeldoorn en Garderen. Ook is de Veluwe een geweldige bestemming voor de fietsliefhebbers met prachtig aangelegde fietspaden.

Vind een vakantiehuis op de Veluwe

Boek een vakantiewoning in de Algarve bij Belvilla

Wadlopen op de Waddeneilanden

Wadlopen op de Waddeneilanden

Nederland telt vijf waddeneilanden: Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Een vakantie op de waddeneilanden begint al avontuurlijk met de bootreis ernaartoe. Als je geluk hebt kun je onderweg zeehonden spotten vanaf de boot, dus houd je camera gereed.

Ieder eiland heeft zo zijn eigen sfeer en alle hebben zij een bijzonder activiteit gemeen, namelijk wadlopen, zeehonden spotten en avontuurlijk blokarten.

Tijdens het wadlopen steek je de Waddenzee over, dit gebeurt over het wad bij een laagwater stand. Er zijn diverse organisatie die wadloop tochten organiseren, zodat je onder begeleiding van een ervaren gids kunt genieten van deze bijzondere activiteit. Tijdens veel wadloop wandelingen leert de gids je veel over de flora en fauna van het gebied. Dus trek je laarzen aan en ga op avontuur.

Wist je trouwens dat je op Terschelling het ‘Dark Sky Park’ Boschplaat kunt vinden. In dit gebied is het s’nachts zo donker dat je hier heel erg goed kunt genieten van de sterrenhemel.

Vind een vakantiehuis op de waddeneilanden Belvilla[/button]

Zeilen over de Friese meren

Zeilen in Friesland

Friesland is een top locatie voor het zeilen op de Friese meren, de Waddenzee en het IJsselmeer. Op meerdere havenplaatsen kun je een zeilboot huren, om zelf met het gezin de wateren te gaan ontdekken. Vergeet ook niet om tijdens de tocht een bezoek te brengen aan de Elfsteden locaties.

Er bevinden zich veel zeilscholen in Friesland, voor degene die graag zou willen leren zeilen. Als je het liever rustig aan doet kun je een rondvaarttocht met een zeilboot boeken  en je laten varen door een ervaren schipper.

Naast het zeilen is Friesland ook populair vanwege diverse musea waaronder: Natuurmuseum Fryslân en het Fries Museum. Ook kan een bezoekje aan Aquazoo Leeuwarden en de Waterski -en wakeboardbaan in Sneek niet worden overgeslagen.

Wist je trouwens dat je in Franker het oudste nog werkende planetarium ter wereld kunt vinden?

Vind een vakantiehuis in Friesland Belvilla[/button]

Naar Blog overzicht